Zahradní malotraktory
Moderátor: DYK
-
Re: Zahradní malotraktory
Traktúrek CTH 151
-
A najvetsi pracant:
Rider ProFlex 18 je to uz taky starousek, ale furt maka bez chyby....
Rider ProFlex 18 je to uz taky starousek, ale furt maka bez chyby....
Ahoj já mám taky Husqvarnu lt151.Sem s ní maximálně spokojený to co už toho navozila
a cena neni taky vůbec špatná
dám foto
a cena neni taky vůbec špatná
dám foto
Věrný člen agresorů.com
-
Ahoj, lt 151 je tez velice pekny trakturek. My sme ju mneli pred cth-ckem a co ta nakosila ( bila vzaadu s kosem a kosili sa s nu kupaliska a secko kde sa potrebovala zbirat trava + ked sa nestihalo s riderem). Traktore mam asi vic v laske lebo maju vecsi stabilitu a s ridrem sem sa uz parkrat prekotil... a s traktorem sem vzdicky vijel tam kde s riderem tazko... Tak este mnoho stastnych mth bez poruch
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si odporovat. mám taky rider, ale "skutečnej", ne to co za rider vydává Mountfield. Mám Husqvarnu 1200 pro a "opravdové" ridery se zcela bez vyjímky dělají bez koše. Existuje možnost sběru, ale je to řešené taženým sběračem (vozíkem) kterému se říká sweeper. Navíc u pořádného rideru není sběr v podstatě potřeba, protože trávu rozseká na kaši . Pokud už to sem někdo psal, omlouvám se. Došel jsem v tématu zatím jen sem .antipo píše:Tak já mám doma ridra z Mountfieldu,ridry se dělají většinou z košem. Pokud za tím nebudeš tahat nic-myslím nějakou vlečku atd. a budeš jenom kosit tak to bude vyhovovat určitě víc rider-protože krásně vidíš před sebe kdežto u traktoru by se to nedalo říct páč máš motor před sebou a vidíš tam prd. U ridra máš motor buď pod sedadlem nebo pod nohama. Do mountfieldu prosim tě ani nelez se podívat je to ta největší banda co může být nemám na ně vůbec dobré vzpomínky sice to kolo štěstí tam láká-nás samozžejmně nalákalo ale teďkom toho litujeme, raději bych doplatil a rači nějakou Husqvarnu nebo Jonsered to jsou stroje. Já už mám 2 ridra z mountfieldu za 2 roky protože ten první se rozsypal po 40mth byl to motor Tecumseh-strašný šrot na záruku nám vyměnili to sme si doplatili, teď ten nový má najeto 8mth takže ukáže až čas se v něm ukrývá-ale už podle spracování je vidět že to je úplně jiný stroj. Hodně štěstí při výběru-pak to tady dopíšu o těch sviních z mountfieldu ted už není čas
1.stroj který odpadl po 40mth a jednom roku používání
http://www.mountfield.cz/ridery/1TKK003 ... -63-m.html NEKUPOVAT
2.stroj který má natočeno 8mth a mám ho 4 měsíc
http://www.mountfield.cz/ridery/1TKK002 ... -f-72.html Už je to úplně jiný kafe-neskáče to tak. Má to elektro start-prozatím mám z něho radost ale jak říkám to prověří čas páč 8 mth vydrží i čínské vergly
Jinak jsem s ním 100% spokojenej a důležitá informace pro tebe: je na prodej. Mám pozemek ve velmi prudkém svahu a rider neni na takové sečení ideální řešení. Ne, že by nebyl stabilní nebo tak, ale prostě to není ono. Plánuju postavit si cosi jako horskou sekačku. Už mám doma nápravy a převodovku 4x4 ze Subaru Justy . Jinak s tím sekám zhruba hektar a není to žádný problém. Jednou ročně vyměním olej, občas řemeny nebo nože (když se opotřebujou) a za několik let co ho mám jsem vyměnil jen 2 ložiska po 80,- Kč a svíčky. Motor 18HP dvouválec, hydropohon s plynulým rozjezdem a reverzem (motor je stále v točkách, čili se nedusí a sečení má stále potřebné otáčky), záběr sečení 123cm. Cenu bych viděl +/- okolo 95 000,- (stál 245 000,-). Je to v podstatě to co dal o 2 příspěvky vejš kozel .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
