KUBOTA SaturnX24 jak demontovat poloosu zadního kola
Moderátor: DYK
KUBOTA SaturnX24 jak demontovat poloosu zadního kola
Nevíte, jak na demontáž zadní poloosy? Teče olej v místě obvodu, kde je strčený šroubovák, zřejmě snad gufero v háji. Ve středu poloosy není žádná matka, jak je to běžné u auta, ale na traktor se musí zřejmě jinak. Viděl bych to na demontáž těmi šrouby, co jsem označil šipkou, ještě další existují na tom obvodu, ale nejsou na obr. vidět. Mám očekávat při nějakou záludnost? Je třeba na to něajké speciální nářadí? Nemáte prosím někdo ke stažení katalog ND, kde by se zjistilo co v tom vlastně je? Díky.
Re: KUBOTA SaturnX24 jak demontovat poloosu zadního kola
1.nechceš si udělat jedno vlákno Kubota saturnX24 a tam to všechno naházet. Jinak zde za týden bude......Kubota Saturn X24 výměna pojistek apd....
2.musí jít dolů celý portál. Poloosu drží zevnitř. Záludnost možná čekej při rozměrech gufera. Možná bude nutné udělat ze silonu redukci pro průměry na česká gufera. Dej zrovna dvě za sebe a mezi ně maz.tuk. Udělej zrovna i druhou stranu.
2.musí jít dolů celý portál. Poloosu drží zevnitř. Záludnost možná čekej při rozměrech gufera. Možná bude nutné udělat ze silonu redukci pro průměry na česká gufera. Dej zrovna dvě za sebe a mezi ně maz.tuk. Udělej zrovna i druhou stranu.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Tak dobrá, demontuji tak, akorát jsem tam nenašel vypouštěcí šroub na olej, tedy v té úrovni, kde by se demontoval portál, takže divný. Možná to je někde propojeno potrubím shora coby spojená nádoba. No přece musí jít olej vypustit vypouštěcími šrouby úplně, pokud tedy to není nějaký konstrukční paskvil. Bohužel jsem nikde nenašel kolik oleje tam normálně (dle měrky) má být.ladiki píše:1.nechceš si udělat jedno vlákno Kubota saturnX24 a tam to všechno naházet. Jinak zde za týden bude......Kubota Saturn X24 výměna pojistek apd....
Na pojistky se ptát vůbec nehodlám i když japonské názvy na štítku označující jednotlivé pojistky nerozluštil ani "specializovaný" prodejce japonských traktorů, ale kdo ví co se ještě naskytne. Vypadá to, že ten katalog ND a ani nějaká podrobná příručka k tomu není sehnatelná. Návod k použití, kde napsáno akorát co a jak často mazat, je pro úplné laiky, ten tedy mám. Kolik majitelů tohoto typu traktoru na tomto fóru je to nevím, ale zřejmě jich bude velmi málo.
Jestli se tam vejdou gufera dvě je dobrej nápad, ale to se ještě uvidí. Podle toho co k tomu píšeš, tak tohle vypadá na slabé místo traktorů a tedy i jako prevence třeba před vniknutím bahna tam, kde je to gufero.
Tady je výkres z katalogu náhradních dílů, trochu se podle toho snad orientovat dá.
Mně taky sákne olej z jedné zadní poloosy, ale je to jen minimální průsak, zatím žádné kapičky, tak to neřeším. Musí se vypustit nejspíše veškerý olej z převodové skříně - množství cca 15 litrů. V případě že je traktor vybaven čelním nakladačem, je zde oleje o něco více.
Až budete provádět opravu, pořiďte prosím fotodokumentaci a vypiště použité náhradní díly, děkuji.
spousty japonských nápisů, alespoň orientačně vám přeloží aplikace google translator - nahrajete ji do mobilu, pak stačí překládaný text jen vyfotit.
Mně taky sákne olej z jedné zadní poloosy, ale je to jen minimální průsak, zatím žádné kapičky, tak to neřeším. Musí se vypustit nejspíše veškerý olej z převodové skříně - množství cca 15 litrů. V případě že je traktor vybaven čelním nakladačem, je zde oleje o něco více.
Až budete provádět opravu, pořiďte prosím fotodokumentaci a vypiště použité náhradní díly, děkuji.
spousty japonských nápisů, alespoň orientačně vám přeloží aplikace google translator - nahrajete ji do mobilu, pak stačí překládaný text jen vyfotit.
mistře Tome: tak ještě jednou. Ano všechen olej musí jít ven. Budou tam zřejmě 3 vypoušťáky. U každého portálu+někde uprostřed převodovky. Oleje tam bude od 11litrů až po 18litrů. To nevím přesně. Měrka oleje je tam určitě a po tu ji zase naleješ.
Podle fotek od FraStu je to jasně vidět. Takže chybu nehledej v konstrukčním paskvilu, ale na druhé straně u toho, kdo má klíč v ruce
K tomu guferu. Není to slabé místo. Jen je po těch letech už prostě v háji. Originál tam myslím vyrábí Timken. Jsou to spešl agro gufera.
Vyrábí je i skf. Ale jen na zakázku...
http://www.skf.com/cz/products/seals/in ... index.html
PS: jinak jsi mě moc nepochopil s těmi pojistkami.....ale určitý náznak je vidět i u řešení vstřikovače
Podle fotek od FraStu je to jasně vidět. Takže chybu nehledej v konstrukčním paskvilu, ale na druhé straně u toho, kdo má klíč v ruce
K tomu guferu. Není to slabé místo. Jen je po těch letech už prostě v háji. Originál tam myslím vyrábí Timken. Jsou to spešl agro gufera.
