Shibaura SD1843
Moderátor: DYK
Shibaura SD1843
Zdravím pánové, koupil jsem si tento traktor.Nevím zda sem udělal dobře ale mam z ni radost.přemýšlel jsem nejdřív o kubotě L1501 ale ta je na mě moc malá lehká a byla stejně drahá jak Shibaura.Vicemeně příbeh koupě je trošku delší a tim nikoho nebudu zatěžovat.Chtěl jsem se zeptat jak se na takový traktor teto značky díváte a zda někdo neví jaký olej do motoru převodovky a hydrauliky přijde.někde jsem se dočetl ze převod a hydraulika by měla byt společná náplň a mel by tam byt olej do automatu dextron II a moto 15w40.Nikde se moc o těchto traktorech nepiše tak kdyby někdo něco věděl byl bych rád kdyby tu nekdo nejake poznatky atd napsal.Díky
No a tydy je jedna fotečka
No a tydy je jedna fotečka
- bastardtraktor
Re: Shibaura SD1843
Mě se to líbí moc. Neznam to sice. Trošku jsem si něco přečetl na netu a řekl bych že tohle je značka co si Japonci dělaj sami pro sebe a může to být právěže lepší a kvalitnější, než to co je na export a známější značky, to co se sice jměnuje taky jako japonský traktory ale je to dělaný kdoví kde. To je jako s autama. Nějlepší japončíci jsou Daihatsu, ty se nedělaj v žádnym Portugalsku, nebo vČíně , ale jen v Japonsku.
Ale jestli ta louka je tvoje, tak si pořiď ještě jednu sadu gum s méně ostrym vzorkem a tyhle gumy nech na orbu a do lesa. Tyhle gumy tu louku zkurvěj.
Ale jestli ta louka je tvoje, tak si pořiď ještě jednu sadu gum s méně ostrym vzorkem a tyhle gumy nech na orbu a do lesa. Tyhle gumy tu louku zkurvěj.
ooooooooooooo
Tak puvodně sem měl vybraneho yanmara xf20d ale ten me zklamal tak sem lozil po arealu a zahleděl se do tohoto projel sem se a bylo rozhodnute je to lepsi jak yanmar.uz sem s tim polital vsechno jde akotat pada hydraulika.Tak to budu muset rozebrat a pretesnit.Ty plaste to je jak ploutve ma to snad 8cm vzorku.sehnal sem navod na sd2243 a tam je psany olej do prevodovky othp3 je to mozne?treba u D23f je dextron II.
Zdravím,
taky mám Shibu.
Olej do převodovky s hydraulikou budu dávat typ UTTO co mi tady poradili na foru,
konkrétně Mobilfluid 424.
Pneu jsem už taky řešil, původní šípáky mě dělaly děsný díry v trávníku.
Teď tam mám pneu z Hummera.:-)
taky mám Shibu.
Olej do převodovky s hydraulikou budu dávat typ UTTO co mi tady poradili na foru,
konkrétně Mobilfluid 424.
Pneu jsem už taky řešil, původní šípáky mě dělaly děsný díry v trávníku.
Teď tam mám pneu z Hummera.:-)
Hinomoto N 239D
Shibaura P155F
Shibaura P155F
Je možne že ty mas novejsi traktor tak tam bude toten olej.jak sem psal tak v te prirucce co mam k sd 2243 cos je to same akorat silnejsi tak tam je psany othp3.a ohledne tech zadnich gum tak ja mam 8,8-24 tak to asi nesezenu zadne rozumne travni nebo offroad.
chlapi jestli to tu nekdo procita mam dotaz k hydraulice pada mi zadni zaves pri zatizeni kdyz tam neco povesim a zvednu tak to dycky kousek spadne a hned to dopumpuje takze to jako kdyby skacou ty ramena bude prosakovat pist nebo rozvadec?
Pist. S nejvetsi pravdepodobnosti je spatna manzeta.
no nejak sem s tim pocital a jdou u nas sehnat na to ty manzety?kucmar píše:Pist. S nejvetsi pravdepodobnosti je spatna manzeta.
nejsou tam nejake atypy?
Zavolej si do Traktorservis Lacina. Oni dělají Shibaury .
Jeste mam jeden dotaz ohledne pridani druheho rozvadece do okruhu musi byt zapojeny tak jak je na obrazku i s tou vraceckou do nadrze nebo jen ho zapojit mezi trubky co vedou od cerpadla k rozvadeci ramen?logicky by to melo byt i s tou vraceckou at se ma olej pri sklapeni vlecky kam volne vracet kdyz vsude jinde je tlak ne?Nikdo to tu tak podrobne nepopisuje.vsichni to zapojujou jen mezi trubky.
Musíš tam mít vracečku do nádrže, když napojíš další rozvaděč na trubku k původnímu rozvaděči( tak jak píšeš ). Přidaný rozvaděč musí mít tlakově zatížitelný výstup.
Takze tak jak je to na obrazku to je zpravne.takze se musi udelat nekde nejaky vztup na prepad do nadrzekucmar píše:Musíš tam mít vracečku do nádrže, když napojíš další rozvaděč na trubku k původnímu rozvaděči( tak jak píšeš ). Přidaný rozvaděč musí mít tlakově zatížitelný výstup.
Presne tak. Vetsinou to maji japoncici nekde pobliz stelovani ramen. Mel by tam byt prepousteci ventil a volny sroub, na ktery se to da napasovat(samozrejme pod sroubem dira). Dej foto stelovani rychlosti ramen a jeho okoli. Treba na to prijdem .kokodryl píše:Takze tak jak je to na obrazku to je zpravne.takze se musi udelat nekde nejaky vztup na prepad do nadrzekucmar píše:Musíš tam mít vracečku do nádrže, když napojíš další rozvaděč na trubku k původnímu rozvaděči( tak jak píšeš ). Přidaný rozvaděč musí mít tlakově zatížitelný výstup.
Vidim, ze na fotce je kryci plech. Budes muset to asi odplechovat.