Solis 26 nebo Zoomlion CR 254

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
yanmar

Solis 26 nebo Zoomlion CR 254

#1 Nový příspěvek od yanmar »

Dobrý den,chci pořídit nový malotraktor s SPZ.A nemohu se rozhodnout mezi Solis 26 a Zoomlion CR 254.Můžete mi nekdo poradit který z nich je lepší?

Jozka

Re: Solis 26 nebo Zoomlion CR 254

#2 Nový příspěvek od Jozka »

Solis už tady v čr vybudoval nějaké zázemí značky. Kdežto traktory Zoomion tady zázemí nemají. Prodává jej vždy jeden člověk a ten, když se rozhodne skončit, tak nebueš mít se na koho obrátit v případě problému. Toto by u mě bylo hlavní kritérium.
Co se týká traktorů, tak to bude jenom o tom, co ti více sedne. Všechny čínské traktory mají tuším reverzační převodovku. Solis 26 nemá. Takže do čelního nakladače nebude zcela vhodný.
Jinak to bude s kvalitou +- stejné.

andre.marek

#3 Nový příspěvek od andre.marek »

Přesně tohle dilema jsem řešil loni - chtěl jsem reverz, ale moc se mi nechtělo do číňana, tak jsem koupil Iseki. Jsem spokojen, ale chybí mi SPZ... :'( Nevím proč je u nás takový problém cesta traktoru po silnicích III. tříd.

Zatím řeším pomocí převozů na vozíku, do budoucna budu muset pořídit něco jiného. Potřebuju ať je to relativně malé, ale silné. Ideálně tak těch 28-30 koní ať utáhnu balíkovačku na malé hranaté balíky. Do budoucna uvažuji i malé kulaté, tam by té síly nemuselo být tolik.
Také rychlost bych kvůli přesunům rád alespoň 30km/hod., raději více. Potřebuji přesun 10km.

Metracek
Kontaktovat uživatele:

#4 Nový příspěvek od Metracek »

U tady těch traktorů s menším výkonem moc s 30 km/h nepočítej. Tam to vidím reálně tak 18-25 km/h víc určitě ne.

yanmar

#5 Nový příspěvek od yanmar »

Tak já nepotřebuji jezdit rychle, spíše legálně po cestách. Pač co máme pozemky na sečení a sušení tak jsou cca 10 minutové přejezdy

Tínek

#6 Nový příspěvek od Tínek »

Pokud já ví,tak Solis není číňan,ale Mitsubishi vyráběné v Indiji.

Tínek

#7 Nový příspěvek od Tínek »

A ještě, značkový prodejce je v Jindřichově Hradci firma Zemos.

andre.marek

#8 Nový příspěvek od andre.marek »

Myslím že Dong-feng má rychlost kolem 30...
Rychlost ale není rozhodující faktor. Hlavní je do budoucna SPZ a slušný poměr cena/výkon...

GeorG9

#9 Nový příspěvek od GeorG9 »

Jeden soused tady u nás v ulici má DF 304 od nova. Když teď chtěl jet poprvé na STK, tak neprošel emisemi, takže má teď propadlou STK a jezdí jen po polňačkách :-/

FilipMajcher

#10 Nový příspěvek od FilipMajcher »

Neni pro vas zajimavejsi toto, vim ze cina v dnesni dobe nemusi byt spatna, ale... kubote bych veril vice

https://dum.bazos.cz/inzerat/101542080/ ... I-CENA.php

GeorG9

#11 Nový příspěvek od GeorG9 »

Ale ta kubota jede jenom 20 a pro některé uživatele je drahá :-/

palobobo

#12 Nový příspěvek od palobobo »

Tak neviem aky lis na baliky by tahal za tou kubotou. Ja mam foton u vas predajca Dolanea neviem ci sem este chodi. Mam te 354 pisana rychlost 29 km za hodinu ale kedze to nema odpruzenu napravu dost to skace na jamach na ceste. