Tatra 805 - jaký motor do malotraktoru
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- bulanek88
- Kontaktovat uživatele:
Re: prosím poradte na t805
Mám Slavii 4S90A, stačí jen upravit vanu, a udělat přírubu samozřejmě
-
Mám na T805 motor Volkswagen Golf 1,5 nebo 1,6 diesel. Je třeba udělat přírubu, přítlačák po malé úpravě T 805.Spojka T805. Kluzné pouzdro na klikovce k hřídeli spojky je třeba vysoustružit nové.Jsem velice spokojen. Má to tak i múj kamarád 10 let a můj švagr 7 let.
-
mas T805, alebo mas traktor z T805???
lebo podla toho sa voli aj motor...ci potrebujes silu v nizkych otackach, atd..
ja mam osobne v traktore motor 2s90A slavia, som spokojny...ale lepsie by bol asi ten 4S90A...ale tak mam aspon malu spotrebu, dobre starty, atd...som spokojny...taham za tym 3x konsky pluh...alebo jeden velky 35-ku na zaoravanie hnoja...kolesa mam 6,50-16.
potom mam origo T805 valnik a tam mam 1.9TDI fiat croma, pozor, nie tipo, ten nebol taky zdareny...croma mala priamy vstrek, startuje to na supu, mala spotreba, vykon 90koni, krutiak 180, co je priblizne ako original benzinak..len vykon poznam az vo vyssich otackach...priruba klasika pouzita z benzinaka, tam som navaril myslim ze 8mm platne, aby som mal kde navrtat diery, starter som dal fiat, aby som nemal problemy, zotrvak tiez fiat, aj pritlacak, lamela T805, priemer je totozny, len som tam dal spojkove lozisko z ford sierra 2.3D, lebo tento slnieckovy pritlacak musis vytlacat len na konci pacok, inac ti tam vznika velka paka a tazko sa vytlaca spojka...takisto je lepsie slnieckovy pritlacak, lebo klasika 805 pritlacak je len strunovy a cim viac sa stensuje lamela, tym menej ju dotlaca...pri slnieckovom to ma trosku iny priebeh...ako sa zadiera, tak ju viac stlaca...
prerobil som este aj vanu. pre mna bolo dolezite to, aby som to spratal pod kapotaz v kabine...inac, bude na predaj...ked by si chcel, lebo som zohnal 6v volvo...
treba hlavne vediet, ze ake by to malo mat vlastnoti...ci chces,aby to malo krutiak v spodnych otackach, alebo vo vyssich, taktiez, ake mas kolesa na tom, atd...tiez treba brat do uvahy aj vahu motora...
lebo podla toho sa voli aj motor...ci potrebujes silu v nizkych otackach, atd..
ja mam osobne v traktore motor 2s90A slavia, som spokojny...ale lepsie by bol asi ten 4S90A...ale tak mam aspon malu spotrebu, dobre starty, atd...som spokojny...taham za tym 3x konsky pluh...alebo jeden velky 35-ku na zaoravanie hnoja...kolesa mam 6,50-16.
potom mam origo T805 valnik a tam mam 1.9TDI fiat croma, pozor, nie tipo, ten nebol taky zdareny...croma mala priamy vstrek, startuje to na supu, mala spotreba, vykon 90koni, krutiak 180, co je priblizne ako original benzinak..len vykon poznam az vo vyssich otackach...priruba klasika pouzita z benzinaka, tam som navaril myslim ze 8mm platne, aby som mal kde navrtat diery, starter som dal fiat, aby som nemal problemy, zotrvak tiez fiat, aj pritlacak, lamela T805, priemer je totozny, len som tam dal spojkove lozisko z ford sierra 2.3D, lebo tento slnieckovy pritlacak musis vytlacat len na konci pacok, inac ti tam vznika velka paka a tazko sa vytlaca spojka...takisto je lepsie slnieckovy pritlacak, lebo klasika 805 pritlacak je len strunovy a cim viac sa stensuje lamela, tym menej ju dotlaca...pri slnieckovom to ma trosku iny priebeh...ako sa zadiera, tak ju viac stlaca...
prerobil som este aj vanu. pre mna bolo dolezite to, aby som to spratal pod kapotaz v kabine...inac, bude na predaj...ked by si chcel, lebo som zohnal 6v volvo...
treba hlavne vediet, ze ake by to malo mat vlastnoti...ci chces,aby to malo krutiak v spodnych otackach, alebo vo vyssich, taktiez, ake mas kolesa na tom, atd...tiez treba brat do uvahy aj vahu motora...
