Slávia 1D90 - špatný startování za studena
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
Slávia 1D90 - špatný startování za studena
Zdravím,poradí mi někdo,jak nejlépe startovat studený motor Slávia 1D90?V létě to ještě šlo,ale jak se ochladilo a týden stojí,tak ho musím pěkně dlouho přemlouvat.Startér je po GO,baterka 75Ah+žhavení+olej do válce a víc už nevím co bych
-
Re: Start Slávia 1D90
nové žhavení nebo silnější baterii a nebo přečíst rudy pravo do sani
Tyto motory do -5 chytají na jednu otáčku takže buď maš opotřebeny valec nebo motor je špatně nastaven.
no ja by som vymontoval vztrekovaciu trysku a pozrel v akom je stave a zároveň by som zmeral tlak vo valci
Tryska je ok, žhavení taky, tlak ve válci bude horší-utěsním olejem, rudý právo jsem nezkoušel-strčím horkovzdušku do sání
tak co? už jsi přišel na to jak se startuje 1D90 -tka?
Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu
Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč
Re: Slávia 1D90 - špatný startování za studena
tak toho vyuziju, doufam ze se nebudete zlobit, ale mam motor rugerini je to dvouvalec vzduchem chlazenej naftacek, a v hlavach ma mali otvory kterejma se da nalej neco nad saci ventil, poradite co by se tam melo lejt?
Nic jiného než nafta a motorový olej. Jeli to starý typ mohl by mít termostat svíčku v sání motoru.
Furt přemlouvámlojzek123 píše:tak co? už jsi přišel na to jak se startuje 1D90 -tka?fafin píše:Tryska je ok, žhavení taky, tlak ve válci bude horší-utěsním olejem, rudý právo jsem nezkoušel-strčím horkovzdušku do sání
to je v pr*eli co, my taky už přemlouváme 4 den změříme ještě tlaky a ukáže se jestli bude nebo
Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu
Když já teď jezdím tak 1-2x do měsíce a pokaždý jsem nakonec nastartoval,takže to zatím nějak neřeším
dej mu čuchnout startovací spray já ho používám běžně na ten samej motor ani nežhavim.
Já jsem měl TK od nova, vždy byl v zimě problém, ikdyž byl nový. Musel jsem vyšroubovat šroub v hlavě, tak to dokonce je v návodu a protáčet klikou, dokud nezačne tryska vrzat. Pak dát olej a hotovo. Potom hned neubrat plyn, aby se neodstavil sytič, jinak jsem všechno opakoval.
Se žhavením zkušenosti nemám, nikdy jsem neměl. Ale troufám si říct, že bez uvedeného postupu to nahodit nešlo.
Se žhavením zkušenosti nemám, nikdy jsem neměl. Ale troufám si říct, že bez uvedeného postupu to nahodit nešlo.