Farming Simulator a další hry levně
Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
Protože to co máš se za rider jen vydává. Je to (odpusť mi ten termín - neberto vůbec osobně ) plečka jako všechny Mountfield a podobný nesmysly. Je to jen klasická sekačka přestrojená na jakejsi náznak podvozku se sedačkou. Jakej to má záběr? Co je v tom za motor? Určitě to má "ložiska" ze silonu a polovina dílů je plast, že? Životnost bych tipoval na cca 3 sezony ... . Nic ve zlém... Rozhodně to neber nijak osobně. Jen když se mluví o rideru, vždycky mě dojme co všechno se za rider vydává...antipo píše:Co to je za blbost? Já teda doma mám ridera se sběremmalotraktorem píše: ridery se sběrem nejsou
To první je rider. A to druhé je tak pro děti na hraní:
- Terablick
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš. A já měl za život 4 sekačky mountfield až po jejich extra super řadu (prý profi) za děsný peníze a všechny stáli za prd a po roce nebo 2 byli na odpis. Husqvarnu (profi rider) mám asi 5 let (kupoval jsem jí jetou po repasu) a slouží na jedničku s hvězdičkou. Pohon hydrostat (lepší jak variátor - rychlost reguluješ přímo pedálem a plynule od nuly, zatímco motor má stále stejné otáčky) a nože mám 3 do trojúhelníka a jsou uložené volně (nemůžou se nikdy potkat a když narazí na překážku, jen se protočí na hřídeli a jede se dál). Řemen mi vydrží i 2 roky bez problému. Nepraskl nikdy žádný. Jeden se rozpraskal a začali z něj odpadávat kusy gumy (po letech) a druhej jsem sjel do kulata. Jediný co jsem na tom dělal byly ložiska v kladkách napínání řemenů na sečení a na pohonu hydrostatu. Jsou tam zapouzdřený ložiska (obyčejný kuličkový asi 3cm průměr) a tak začnou po pár letech hučet. A poseká to cokoliv. Když tu byli na návštěvě rodiče mojí přítelkyně s její mladší segrou, nechal jsem jí chvíli sekat a ona mi z kopce sjela tak blbě, že vzala 2 metrovej smrk. Zbyli jen piliny :-D. Jasně že řemen i nože naprosto bez újmy . Jelo se vesele dál.rezis píše:Tak já se taky přidám.
Nevím proč se zde hází tolik špíny na mounfield.
Souhlasím s Terablickem - do Mountfieldu ani omylem, měl jsem od nich 2 věci - motorovou pilu z profi řady, nenařezala skoro nic a už ani nenařeže, nerentabilnní oprava. Rider za cca 50 tis., silonový ložiska, táhla ze srandovních profilů, že se raději ohnou než aby něco dělaly (vypnuly spojku), děs běs. Chtěl jsem jim to hodit na hlavu - to táhlo od spojky 3x za 14 dnů opravovali, reklamaci neuznali, prý to je jen seřízením. Ovšem čeho, neví nikdo. Co jsem se s tím natrápil. Teď to chvíli šlapalo, ale nedávám tomu velkého trvání. Letos byl v akci 2. sezonu, zahrádka 700 m2. Nejhorší stroj mého života (a měl jsem ledacos). NEDOPORUČUJI, toť můj názor.
Nejraději bych se toho zbavil a koupil něco do Stigy.
Nejraději bych se toho zbavil a koupil něco do Stigy.
Moje stroje:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=12201
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=14183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=12350
a jiné k najítí zde na fóru....
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 21&t=12201
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 52&t=14183
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 49&t=12350
a jiné k najítí zde na fóru....
