Shibaura SD1843

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
kokodryl

Shibaura SD1843

#1 Nový příspěvek od kokodryl »

Zdravím pánové, koupil jsem si tento traktor.Nevím zda sem udělal dobře ale mam z ni radost.přemýšlel jsem nejdřív o kubotě L1501 ale ta je na mě moc malá lehká a byla stejně drahá jak Shibaura.Vicemeně příbeh koupě je trošku delší a tim nikoho nebudu zatěžovat.Chtěl jsem se zeptat jak se na takový traktor teto značky díváte a zda někdo neví jaký olej do motoru převodovky a hydrauliky přijde.někde jsem se dočetl ze převod a hydraulika by měla byt společná náplň a mel by tam byt olej do automatu dextron II a moto 15w40.Nikde se moc o těchto traktorech nepiše tak kdyby někdo něco věděl byl bych rád kdyby tu nekdo nejake poznatky atd napsal.Díky

No a tydy je jedna fotečka
Obrázek

bastardtraktor

Re: Shibaura SD1843

#2 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Mě se to líbí moc. Neznam to sice. Trošku jsem si něco přečetl na netu a řekl bych že tohle je značka co si Japonci dělaj sami pro sebe a může to být právěže lepší a kvalitnější, než to co je na export a známější značky, to co se sice jměnuje taky jako japonský traktory ale je to dělaný kdoví kde. To je jako s autama. Nějlepší japončíci jsou Daihatsu, ty se nedělaj v žádnym Portugalsku, nebo vČíně , ale jen v Japonsku.
Ale jestli ta louka je tvoje, tak si pořiď ještě jednu sadu gum s méně ostrym vzorkem a tyhle gumy nech na orbu a do lesa. Tyhle gumy tu louku zkurvěj.
ooooooooooooo

kokodryl

#3 Nový příspěvek od kokodryl »

Tak puvodně sem měl vybraneho yanmara xf20d ale ten me zklamal tak sem lozil po arealu a zahleděl se do tohoto projel sem se a bylo rozhodnute je to lepsi jak yanmar.uz sem s tim polital vsechno jde akotat pada hydraulika.Tak to budu muset rozebrat a pretesnit.Ty plaste to je jak ploutve ma to snad 8cm vzorku.sehnal sem navod na sd2243 a tam je psany olej do prevodovky othp3 je to mozne?treba u D23f je dextron II.

kokodryl

#4 Nový příspěvek od kokodryl »

A jeste jedna vec by me zajimala. otáčky PTO.Mam 4 rychlosti v navodu je psane že 1 je 540 ale na otačkomeru je ryska PTO 2 540ot
Obrázek

FrantaK

#5 Nový příspěvek od FrantaK »

Zdravím,
taky mám Shibu.
Olej do převodovky s hydraulikou budu dávat typ UTTO co mi tady poradili na foru,
konkrétně Mobilfluid 424.
Pneu jsem už taky řešil, původní šípáky mě dělaly děsný díry v trávníku.
Teď tam mám pneu z Hummera.:-)

Obrázek

Obrázek
Hinomoto N 239D
Shibaura P155F

kokodryl

#6 Nový příspěvek od kokodryl »

Je možne že ty mas novejsi traktor tak tam bude toten olej.jak sem psal tak v te prirucce co mam k sd 2243 cos je to same akorat silnejsi tak tam je psany othp3.a ohledne tech zadnich gum tak ja mam 8,8-24 tak to asi nesezenu zadne rozumne travni nebo offroad.

kokodryl

#7 Nový příspěvek od kokodryl »

chlapi jestli to tu nekdo procita mam dotaz k hydraulice pada mi zadni zaves pri zatizeni kdyz tam neco povesim a zvednu tak to dycky kousek spadne a hned to dopumpuje takze to jako kdyby skacou ty ramena bude prosakovat pist nebo rozvadec?

kucmar

#8 Nový příspěvek od kucmar »

Pist. S nejvetsi pravdepodobnosti je spatna manzeta.

kokodryl

#9 Nový příspěvek od kokodryl »

kucmar píše:Pist. S nejvetsi pravdepodobnosti je spatna manzeta.
no nejak sem s tim pocital a jdou u nas sehnat na to ty manzety?
nejsou tam nejake atypy?

kucmar

#10 Nový příspěvek od kucmar »

Zavolej si do Traktorservis Lacina. Oni dělají Shibaury 8) .

kokodryl

#11 Nový příspěvek od kokodryl »

Jeste mam jeden dotaz ohledne pridani druheho rozvadece do okruhu musi byt zapojeny tak jak je na obrazku i s tou vraceckou do nadrze nebo jen ho zapojit mezi trubky co vedou od cerpadla k rozvadeci ramen?logicky by to melo byt i s tou vraceckou at se ma olej pri sklapeni vlecky kam volne vracet kdyz vsude jinde je tlak ne?Nikdo to tu tak podrobne nepopisuje.vsichni to zapojujou jen mezi trubky.Obrázek

kucmar

#12 Nový příspěvek od kucmar »

Musíš tam mít vracečku do nádrže, když napojíš další rozvaděč na trubku k původnímu rozvaděči( tak jak píšeš 8) ). Přidaný rozvaděč musí mít tlakově zatížitelný výstup.

kokodryl

#13 Nový příspěvek od kokodryl »

kucmar píše:Musíš tam mít vracečku do nádrže, když napojíš další rozvaděč na trubku k původnímu rozvaděči( tak jak píšeš 8) ). Přidaný rozvaděč musí mít tlakově zatížitelný výstup.
Takze tak jak je to na obrazku to je zpravne.takze se musi udelat nekde nejaky vztup na prepad do nadrze

kucmar

#14 Nový příspěvek od kucmar »

kokodryl píše:
kucmar píše:Musíš tam mít vracečku do nádrže, když napojíš další rozvaděč na trubku k původnímu rozvaděči( tak jak píšeš 8) ). Přidaný rozvaděč musí mít tlakově zatížitelný výstup.
Takze tak jak je to na obrazku to je zpravne.takze se musi udelat nekde nejaky vztup na prepad do nadrze
Presne tak. Vetsinou to maji japoncici nekde pobliz stelovani ramen. Mel by tam byt prepousteci ventil a volny sroub, na ktery se to da napasovat(samozrejme pod sroubem dira). Dej foto stelovani rychlosti ramen a jeho okoli. Treba na to prijdem 8) .

kucmar

#15 Nový příspěvek od kucmar »

Vidim, ze na fotce je kryci plech. Budes muset to asi odplechovat.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“