motor Škoda Favorit v malotraktoru
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Motor z Favorita??
Jeste jeden muj nazor kdyz se pouzije original prevodovka vyvod od poloos tak se podle me pride zbitecne o otacky pudne jsem ji chtel taky pouzit pak me to preslo.
Čeština neni moje silna stránka. Raději píšu bez diakritiky.
Já bych se toho nebál,rozhodně lepší než 1203 co se týče výkonu,krouťáku (co se týče benzínu) a hlavně mechanických vlastností. Po menších úpravách může fungovat i nastojato. Nepočítám origo převodovku. Chci ho časem i do svého stroje.
Majitel vozu v avataru
Nechapu jak na stojato.
- allias75
Motor vo Favorite, ako aj u starších Škodoviek je trochu naklonený, vo Favorite dopredu, v Š120 nabok, proste motor nestojí kolmo.
Čo je doma, to sa počíta!
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... =13&t=3240
- allias75
A nie je to jedno, či ten motor je na stojato, alebo trochu šikmo? Neviem, ale v traktore mi to nepripadá dôležité, iba ak tak z estetickej stránky.
Čo je doma, to sa počíta!
Samozřejmě,ale každý si to udělá,jak se mu to líbí,nehledě na to,že když je kolmo,zabere míň místa a je lépe vyvážený.
Majitel vozu v avataru
-
spíš jde o náklony v traktoru a možnost zadření,musela by se upravit vana a saci koš.
Naposledy upravil(a) biker666 dne úte pro 14, 2010 12:42 pm, celkem upraveno 1 x.
Ale náklony traktoru neovlivníš polohou uložení motoru
Majitel vozu v avataru
vhledem k tomu že motor je celohliníkový a tudíž lehký, náklon jsem neřešil protože by to obnášelo úpravy sacího koše čerpadla, vany, sání, spojení s převodovkou... a co se týče vyvážení je to vzhledem k jeho nízké váze úplně jedno... mám tedy š120 na převodovce favorit
zde: viewtopic.php?f=20&t=20746
při zástavbě komplet akgregátu fávo odpadají úpravy nutné ke spáření staršího motoru a novější převodovky.
zde: viewtopic.php?f=20&t=20746
při zástavbě komplet akgregátu fávo odpadají úpravy nutné ke spáření staršího motoru a novější převodovky.
Tak kluci mam tam dat ten motor s favorita nebo mate někdo lepší nápad co tam nadělit ale myslete že mam omezené finance
z coho je ta redukcna prevodovka?cimko píše:ja na niecom takom pracujem motor-prevodovka favorit, pridavna prevodovka pomer prevodu 1:1+redukcia 1:2 nahon naprednu a zadnu napravu a bude to lamaci traktor nieco podobne ako na fore traktor od cima
kde nestaci sila ,treba pouzit väcsiu silu
Pokud plánuješ provoz do 100 motohodin ročně tak ho tam strč a nic neřeš. Kamoš koupil traktorek ,motor slavia,dvě harmary,dif 1203 a byl z toho nešťastné. Motor a harmary šli ven a místo nich Favoš s origo harmaró a zavařeným difem. Poloosa napřímo na dif 1203 a chrochtá blahem ,na 1 na volnoběh to jenom tak leze a nejde to zastavit ,na 5 se bojí dát plné kotel aby nespadl. Tož asi tak Pepa.
Jeste jsem zapomel nemam original karbec bili stale problemy ta se upravila podlozka pod karbec a je tam skoda 120.
Jaký je rozdíl mezi tím když zavařím rychlosku a nebo poloosu na rám.Radši bych zavařil poloosu na rám protože se mi nechce rozebírat převodovku.Má s tím někdo zkušenosti??
-
jde to ale nemohu to doporučit životnost prachmizerná tim že ji naheftuješ k rámu nezablokuješ dif. a veškerý moment se bude muset odvalit přes satelity dif.
takže rozebrat zavařit
takže rozebrat zavařit