-
díky je to na malotraktor a už sem před chvílí sehnal motor z m25
-
dobry motor, uplne odporucam...celkom dobre starty, zivy...vladze aj v spodnych otackach...len si zmeraj, aby ti vosiel zotrvak dnu....ale ak sa dobre pamatam, tak tam bola taka siroka priruba nieco ako na crystal 80...ja som ho daval do M461..ten motor sa s tym len hral...
- Standam
Zdravím, nechci zákládat nové vlákno na podobné téma. Čeká mě napasovat motor Zetor 3011 na podvozek T805, prosím o podrobnější informaci ohledně spojky a starteru. Standa.
-
prominte že píšu až teť ale ja nejsem odborník obrattesena fabikmiroslav ten snat vam poradí
- fabikmiroslav
Ta Mulina je dobra ale musiš dat na nu male kolesa ak nechaš povodne bude mat co robit a cestnu štvorku ani neviužiješ s otcom sme taky traktor robili do Malych Uheriec pekne sa dopasoval ten motor do podvozku ale ak nechaš povodne riadenie ako ma kačena musiš upravit aj vanu ,no a trochu ho treba držat aj na pline lebo ten motor je dost vysokootačkovy oproti takemu Zetoru mal som možnot tam dat aj ine motry Mercedes ,š1203,Ursus podla mna sa mi najlepšie osvečil ten zetor ale štvorvalec troj valec je podla mna slaby tiež zaleži na čo ho budeš využivat
Dobre už bolo
mulina ,miro si ,mal som to ,no bola to bieda.
-
poradte prosím t 805
kdo ma skušenost s motorem octavia až 1203 ta podvozku tatry 805 co si o tom míslíte jestli to ma spotřebu sílu je to traktor
- fabikmiroslav
Re: poradte prosím t 805
Daj to rychlo preč čim skor tym lepšie .Pri použiti tohto motora žiadna vyhra ale zaleži na čo to budeš využivat.čo sa tyka spotreby určite vyššiu ako 69 zetor ak budeš chciet aby tahal ten 1203 motor tak budeš musiet držat plyn na podlahe
Dobre už bolo
Mali sme taký stroj. Motor má vysoké otáčky, traktor vysokú rýchlosť, na ceste neudržateľné. Vysoká spotreba. Inak sila vcelku slušná. Nie príliš dobrá kombinácia.
- fabikmiroslav
Treba tam dat motor ktory toči polovicu otačok čo benzinak aby tahal aj na malych otačkach už som to spominal tri pluhy 1000 otačok ta 69 na dvojke redukovanej alebo použi zetor aky kolvek ale štvorvalec trojvalce su do toho slabe pokial použiješ povodne gumy 10,50-16 ak daš menšie 7,50-16 tak bude stačit aj ten troj valec. To su moje skusenosti ale rozhodnutie je na tebe
Dobre už bolo
-
a co bis poradil kromne zetora aby to tam šlo dobře nandat
- fabikmiroslav
Ja ti radim len to s čim mam skusenosti dobre sa tam dopasuje multikara štvorvalec určite je lepši ako 1203 ale volim Zetora pretože je ich dost aj nahradne diely zoženeš lahko a neni problem ho tam dostat no mne sa to lahko hovori preto že viem ako na to neviem s lepšim som sa nestretol možno že su lepšie motory ako Zetor ale zo 14 traktorov čo sme s otcom robili obstal najlepšie Zetor
Dobre už bolo