Ahoj, mám problém s prokluzováním hnacího řemenu na kladce hřídele motoru.
Traktor mi začal v kopcích zastavovat. Domníval jsem se, že problém bude v řemenech, které byli popraskané a už za hranou životnosti. Objednali jsme nové originální řemeny. Některé kladky se nám podařilo vyndat a promazat, ostatní jsme zkontrolovali. Nový přední řemen při zátěži píská a začíná se pálit. Po několika dnech pokusů jsem to vzdal a odvezl traktor do servisu. Po dvou týdnech také na nic nepřišli. Nevíte někdo, co by to mohlo být?
Mtd lawnflite 908 21Hp
Moderátor: DYK
Re: Mtd lawnflite 908 21Hp
Kladku jsme odmastili přípravkem na brzdové kotouče a řemeny nakřídovali.
Sekal jsem necelé 2 dny a řemen za 15 stovek je v tahu.
To bude asi šestidrážkový řemen podle ceny, který ti klouže pojezdový, nebo sekací?
Já tahle zkoušel sekat na louce zahradním traktůrkem a stálo mě to 2 řemeny, než mi došlo že to prostě nepůjde, byl tam podrost a vyšší tráva, motor dvouválec se ani nepřidusí, ale řemen hořel
Já tahle zkoušel sekat na louce zahradním traktůrkem a stálo mě to 2 řemeny, než mi došlo že to prostě nepůjde, byl tam podrost a vyšší tráva, motor dvouválec se ani nepřidusí, ale řemen hořel
Hlavní řemen pojezdu. Klouže na kladce od motoru. Řemen je obyčejný klínový. Napíná se dvoukladkou sešlápnutím plynu. Objednal jsem originální řemeny. Měl jsem podezření, že jsme něco dali špatně. Bohužel ani v servisu na nic nepřišli. Starý řemen byl místy vypadaný až na hadr a tolik neprokluzoval.