malotraktor celorepas - problemy
Moderátor: DYK
malotraktor celorepas - problemy
Zdravim vas .. pred rokom som kupoval kubotu po celorepase ,a za jednu sezonu zozrala liter motoroveho oleja nejazdilo sa nejako vela za celu sezonu asi par krat sa mulcovalo 0,6 Ha oralo a rotavatorovalo sa s nim nieco ale tiez nie vela . chcem sa opytat ci je to normalne aby traktorik zozral tolko oleja . nasiel som este presakujuce gufero na prednej hriadeli ,ale je to len taky maly mastny fliacik nic velke,tade liter oleja nemohol zmiznut . startuje pekne ale som si vsimol ze z vyfuku pri spodku pod tesnenim presakoval akoby olej , a z prepadovej hadicky vyka ventilov tiez sem tam kvapne kvapka oleja a dymi z nej trochu aj po zohriati motora . mam ho rok a neviem ci to mam dat na reklamaciu . poradte mi co s tym dakujem .kubota mala 1703 motohodin teraz po sezone ma 1729 motohodin
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nA7ekQd ... e=youtu.be[/Youtube]
[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nA7ekQd ... e=youtu.be[/Youtube]
Re: malotraktor celorepas - problemy
Zdravím
Mě Himík po sto padesáti nesežral snad ani decku. Co jsem tam po nákupu nalil to tam je. Motor nekape ani z odfuku. Jestli to kouří tak je motor chycený. Zkusil bych zatlačit na prodejce .
Mě Himík po sto padesáti nesežral snad ani decku. Co jsem tam po nákupu nalil to tam je. Motor nekape ani z odfuku. Jestli to kouří tak je motor chycený. Zkusil bych zatlačit na prodejce .
Pokud jsi to kupoval s celorepasí, určitě máš záruku - já bych to reklamoval....
jinak si dovolím upravit tvůj odkaz na youtube...
jinak si dovolím upravit tvůj odkaz na youtube...
EX - Iseki TU155 a bazmeky k tomu
Přídavná hydraulika Iseki
TA 227 Chelsea
... a neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
Přídavná hydraulika Iseki
TA 227 Chelsea
... a neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živí...
Nevím co je celorepas,ale kompletní go motoru Kubota je kolem kila,loni jsem ji dělal,což prodejce určitě neinvestoval,co mi říkal servisak od Kuboty,tak tyhle malé stroje najedou určitý počet hodin a pak se srotuji,bo se to nevyplatí generalkovat,ale překupníci zjistili že ve východní Evropě se to ještě prodat,tak to sem vozi a lidí jim za ten šrot trhají ruky.
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
Ahoj, aký je to model - aký má mať výkon?
Pravepodobne bol v JP ponúkaný ako v horšom stave a teda lacnejšie ako priemer, keď dovozca musel robiť "celorepas" t.j. zatrieť hrdzu, polepiť čo je jednoducho a lacno polepiteľné resp. čo by bolo viditeľné pri predaj a aby sa nepovedalo tak vymeniť oleje/filtre... do motora sa málokomu chce, už len krúžky + tesnenia 500-700Eur (ak ovšem nepoužije lacné čínske, veď je to na predaj a tých 100h čo bežný našinec do skončenia záruky nabehá, to nejak vydrží) a robota to nie je na pár hodín . Traktor rozpoliť, motor komplet rozobrať pre honovanie bloku...
V JP sú v ponuke aj bezproblémové kusy, ale ceny nie sú pre našincov (a ani pre našich podnikateľov, z ich maržami by ponúkané ceny boli priam astronomické) - japonci rozlišujú, čo je pre domácí trh -ešte ok, a čo na export - vek nad 9 resp. 12 rokov (len toľko musia držat náhradné diely), obvykle s nejakým problémom, majiteľ sa ho z radosťou zbavil - je len otázka šťastia či to je len banalita alebo niečo vážnejšie, čo sa navyše ukáže až po pár hodinách používania.
1700 hodín by nemalo byť veľa, hovorí sa že jp motory by mali vydržať aj 10tis do g.o., no pochybujem že tu niekto má starého japonca s viac ako 2-3tis hodinami. Videl som, že aj sami japonci prekrúžkovávali motor už po 800h (28k traktor) - čím väčší výkon, tým viac kg liatiny motora na ohriatie, pri mhohých prácach je motor nevyťažený (optimum nad 3/4 výkonu), nezohriaty, dlhý beh na voľnobeh... a začnú problémy presne ako popisuješ - viď google na "wet stacking", rieši sa to tým honovaním a novými krúžkami.
Pravepodobne bol v JP ponúkaný ako v horšom stave a teda lacnejšie ako priemer, keď dovozca musel robiť "celorepas" t.j. zatrieť hrdzu, polepiť čo je jednoducho a lacno polepiteľné resp. čo by bolo viditeľné pri predaj a aby sa nepovedalo tak vymeniť oleje/filtre... do motora sa málokomu chce, už len krúžky + tesnenia 500-700Eur (ak ovšem nepoužije lacné čínske, veď je to na predaj a tých 100h čo bežný našinec do skončenia záruky nabehá, to nejak vydrží) a robota to nie je na pár hodín . Traktor rozpoliť, motor komplet rozobrať pre honovanie bloku...
