ohv 15 hp

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
jean

Re: ohv 15 hp

#46 Nový příspěvek od jean »

Da, ale... Zvycajne nemaju prirubu a zotrvacnik pre starter. Takze mvymena dielov a to sa cenovo neoplati

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Atlan »

V tej sade vsetko je. Ano je lacnejsie to kupit z starterom ale tych 2000czk nieje taka strasna suma.
Jedine co chyba je diera v bloku pre starter tusim ze diery nabuchytenie tam su.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

other-side II

#48 Nový příspěvek od other-side II »

dělal a není problém, obvykle

hlavně, jestli má původní motor možnost namontovat startér, někdy jsou ty motory bez výlisku

ten v odkaze výlisek má, stačí vyrazit tu záslepku a vrazit tam startér

tu sadu jsem měl v ruce, normální čína
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

ota

#49 Nový příspěvek od ota »

Kluci když jsem sháněl 15 hp spalovací motor kvůli tomu, že jsem měl už doma řemenici s odstředivou spojkou a dírou 25 mm jsem musel koupit motor se starterem. Protože všechny bez starteru měly tu hřídel 25,4 mm. Nechtělo se mi tu díru upravovat. Tak co už koupil jsem ten motor se starterem. Bez starteru byl o dost levnější. Tak jsem připlatil. Myslím že vyšel na 7300 Kč. Zatím ho startuju ručně. Ale až bude kompletně hotovo se špalíkovačem, dám si tam když budu s tím pracovat baterku. Protože mám doma asi 5 verků co potřebují baterku a když budu s tímhle motorem pracovat, tak budou třeba 3 stroje stát. Tak si baterku půjčím.

oco13

#50 Nový příspěvek od oco13 »

Oto - ono je to od použitia - v Chroustalovi by ma štartér ani nenapadol -štartuje sa raz za dobu čo meliem. Traktor ak s ním vybehnem do chotára štartujem za jednu jazdu aj 5 - 6x. To je moj pohlad. :typek: :friends:

ota

#51 Nový příspěvek od ota »

Oco já traktůrek, nebo včera minibagr nechává blafat. Ale to jsou naftové motory. Protože třeba naložím minibagrem káru hlíny, jdu ji odvézt a znovu nakládám. U minibagru jsem z jara nalil plnou nádrž a myslím třetna tam je! U traktůrku dojedu k lesu a spátky a tak 2 deci.
No já musel koupit se starterem ten benziňák. Ale co už, mám tu asi 8 chcíplejch baterek. Tak dvě vezmu dám protiučtem a doplatím si novou. K minibagru stačí 40Ah. A tu pak můžu vrazit k špalíkovači. Šešrotuju a motor ze špalíkovače vyndám. Je na 4 šroubech. A uklidím ho. Aby nebyl venku pod plachtou se špalíkovačem.

jean

#52 Nový příspěvek od jean »

Ten OHV motor natočí hocijaká malá baterka, stačí tá najlacnejšia.

other-side II

#53 Nový příspěvek od other-side II »

na tyhle čínský verky stačí 15-20Ah
je tam jen jeden magnet a jedna nabíjecí cívka, už nevím, 2A to dává? asi jo
origo Honda má dvě cívky, dva magnety na setrváku

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#54 Nový příspěvek od Atlan »

Zalezi od vybavy, moze mat jednu cievku ak len na nabijanie, 2vcievky ak je potrebne svetlo, alebo 4 pre narocne spotrebice. :ano: Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
€51.07 | Gasoline engine generator accessories GX390 GX270 188f 190F lighting coil
https://a.aliexpress.com/_EwjQQKv
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

other-side II

#55 Nový příspěvek od other-side II »

pak na to ale taky musí být setrvák s magnety

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od Atlan »

Vsetky zotrvacnijy pre nabijanie su rovnake. A v tej sade o ktorej tu je rec je zotrvacnik s magnetom ancievkou nabijania baterie.

oco13

#57 Nový příspěvek od oco13 »

Idem ho teraz dávať dočasne do traktora a tak som sa zamyslel :ano: Načo by som riešil nejaké čínske cievky s 2A, keď tam môžem dať alternator z auta ?? aj tak budem hnať čerpadlo tak ten altík tam už vela roboty nedá. Rovnako argument straty výkonu neobstojí, lebo motor dimenzujem tak aby mal min. tretinu výkonu navyše. :typek:

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od Atlan »

Lebo len ventilator na altiku ti zozerie 1kw, remenovy precod tiez nieco zozerie. A naco tam trepat 55A alternatir ked ta cievka co tam je zvladne dobijat 12Ah baterku. Hlavna nevyhida altika je ze zabeea miesto a ked ho das dole mas koli nemu sirsi ram.

oco13

#59 Nový příspěvek od oco13 »

Ide to do stroja ktorý altík už mal takže len dodržím pôvodné uloženie a príslušenstvo Ten výpočet nejako nesedí, lebo kolko potom zobralo 20L hydraulické čerpadlo ak tam bol povodne motor 10Hp. ???

other-side II

#60 Nový příspěvek od other-side II »

nejsou stejný

jedna nabíjecí cívka = 1 magnet

dvě nabíjecí cívky = dva magnety

4 magnety jsem ještě neviděl, ale jako proč ne

Odpovědět

Zpět na „Motory“