Briggs Stratton seřízení
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Re: Briggs Stratton seřízení
Benzínová pumpa tam na 90% není (alespoň jsem si ji nikdy nevšiml) :-).
Jak se seřizuje ta hladina a jak bohatost směsi...? Seřizovací šroubky jsem našel na karbecu jen dva, jeden klasický s pružinkou (ten výš) ovlivňuje otáčky volnoběhu, a ten druhý má na sobě takovou plastový návlek a jde s ním otáčet doleva doprava jen asi o 90 st, ten se mi zdá že neovlivňuje nic...:-(
Jak se seřizuje ta hladina a jak bohatost směsi...? Seřizovací šroubky jsem našel na karbecu jen dva, jeden klasický s pružinkou (ten výš) ovlivňuje otáčky volnoběhu, a ten druhý má na sobě takovou plastový návlek a jde s ním otáčet doleva doprava jen asi o 90 st, ten se mi zdá že neovlivňuje nic...:-(
Je tam jehla s gumičkou na konci, a hladinu neseřídíš, teda jestli máš plastový plovák, u kovového se dá přihnou jazýček. Taky může být špatná špička na šroubku bohatosti. Jak se tu psalo o pár příspěvků výše, kup si opravnou sadu, pořádně vyčisti, a ještě jestli není v plováku díra, to už jsem taky potkal. Musíš to mít ukrutně ulitý.
A filtr, ten je taky důležitý často měnit, a když se namočí tak rovnou vyhodit.
A filtr, ten je taky důležitý často měnit, a když se namočí tak rovnou vyhodit.
"Ahoj prosím těpoprosil bych taky o radu mam BaS 3,5k z lištové sekačky od mountfielda a vše funguje jen při práci se mi vcucne balonek na pumpování benzínu dovnitř( podtlak) a motor zdechne.balonekpovytáhnu ven a na drcnutí zase chytne a jede až se zase třeba poi 5-10 min vcucne a zase chcípne.jinak vše funguje,nekouří,olej nebere.Nevíš v čem by ten podtlak mohl být?moc děkuju"
Zdravím, mám stejný problém, čím to bylo, membrána, ucpaný kanálek?
Díky
Zdravím, mám stejný problém, čím to bylo, membrána, ucpaný kanálek?
Díky
- Standam
Zdravím, vyčistit sítko dole v nádrži. Po demontáži karburátoru od nádržky je na konci bílé plastové trubičky v rozšířeném místě jemné sítko, to je třeba vyčistit. Trubička se sítkem jde "vytrhnout" z tělesa karburátoru, je tam jen nasunuta, je na to třeba větší síla a mírně pootáčet. Po propláchnutí sítka se opět "narazí" na původní místo. Pokud budeš toto rozebírat, doporučuji hned vyměnit membránu s těsněním, cca 90 Kč. Je tam ještě jedno sítko nasunuté na trysce karburátoru, to jde sejmout snadno ale jeho vyčištění tvůj problém neodstraní. Standa.
Zdravím Standu a díky za radu, vyčištění sítka pomohlo, jen mi začaly podle sluchu mírně kolísat otáčky, možná proto že jsem nevyměnil membránu, anebo že se mi při demontáži podařilo protrhnout pumpičku primeru.
Libor
Libor
- Standam
Zdravím Libore, když už něčemu věnuješ svůj čas, tak se snaž jej využít co nejefektivněji. Vymontovat karburátor, rozebrat jej, vyčistit, opět složit, namontovat. To vše budeš dělat znovu krom toho čištění až budeš měnit membránu. Určitě si si všiml po rozebrání karburátoru zkrabatělé membrány v místě, kde jí promačkává pružinka. To je právě nynější příčina kolísání otáček motoru. Až budeš membránu měnit, tak si podlož pružinku nějakou planžetou (já na to používám některou ze slabších spárových měrek) tak aby na membránu nepůsobila do posledního utažení šroubků síla pružiny. Tu vytahneš až nakonec před utažením posledních dvou šroubků. Tím máš zaručeno, že nevznikne na membráně ono zkrabatěné místo. Ještě dodám jednu radu, až budeš mít karburátor vymontovaný, tak hned vyměň i ten dudlík. Standa.
- Standam
Zdravím tomas 286, rovnání na motoru je efektivní a poměrně rychlé. Tvůj přípravek je podobný běžně nabízenému jen navíc používáš ten kotouč. Má to ovšem své nedokonalosti a to hlavně uchycení motoru za přírubu, je tímto při rovnání velmi zatížená a poslední modely BS ji mají extrémně tenkou , rovnání coulové hřídele bych si na tom nedovolil. Rovnám ročně mezi 50 - 80ti klikovkami, mám vlastní přípravek, který nezatěžuje skříň motoru a je univerzální pro zatím všechny motory. Konstrukci zatím nebudu zveřejňovat, protože je to moje know-how. Lze tím srovnat kliku do 0,02 za pár minut. Standa.
Zdarec. Tak se mi taky podařilo ohnout hřídel. Netušíte, kde by to mohli srovnat na motoru v okolí Kutné Hory?
Zdravim.Motor B&S série 800 175ccm nejde nastartovat,jiskru hází.Měl střizenej klínek-vyměněn za origoš,klika nehází.Při startu občas střelí do výfuku nic víc.Prosím o radu.Předem dík Václav
Rozeber karbec, poctivě prohlédni membránu, případně to nech vypucovat ultrazvukem. Současný benzín je spíš lepidlo než palivo.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
docela dost mi pomáhá čistič karburátorů, vstřikovacích klapek, nebo egr ventilů ve spreji, každej umí rozpustit něco jinýho líp, něco hůř, ale je to super věc
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Mě nepomohl.
Karbec jsem vyčistil je bez membrány.Tenhle motor má ready start teda automatickou dekompresi a je tostále vepr....
Znova vyčistěnej karbec nová svíčka.Ventily vůle vypadá že je správná a chodí volně.Dostávám se k tomu že nejspíš je závada v automatické dekompresi.Tak zítra vypustim olej demontuju motor a spodní víko.