Oprava sekacího zařízení MTD

sekačky a traktory. Husqvarna, Partner, Stiga, MTD, CastelGarden,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Jožka30

Oprava sekacího zařízení MTD

#1 Nový příspěvek od Jožka30 »

Po osmiletém provozu bylo nutno vyměnit sekací řemen a při té příležitosti jsem prohlédl všechny díly sekacího mechanismu a pokud bylo nutno, tak byla provedena jejich oprava, výměna pružin od brzd, vyčištění, promazání ložisek a výměna pojezdových koleček. Buben jsem nechal žárově pozinkovat. Otvory v bubnu pro trysky k čištění jsem zavařil, nepoužíval jsem je, protože tlaková voda by se mohla dostávat při čištění do ložisek-zkracování jejich životnosti. Všechny šrouby na MTD jsou whitworthův závit.https://www.rajce.idnes.cz/josef49/albu ...

ladiki

Re: Oprava sekacího zařízení MTD

#2 Nový příspěvek od ladiki »

Jožko, pěkná práce 8) . Jak hodnotíš ten pozink po sezóně? Na kolik vyšel? Děkuju

Jožka30

#3 Nový příspěvek od Jožka30 »

Na staré sekačce mám pozink už 15 let a je to bez problému. Když jsem viděl stav po osmiletém provozu s traktůrkem, tak jsem nechal buben pozinkovat.Cena 360,-Kč.

ladiki

#4 Nový příspěvek od ladiki »

tak to jsi mi dal brouka do hlavy. Měl jsem v plánu z vnitřní strany vytmelit tmelem na karoserie se skelnými vlákny. Jednou jsem takto opravil sekačku a už je to 5-6 let a uvnitř je kosiště jak nové. Samotného mě překvapilo,jak tam ten tmel drží...no, uvidím. Děkuju :friends: 8)

Odpovědět

Zpět na „Zahradní malotraktory“