V JP sú v ponuke aj bezproblémové kusy, ale ceny nie sú pre našincov (a ani pre našich podnikateľov, z ich maržami by ponúkané ceny boli priam astronomické) - japonci rozlišujú, čo je pre domácí trh -ešte ok, a čo na export - vek nad 9 resp. 12 rokov (len toľko musia držat náhradné diely), obvykle s nejakým problémom, majiteľ sa ho z radosťou zbavil - je len otázka šťastia či to je len banalita alebo niečo vážnejšie, čo sa navyše ukáže až po pár hodinách používania.
1700 hodín by nemalo byť veľa, hovorí sa že jp motory by mali vydržať aj 10tis do g.o., no pochybujem že tu niekto má starého japonca s viac ako 2-3tis hodinami. Videl som, že aj sami japonci prekrúžkovávali motor už po 800h (28k traktor) - čím väčší výkon, tým viac kg liatiny motora na ohriatie, pri mhohých prácach je motor nevyťažený (optimum nad 3/4 výkonu), nezohriaty, dlhý beh na voľnobeh... a začnú problémy presne ako popisuješ - viď google na "wet stacking", rieši sa to tým honovaním a novými krúžkami.
peter2201: taková spotřeba oleje obecně není normální. Bohužel mám takový pocit, že vyšší spotřebu oleje Ti nikdo nevyreklamuje. A Tvůj prodejce už vůbec ne. Prostě jsi zvolil špatného dodavatele. Už to tady výše zaznělo. Pokud je stroj zralý na celorepas, tak si ho ani nepřej vidět před tím. A nejde jen o rez. Většinou jsou vůle, kde se podíváš. Ten motor není vylágrovaný, že by měl moc najeto. Je to prostě uživatelem a jeho způsobem zacházení. NA takovém stroji se ukáže víc problémů.
Nenepsal jsi o jaký jde model. Kdo dělal repas?
Při reklamaci bych to nesváděl na spotřebu oleje, ale reklamoval bych to, co jde fyzicky změřit. Tlaky ve válci! Pak bych reklamoval to netěsné gufero na klice. Kontroloval jsi vůle ventilů?
Tvůj roční nájezd je přesně to, co prodejci potřebují....málo mth/rok.
Nenepsal jsi o jaký jde model. Kdo dělal repas?
Při reklamaci bych to nesváděl na spotřebu oleje, ale reklamoval bych to, co jde fyzicky změřit. Tlaky ve válci! Pak bych reklamoval to netěsné gufero na klice. Kontroloval jsi vůle ventilů?
Tvůj roční nájezd je přesně to, co prodejci potřebují....málo mth/rok.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Celorepas, termín používaný tím kterým dodavatelem málo kdy korasponduje s představou kupujícího a můžou se za tímto slovem skovávat rozdílné úkony. Různí prodejci "celorepas" deklarují každý jinak a je dobré se ptát, co to konkrétně u vybraného prodejce znamená. Většinou se řeší viditelné úniky kapalin, funkčnost a vzhled. Technický stav motoru asi moc ne, když vrčí.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Já jsem si koupil B7000 - nerepasovaný a měl vadu převodovky. Začal jsem to rozdělávat a teď jsem ve stádiu, kdy mám rozdělané naprosto vše krom motoru, který běžel dobře (těch 20min do doby, než jsem to začal rozdělávat, tak snad nepřekvapí). Ty traktůrky jsou super, dobře udělané, pěkně se to rozebírá. Ne všechny díly jsou k sehnání a musel jsem někdy trochu upravovat, ale dá se zvládnout asi vše za patřičný peníz. Nicméně nedovedu si představit, udělat "celorepas" což pro mne znamená GO za 50tis i s motorem včetně práce a dílů tak, aby to za něco stálo. To snad nejde udělat ani na TK, u kterého jsou díly za 1/3 ceny Japonce. Uznávám, dělat to ve velkém, asi by se něco ušetřilo. Udržet si na tom ale nějakou rozumnou marži (pro mě je rozumná marže nad 30%), to prostě nejde.
Je asi třeba se spokojit s tím, že ty traktůrky jsou opotřebované a s tím to i koupit, ať už je to celorepas a nebo ve stavu, jak byl vyndán z kontejneru.
A ještě k tématu. Moc jsem ho nezkoušel, ale takový problém jsme neměl. Viděl jsem ale podobné video na nějakém polském agro fóru, kde se řešilo že tyhle traktůrky nemají vodní pumpu a při velké zátěži se přehřívají. Řešil se problém s připečenými kroužky a ventily. Tam z té hadice ale kro trochy kouře kapal olej. Když to ještě najdu, dám odkaz. Potkat to mě, tak bych asi opravu motoru neřešil a dal bych tam úplně jiný. Dovedu si představit, kolik by na to stály díly :-(
Je asi třeba se spokojit s tím, že ty traktůrky jsou opotřebované a s tím to i koupit, ať už je to celorepas a nebo ve stavu, jak byl vyndán z kontejneru.
