Husqvarna CTH171 nebo Countax C600H ??
Moderátor: DYK
Husqvarna CTH171 nebo Countax C600H ??
Zdravím, potřeboval by jsem poradit kterej z těhle traktorů si mam vybrat. Husqvarna je 17 koní jednoválec s hydro, sečení 98cm 2x2 nože. r.v. 2007 houby naběháno koupenej tady u nás v Husqvarně s kompletní historií, celoplechovej traktor vypadá jako novej za 39000,-
Countax je 16 koní dvouvlec s hydro v hajzlu ale repasovaná je k tomu v ceně(tu si snadno vyměním sám). sečení 97cm 3nože, r.v. nevím ale vypadá taky docela v cajku, dovoz z Anglie za 35000,-
Jde mi o to aby jsem si koupil traktor kterým budu sekat asi 5000metrů pozemek v lehkým svahu ne uplně srovnanej. Nechci na traktoru sedět každej tejden takže potřebuju aby vzal i trávu po2až3 tejdnech(klidně na dvakrát) a vzimě potřebuju vyhrnout asi 250m asfaltovou cestu k baráku. Tak mi prosím poraďte kterej, ať víc nespravuju než jezdím. Jo a samozřejmě dostupnost a cena dílů a ůdržby, Díky za každej názor
Countax je 16 koní dvouvlec s hydro v hajzlu ale repasovaná je k tomu v ceně(tu si snadno vyměním sám). sečení 97cm 3nože, r.v. nevím ale vypadá taky docela v cajku, dovoz z Anglie za 35000,-
Jde mi o to aby jsem si koupil traktor kterým budu sekat asi 5000metrů pozemek v lehkým svahu ne uplně srovnanej. Nechci na traktoru sedět každej tejden takže potřebuju aby vzal i trávu po2až3 tejdnech(klidně na dvakrát) a vzimě potřebuju vyhrnout asi 250m asfaltovou cestu k baráku. Tak mi prosím poraďte kterej, ať víc nespravuju než jezdím. Jo a samozřejmě dostupnost a cena dílů a ůdržby, Díky za každej názor
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Husqvarna CTH171 nebo Countax C600H ??
osobně bych šel do Husqvarny, servis skoro všude a sehnat díly není problém.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
Ta dostupnost dílů a servisní sít Husqvarny mě právě taky láká,ale zase jsem zaslechnul že tam padají diferáky když se s tím kosí vysoká tráva a hrne sníh. Ten Countax je zase prej betelnej traktor co vydrží hodně tak by ta servisní sít možná nebyla tolik potřeba. Ale zase je to obr mašina na transportování a já to potřebuju vozit i na chalupu. Ještě mě zajímají ty motory co bude lepší 17 koní jednoválec kohler nebo ten 16 koní dvouválec.
Určitě dvouválec. Při přetížení to lépe snáší, veškeré síly jsou rozložené na dva válce, takže to dostává méně zabrat.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
To je právě ono- u toho countaxe se mi líbí ten motor, robustnost traktoru a možnost jeho dalšího využití bez obav že ho poškodím tím že s ním budu celou zimu vyhrnovat sníh a v létě sekat vysokou trávu, ale bojím se toho servisu a dostupnosti ND. Na druhou stranu ta Husqvarna má motor 17koní díly a servis na každým rohu za pár korun, ale zase nevím jestli to vydrží při tom používání ke kterýmu ho chci.... A teď babo raď. Zatím z toho co jsem kde pochytal za moudra je to tak 40:60 pro Husqvarnu hlavně pro tu dostupnost ND. Bejt v tej Huse 2válce mam vyřešeno
Tom píše:Určitě dvouválec. Při přetížení to lépe snáší, veškeré síly jsou rozložené na dva válce, takže to dostává méně zabrat.
Zjisti kde máš v okolí servis na toho Countaxe a podle toho se rozhodni
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
Díly na Countaxe má samozřejmě Mountfield, který tenhle typ prodával. Jinak na svýho jsem mimo olejových filtrů a nějakýho řemenu, což jsem koupil jinde, zatím za těch asi 8 let nic nepotřeboval.
.....teda vlastně COčko a materiál na vyztužení spodku sběracího koše na trávu, kterej se brzo přetvaroval o nerovnosti na zahradě. Jinak ten sběr metličkama je naprosto úžasnej !
.....teda vlastně COčko a materiál na vyztužení spodku sběracího koše na trávu, kterej se brzo přetvaroval o nerovnosti na zahradě. Jinak ten sběr metličkama je naprosto úžasnej !
Silnice je dobrá na to, abych po ní dojel do terénu... mám rád platnost fyzických, ne silničních zákonů.
Tak na konec to vyhrála Husqvarna CTH 171. Pán mi na tom udělal kompletní servis zadarmo Oleje, filtry hydro, kudly, řemen(y). Všechny díly i servis mam hned tady za rohem, i když doufam že je nebudu potřebovat moc často. A Hlavní výhoda je že mi dal rok záruku a mam ho tu blízko kdyby něco. Spoustu věcí si na tom snad udělám sám páč mam servis offroadů, ale člověk nemůže umět všechno tak uvidíme. Každopádně děkuju všem zůčastněným za rady...