DongFeng nebo Solis

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Jacobo

DongFeng nebo Solis

#1 Nový příspěvek od Jacobo »

Zdravím,
prosím o radu/názor, sháníme malotraktor na práce okolo domu, občas do lesa, možná trochu mulčování -0,5ha. V dnešní době určitě s SPZ, myslím že tolerování i na vesnici je na ústupu.
Zatím vypadá nejzajímavěji Solis 26 nebo dongfeng 304g2. Máte se stroji zkušenosti? Dostupnost náhradních dílů atd.. ? stroj není na každodenní použití.

Děkuji za radu od zkušenějších !!! 8)
Jakub

yanmar

Re: DongFeng nebo Solis

#2 Nový příspěvek od yanmar »

Zdravím,
mám doma necelý rok Solis 26 a nemohu si ho vynachválit, dostupnost náhradních dílů bez problémů.
Dělám s ním skoro každý den, a krom nafty nic není třeba řešit. Za mne 8)

palobobo

#3 Nový příspěvek od palobobo »

Len tak otazka ake diely si potreboval ma novy traktor? Ked teda vies ze dostupnost dielov je bez problemu.

yanmar

#4 Nový příspěvek od yanmar »

Jednoduše, při sekání trávy mi odletěl kamínek od sekačky a rozbil mi sklo v pravých dveřích.
do tří dnů bylo nové sklo v rámu dveří

palobobo

#5 Nový příspěvek od palobobo »

Tak potom super. Kolko urobis motohodin rocne zo Solisom?

yanmar

#6 Nový příspěvek od yanmar »

Mám ho 11 měsíců a na počítadle mám 240 MTH

Jacobo

#7 Nový příspěvek od Jacobo »

Díky!
a máte někdo zkušenosti s DF 3O4, četl jsem že by mohl být problém s náhradními díly.
Přeci jen bude traktor a využíván občas a DF je levnější. Zase traktor bude doma už asi na pořád, aby se dali po 15 letech na DF sehnat díly.. ?

andre.marek

#8 Nový příspěvek od andre.marek »

Já přesně tuhle volbu taky zvažoval, asi jako spousta dalších :smich:
Nakonec jsem teda zvolil japonce, který je super, ale bez SPZ, což nyní samozřejmě chybí... Kdyby byla možnost provozu takovýchto traktorů po komunikacích nižších tříd beztrestně, myslím, že by to pomohlo spoustě lidí. :'(

K tématu: Co si pamatuji, tak asi jediný, ale dost podstatný nedostatek Solise byla absence reversu. To je opravdu nedocenitelná věc při běžném provozu. 8)

Jacobo

#9 Nový příspěvek od Jacobo »

Nojo, ale díly na 20 - 25 let starého japonce jsou dostupné ? Četl jsem že je možnost zažádat o výjimku a lze o označené trase takový traktor provozovat, výjimka je platná na rok a stojí 1000kč. pak je potřeba souhlas PČR a vlastníka komunikace. - tolik z teorie, jestli to jde reálně vyběhat na úřadech netuším.

yanmar

#10 Nový příspěvek od yanmar »

Měl sem Yanmar F220, a náhradní díly jsou celkem drahé. Řešil sem spojkovou lamelu a cena za novou byla kolem 5000,-, proto jsem nechal udělat repas a vyšla na cca 1000,-. Jinak k Solisu reverz není zas taková velká překážka. Člověk si zvykne na vše, jediné co bych uvítal tak jsou přední blatníky, a ten výfuk mohl být vytažený buď na horu nebo pod traktor. Mam i přední hydrauliku a pokud něco sundávám nebo zapínám do ramen tak jsem od sazí. To jsou asi jediné postřehy :) :) :)

oco13

#11 Nový příspěvek od oco13 »

Jacobo píše:Zdravím,
prosím o radu/názor, sháníme malotraktor na práce okolo domu, občas do lesa, možná trochu mulčování -0,5ha.
Naozaj len názor - robím možno asi podobný rozsah prác cca250mth ročne a ani len vo sne by mi nenapadlo dať za traktor svoj ročný plat. Dokonca ani len mesačný. :hm:

Britt

#12 Nový příspěvek od Britt »

Chlapík tady si před lety pořídil Belarusa a je s ním náramně spokojený. Výbavu si nechal dát podle svých představ a s náhradními díly prý také není problém. Cenově prý vyjde lépe než Zetor.
Naposledy upravil(a) Britt dne pon bře 30, 2020 11:41 am, celkem upraveno 1 x.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

ladiki

#13 Nový příspěvek od ladiki »

Ahoj Jacobo: jak je na tom třeba Farmtrac nebo malý New holland ? Je v tom Solisu oprvadu motor Mitsu nebo je to jen licence ?

Na kolik přijde třeba Iseki TM3000?

yanmar

#14 Nový příspěvek od yanmar »

Je v tom motor Mitshubishi, triválec

palobobo

#15 Nový příspěvek od palobobo »

Yanmar: to toho nakazdis celkom hodne to uz hej. Ja tak 80 az 100mth max za rok.
OCO: teba to stoji viac ako novy stroj ked zaratas cas co pod tym lezis a zvaras a zvaras. Za ten cas keby si urobil nadcasi mas na novy traktor.
Jacobo: Skus si pozriet aj cinsky Foton 354 mate slusneho predajcu v CZ. Mam ho piaty rok a spokojnost. Vzdy lepsie ako domarobeny a ma RZ mozem jazdit kade chcem.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“