Vyrábí je i skf. Ale jen na zakázku...
http://www.skf.com/cz/products/seals/in ... index.html
PS: jinak jsi mě moc nepochopil s těmi pojistkami.....ale určitý náznak je vidět i u řešení vstřikovače
1) Poloosu jsem konečně demontoval, avšak nebylo to snadné. Musel jsem uříznout kus plechu od chassis, neb by poloosa nešla demnotovat - vysunout, bez uříznutí by to šlo jen když by se demontoval nejspíš úplně celý traktor - rám, motor, převodovka. Podle schema nd, co je zde výše, tak to už japonci maji jinak, asi zjistili, že dříve udělali chybu.
2) Divný, je že po vyšroubování jednoho vypouštěcího šroubu vzadu, nic nevteklo, bylo tam úplně sucho, olej tam prostě vůbec nebyl, na protější straně vzadu byl. Mám jen jedno napouštěcí místo, že by to nebyly spojené nádoby?
3) Gufero jsem demontoval, je dvoudílné atypické, označení MA3 52 86 11.3 Střed má průměr 58mm, na tom se to vůči sobě otáčí. Kde se to prosím dá koupit? Snad by stačil jen jeden díl 58x86. Díky předem.
2) Divný, je že po vyšroubování jednoho vypouštěcího šroubu vzadu, nic nevteklo, bylo tam úplně sucho, olej tam prostě vůbec nebyl, na protější straně vzadu byl. Mám jen jedno napouštěcí místo, že by to nebyly spojené nádoby?
3) Gufero jsem demontoval, je dvoudílné atypické, označení MA3 52 86 11.3 Střed má průměr 58mm, na tom se to vůči sobě otáčí. Kde se to prosím dá koupit? Snad by stačil jen jeden díl 58x86. Díky předem.
A kde jsou fotky!!!
Když máš problém, tak to si na něj dokonce vytvoříš další vlákno, ale aby jsi pomohl jiným, to už ne.
Kolega FraStu Ti dal k dispozici katalog náhradních dílů portálu a poprosil Tě o fotodokumentaci.
Pokud Ti dělá problém vložení fota, tak mi napiš na SZ svůj e-mail a já Ti to tady vložím.
Když máš problém, tak to si na něj dokonce vytvoříš další vlákno, ale aby jsi pomohl jiným, to už ne.
Kolega FraStu Ti dal k dispozici katalog náhradních dílů portálu a poprosil Tě o fotodokumentaci.
Pokud Ti dělá problém vložení fota, tak mi napiš na SZ svůj e-mail a já Ti to tady vložím.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
typy Saturn jsou evolučně slepou uličkou ve vývojové řadě Kuboty. Nemají pevný rám. Jsou sešroubované pomocí tvarových plechů. I když do nich montovali 4-válce, traktory se přestaly vyrábět. Proto jsi to musel uřezat.......
Gufero je přesně ten typ co jsem Ti napsal výše. Jsou to dělená gufera ,které origo určitě neseženeš. NA foto ani nevypadá poškozené. Přitáhni trochu pružinku a pokud jde s spřesahem složit, tak bude ok. Jak píšu na foto není nic vydřené. Jestli už nebude v háji ložisko na poloose......?
Kolik oleje si celkově vypustil?
Gufero je přesně ten typ co jsem Ti napsal výše. Jsou to dělená gufera ,které origo určitě neseženeš. NA foto ani nevypadá poškozené. Přitáhni trochu pružinku a pokud jde s spřesahem složit, tak bude ok. Jak píšu na foto není nic vydřené. Jestli už nebude v háji ložisko na poloose......?
Kolik oleje si celkově vypustil?
Oleje vyteklo asi 12 litrů. Ložisko snad v háji není, takže nejspíš by to bylo na přitažení pružinky na guferu, ale to se dělá jak? Spíš tam dát z jinýho gufera méně vytahanou pružinku? A když také alternativní gufero by tam šlo, tak a kde ho vzít?
když se tak dívám na fotky, tak ty nemáš nejnižší místo na portálech, ale uprostřed převodovky. Je to tak? Škoda, že nemáš fotku zespodu.
Pokud břit gufera jde s přesahem nasadit na kroužek vnitřního průměru gufera, tak by mělo být OK. Také nesmí být břit bodově poškozený...
Pružinku sejmeš a ve spoji ji přitáhneš jako šroub a matici. Ale neber tuto variantu jako dogma. Musíš to prostě vše zkontrolovat. Taky by neškodilo více fotek a trochu popsat myšlenkové pochody
Pokud břit gufera jde s přesahem nasadit na kroužek vnitřního průměru gufera, tak by mělo být OK. Také nesmí být břit bodově poškozený...
Pružinku sejmeš a ve spoji ji přitáhneš jako šroub a matici. Ale neber tuto variantu jako dogma. Musíš to prostě vše zkontrolovat. Taky by neškodilo více fotek a trochu popsat myšlenkové pochody
-
Ahoj
pozerám že máš dorobenú hydrauliku. Môžeš mi urobiť fotku miesta kde si pripojil nový (doplnený) hydraulický rozvod do originálneho rozvodu (tlakovú vetvu aj prepad. Ďakujem.
pozerám že máš dorobenú hydrauliku. Môžeš mi urobiť fotku miesta kde si pripojil nový (doplnený) hydraulický rozvod do originálneho rozvodu (tlakovú vetvu aj prepad. Ďakujem.