A ještě k tématu. Moc jsem ho nezkoušel, ale takový problém jsme neměl. Viděl jsem ale podobné video na nějakém polském agro fóru, kde se řešilo že tyhle traktůrky nemají vodní pumpu a při velké zátěži se přehřívají. Řešil se problém s připečenými kroužky a ventily. Tam z té hadice ale kro trochy kouře kapal olej. Když to ještě najdu, dám odkaz. Potkat to mě, tak bych asi opravu motoru neřešil a dal bych tam úplně jiný. Dovedu si představit, kolik by na to stály díly :-(
Reklamovat určitě, ale pochybuju že uspěješ, jedině, že to zveřejníš a prodejce bude mít po kšeftu.Při způsobu využití a spotřebě litr oleje za rok a pokud startuje, tak se žádná větší opravy nevyplatí, maximálně se podívat na kroužky zda nejsou zapečené a jak jsou opotřebované válce, maximálně vyměnit kroužky pokud jsou opotřebované
Bohužel jsi narazil na tu druhou variantu traktoru. Já říkám, že není špatný traktor. Jsou dvě varianty. Buď narazíš na dobrý, nebo na špatný.
Teď můžeš zjistit, na jakého jsi narazil prodejce. Tam platí taky jenom dvě varianty .
Teď můžeš zjistit, na jakého jsi narazil prodejce. Tam platí taky jenom dvě varianty .
Zdravim vas.
Prispejem mojou skúsenosťou s kúpením zrepasovaného traktoru z ročnou zárukou.
Na oko všetko pekné, ale ako prvé hneď začali tiecť predné reduktory, náplň v chladiči nedotknutá, veľa spojov nedotiahnutých pri kompletovaní, filter hydrauliky zastriekaný od farby atď...
Poslal som predajcovi všetky námietky, (fotky) že všetko zverejním na nete.
Reakcia - všetky uznal a napravil to kompenzéciou.
Pri rozhovore nepriamo priznal, že čo sa ,,krúti a vrčí,, toho sa nechytajú.
Ale farby používajú skutočne dobré :-)
Už je to zatiaľ ok.
Prispejem mojou skúsenosťou s kúpením zrepasovaného traktoru z ročnou zárukou.
Na oko všetko pekné, ale ako prvé hneď začali tiecť predné reduktory, náplň v chladiči nedotknutá, veľa spojov nedotiahnutých pri kompletovaní, filter hydrauliky zastriekaný od farby atď...
Poslal som predajcovi všetky námietky, (fotky) že všetko zverejním na nete.
Reakcia - všetky uznal a napravil to kompenzéciou.
Pri rozhovore nepriamo priznal, že čo sa ,,krúti a vrčí,, toho sa nechytajú.
Ale farby používajú skutočne dobré :-)
Už je to zatiaľ ok.
Za ten repas barvou to bývá dost drahé většinou, co je opravit se projeví po 100 hodinách!
Já si právě taky myslím, že co nějak funguje se dál neřeší v jakém je to stavu. Řeší se jen, co nefunguje a co od někud někam teče a vzhled. Udělat si nějakou opravu doma asi není problém, jenže ND pěkně zaplatíš. Kdežto prodejce veme nějaký kus co opravdu vypadá špatně jako dárce orgánů, určitě ho to vyjde levněji, nebo na tom i vydělá. A je velkou otázkou, jestli ty opravy, nebo co za díly při opravách používá. Nové? No nevím.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
NICUS píše:Já jsem si koupil B7000 - nerepasovaný a měl vadu převodovky. Začal jsem to rozdělávat a teď jsem ve stádiu, kdy mám rozdělané naprosto vše krom motoru, který běžel dobře (těch 20min do doby, než jsem to začal rozdělávat, tak snad nepřekvapí). Ty traktůrky jsou super, dobře udělané, pěkně se to rozebírá. Ne všechny díly jsou k sehnání a musel jsem někdy trochu upravovat, ale dá se zvládnout asi vše za patřičný peníz. Nicméně nedovedu si představit, udělat "celorepas" což pro mne znamená GO za 50tis i s motorem včetně práce a dílů tak, aby to za něco stálo. To snad nejde udělat ani na TK, u kterého jsou díly za 1/3 ceny Japonce. Uznávám, dělat to ve velkém, asi by se něco ušetřilo. Udržet si na tom ale nějakou rozumnou marži (pro mě je rozumná marže nad 30%), to prostě nejde.
1ks píst s kroužkama 7500kč(je to 5ti válec),sada těsnění dolní 6000kč,sada těsnění horní 7000kč,vodní pumpa 6500kč,včetněDPH jen co jsem si tak vzpoměl,a kde je výbrus,go hlavy a repas vstřikovacího čerpadla,jo a ještě se dělalo nové uložení ložisek vstř.čerpadla bo se protáčelo ložisko v bloku
screen capture freeware
Zeman není můj prezident. http://www.youtube.com/watch?v=UEHkoHZg50M
Páni a čo tak do japončíka lupnúť obyčajného hladkého francúza 1.9D , vydrží zvyšok ten nárast výkonu?