Briggs Stratton 5HP

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Vladimír Šimo

Briggs Stratton 5HP

#1 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Tak nějak nevím, co s tím. Motor B&S, 5HP, staršího data narození. Chytá dobře ale na můj vkus dost smrdí a čudí. Pravda, jsou to pokusný starty a leju do toho benzín do pily, tudíž s olejem ale mám za to, že tam problém není. Volnoběh drží, trochu nevyváženej ale drží. Svíčka mokrá, kolem vejfuku začerněný od oleje. Na plný otáčky podle mýho odhadu nevyvážený a kolísající chod.
Jo a olej - nikde není žádný hladinový šroubek tak mám nalito kolik se vešlo, má to dva nalejvací otvory s plastovejma zátkama tak jsou doplna ale netuším, jestli ho není moc...
Pomůže někdo? Netuším, jak se to seřizuje atd tudíž s osvětou začnu tady než se v tom začnu vrtat.

Britt

Re: Briggs Stratton 5HP

#2 Nový příspěvek od Britt »

Benzínová směs do dvoutaktu je pro 4takt smrtící. Zapečené kroužky, karbon na ventilech a jejich podpálení a nespálený olej pak může kapat i z výfuku. Motor má na krytu vyražený svůj kód a podle něho bys měl na netu dohledat typ a případně manuál k němu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Vladimír Šimo

#3 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Byly to jen pokusný starty s benzínem do pily, jestli to dohromady běželo na ten olejnatej benzín pět minut tak je to moc.
Vycucnul jsem všechno co šlo, nalil čistej benzín a čudí to furt stejně. Svíčka je černá ale suchá.
Musím pohledat kolik tam přijde toho oleje.

Vladimír Šimo

#4 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Tak nic jsem nenašel. Fakt by někdo nevěděl, kolik oleje ten motor má mít a proč to tak čadí? Chytá dobře, svíčka černá a suchá, chod slušnej, alespoň podle mně, sílu má taky...
Je to motor se dvěma vývody, hřídelemi, údajně z rotavátoru kterej jednou hřídelí hnal to kypření a druhou pohon kol.

kenybz

#5 Nový příspěvek od kenybz »

Chose11

#6 Nový příspěvek od Chose11 »

můžeš mi hodit fotku motoru, nebo kód, já mám v kultivátoru asi ten samý, mám k tomu i origo návod a hřídele jsou jedna větší pohon rotavátoru, druhý zpátečka
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.

dvk

#7 Nový příspěvek od dvk »

Častou závadou je propouštějící membrána v karburátoru, benzín pak teče do difuzoru proudem, směs je moc bohatá - kouří černě, později přestane úplně běžet teplý.

Vladimír Šimo

#8 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

kenybz: dík, tohle jsem potřeboval. Oleje tam teda mám akorát protože přelít se to nedá.

Chose 11: fotku nemám, můžu udělat. Model 135 292, typ 0173 01, Code 960 522YB

dvk: nekouří až tak černě jako tmavě šedivě, a to docela dost. Bez potřebný osvěty to rozdělávat nechci, vůbec nevím jak to v karburaci vypadá. Co bych měl hledat? Membrána je někde jednoduše zkontrolovatelná?

dvk

#9 Nový příspěvek od dvk »

Membrána je pod krytem se čtyřma šroubkama zboku, tadyk je to pěkně vidět jak to postupně rozebírá:

http://zombieengines.blogspot.cz/2013_1 ... chive.html

Další super link, kde byla demontáž a funkce karburátoru perfetkně vysvětlena na obrázcích je toto, bohužel mi nejde načíst, zkus, třeba tobě to půjde:
http://outdoorpowerinfo.com/repairs/bri ... _fixed.asp

Obrázek

Vladimír Šimo

#10 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Jo tak přesně takovej kryt tam mám. Juknu na to a uvidíme.

Vladimír Šimo

#11 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Membrána je OK.

Vladimír Šimo

#12 Nový příspěvek od Vladimír Šimo »

Dneska jsem ho po delší době zase spustil. Chytil na první cuk, smrdí a kouří, svíčka mokrá jak handra. Koukal jsem že na karburátoru je všehovšudy jeden šroubek s perkem ale nemám ponětí k čemu je. Už to asi vypadá na servis, tam se asi dozvím... co asi?

Mr.Tom

#13 Nový příspěvek od Mr.Tom »

Nevíte, kde mám hledat ventily? Chci je seřídit, ale nemůžu je najít. Má to dost různých krytů, tak nevím, kde jsou shované. Díky.

Mr.Tom

#14 Nový příspěvek od Mr.Tom »

Ventily jsou pod tím víčkem, co tam jde ta trubička ze vzduchového fitru, co je teď demontovaný? Takže budu ještě muset sundat výfuk. Tak to je pakárna! Možná je to zbytečné to seřizovat, ale v návodu píšou každý rok, já to však ještě nikdy neseřizoval. Motor má nižší výkon a na volnoběh běží nepravidelně tak, že otáčky se samy zvyšují a snižují. Obrázek

jozzo

#15 Nový příspěvek od jozzo »

Nikdy jsi to neseřizoval i když se to dle návodu má dělat co rok, motor má špatný projev výkonu a tobě se to zdá možná zbytečné to seřizovat? :shock: :-/

Odpovědět

Zpět na „Motory“