Hydraulika na ISEKI TM15

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Jan03

Hydraulika na ISEKI TM15

#1 Nový příspěvek od Jan03 »

Zdravím všechny! Mám v plánu dodělávat hydrauliku na mém japončíkovi. Prosím o kontrolu schématu, zda je vše správně - snad ano :) Co se týče zapojení serva před rozvaděč, vycházím z tohoto: https://hydraulika.tode.cz/jaknato/rizeni/. Prosím o radu, jak se napojit na rozřízlý výstup z čerpadla - jaká redukce/spojka? Přikládám také foto tlaku z čerpadla a druhé foto asi vstupu do převodovky - můžu zde dát vratku z nově instalovaného rozvaděče? Děkuji moc!!!

Vím, že je to prcek, ale na moje orání cca 200m2, odhrnutí sněhu a do budoucna možná i menší mulčovač to stačí 8)

Obrázek

Obrázek Obrázek

cobain_sk

Re: Hydraulika na ISEKI TM15

#2 Nový příspěvek od cobain_sk »

Ahoj, ten zakrúžkovaný šrób na poslednej foto je výpustný pre olej z prevodovky. tam by si asi moc nemal dávať spiatočku. Ale v tom sa ja nevyznám takže len tak kecám.

oco13

#3 Nový příspěvek od oco13 »

Máš to len podla internetu alebo si fyzicky kontroloval, že máš na stroji orbitrol a piest riadenia??? Ja mám väčší traktor a mám len posilovač riadenia a čerpadlá mám dve dokonca s oddelenou naplňou. S vratkou T - tú mám na oboch japoncoch vedenú do nalievacieho otvoru prevodovky

Jan03

#4 Nový příspěvek od Jan03 »

Právě, že orbitrol nemám. Budu vše dodělávat najednou.
Takže vratku bych mohl dát i přes nalévací otvor?

oco13

#5 Nový příspěvek od oco13 »

Ano ja to tak mám, a na tvojom výkrese mi chýba ešte nivelizacia , aby si radlicu vedel naklapať aj do boku.

Jan03

#6 Nový příspěvek od Jan03 »

Zatím bude jen sněžná radlice, do budoucna možná i lžíce… rozvaděč koupím alespoň se 4 okruhama, ať můžu do budoucna rozšiřovat. Mohl bych poprosit foto, jak to máš zapojené tu vratku? A jakým způsobem máš napojený okruh od čerpadla. Rozříznuté? A jak dál? Nějaké spojky?

oco13

#7 Nový příspěvek od oco13 »

Mám to rozrezané a použitý systém prsteň + prevlečná matica rvnako ako keď sa robia trubky Obrázek
https://www.kardanka.sk/hydraulicke-die ... -din-3861/
https://www.kardanka.sk/hydraulicke-die ... a-matica-/
Obrázek tá hadica s červenou páskou je vratka

Jan03

#8 Nový příspěvek od Jan03 »

AHA! Už rozumím. Ty sis dodělával orbitrol sám nebo už na traktoru byl? Dokázal by jsi mi poradit, jaký objem a průtok orbitrolu zvolit? Budu tam mít tento pístek na tom řízení: https://allegro.cz/nabidka/maly-hydraul ... 5875384302.

oco13

#9 Nový příspěvek od oco13 »

Kedže mám posilovač tak zatial som orbitrol nedával ale na malotraktory sa použivajú najmenšie 50 alebo 80 ky.

Jan03

#10 Nový příspěvek od Jan03 »

Našel jsem za dobrou cenu 100 orbitrol, tak použiju ten... takže v řízení a napojení už mám jasno. Ještě se zeptám, jak s rozvaděčem. Je možné použít dvoučinnou sekci pro jednočinný píst? A rozvaděč jak přesně funguje? Když se páka vrátí do polohy 0, tak se vrátí i píst, nebo musím pustit páku na druhou stranu? (asi blbý dotaz, teoreticky to mám nastudované, ale prakticky ještě tápu :shock:)

oco13

#11 Nový příspěvek od oco13 »

Orbitrol za dobrú cenu asi nebude nový, tak aby fungoval, dvojčinný rozvadzač na jednočinnú sekciu ide len s ventilom zapojenie najdeš na hydraulika.tode.cz A ked sa páka vráti do polohy nula tak piest ostane tam kde je , aby sa vrátil musíš ísť do 1 alebo 2

Jan03

#12 Nový příspěvek od Jan03 »

Bude to tento https://allegro.cz/nabidka/orbitrol-osp ... 2757871179. Myslím si, že úplně v poho. Je to česká firma Hydrolider a na allegru to přeprodávají za téměř poloviční ceny.

oco13

#13 Nový příspěvek od oco13 »

Držím palce - nakupujem len u Hydrolídra a ich kvalita išla fakt rapidne dolu behom 3rokov. Ale orbitrol som od nich nemal, piesty fungujú, len zo 4roch rozvadzačov sa jeden zasekával a druhý tečie. :-/ Ak pohladáš v hydraulike tak viacero ludí hlásilo problémy. Na druhej strane neexistuje žiadna alternatíva .

Jan03

#14 Nový příspěvek od Jan03 »

Něco jsem si přečetl... tak nevím... mám do toho jít? Nebo zkusit značku Badestnost? (prodává to hydrolídr tak jestli to není stejná firma..)

oco13

#15 Nový příspěvek od oco13 »

Ja som písal o značke Badestnost, tá išla s kvalitou dolu.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“