Terablick
myslím že kdybys tu rovnou napsal že to je sračka tak bys byl přesnější, je to sračka. Ten nejlevnější (do 30tis) přežil jenom první sezónu a šel do kytek mountfield si ho odvezl a přivezl ten za 50tis. Měl jsem ho první sezónu prozatím v pohodě, motor tam je určitě dobrý na spojce se nemá co pokazit ale jsem zvědav na převodovku moc dlouho ji nedávám. Kosím toho celkem dost 0,4ha zahradu+ mulčuji po ovcích cca 1ha ročně na tom najedu i 100mth což je dost kor na něco co je z moutfieldu. Příště už do mountfieldu nepolezu a raději si tu věc koupím starší bez záruky.
Jinak ten reverz musí být super
myslím že kdybys tu rovnou napsal že to je sračka tak bys byl přesnější, je to sračka. Ten nejlevnější (do 30tis) přežil jenom první sezónu a šel do kytek mountfield si ho odvezl a přivezl ten za 50tis. Měl jsem ho první sezónu prozatím v pohodě, motor tam je určitě dobrý na spojce se nemá co pokazit ale jsem zvědav na převodovku moc dlouho ji nedávám. Kosím toho celkem dost 0,4ha zahradu+ mulčuji po ovcích cca 1ha ročně na tom najedu i 100mth což je dost kor na něco co je z moutfieldu. Příště už do mountfieldu nepolezu a raději si tu věc koupím starší bez záruky.
Jinak ten reverz musí být super
Zetor 3011 Zetor 6718 Zetor 7341
Zrovna budu na husqvarnu lt 151 dělat bržděný vozík. Nemáte s tím někdo skušenosti
Věrný člen agresorů.com
- olin
Podívej do topicu vlečka za traktor z horňácka, váhově to je podobný, jen závěs by si musel trochu změnit. Je to jedinej takhle malej bržděnej vozejk, co tu najdeš. Třeba ti Zdeněk s tou brzdou pomůže.romus145 píše:Zrovna budu na husqvarnu lt 151 dělat bržděný vozík. Nemáte s tím někdo skušenosti
Já narychlo postavil kdysi ten, co je na posledním obrázku v: http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... =16&t=8353
Nosnost má cca 250kg a váží kolem 30 kg. Byl hotovej za jedno odpoledne z materiálu, co jsem kde našel (rám starý válendy, nějaký zbytky jeklu a trubek...), jen kolečka jsou nový. Jediný, co jsem nevychytal je sklápění kolem osy nápravy a při vyklopení do úhlu cca 45 stupňů už je zadní část korby na zemi.
Jinak na webu je taky hodně inspirace. Jen ta brzda je u těhle prcků nezviklá.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
- olin
Foto:romus145 píše:dík za inspiraci a nemáš zkušenost s brzdou?
http://www.nasetraktory.com/forum/downl ... &mode=view
v tématu:
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... &start=210
Když to téma projdeš, tak tam je ta brzda docela dobře popsaná, včetně zkušeností s ní. Něco jinýho na malej vozejk najdeš na českém webu stěží.
Před pádem fóra se to tu řešilo a někdo tam psal o klasický páce ruční brzdy z osobáku na traktůrku napojené přez lanko na vlek.
PRSKAVEC
PRSKAVEC
dík moc za radu . Ještě přemýšlím jak dám na vlek hydrauliku abych to mohl vyklápět.
Věrný člen agresorů.com
- olin
Za tím traktůrkem stejně nemůžeš tahat víc jak 500kg. Při vhodným umístění čepu na sklápění není problém sklápět ručně, popřípadě udělat ruční hydrauliku s hydraulickou pumpou ze sklápění kabiny z liazky.romus145 píše:dík moc za radu . Ještě přemýšlím jak dám na vlek hydrauliku abych to mohl vyklápět.
jde to taky takhle:
PRSKAVEC
PRSKAVEC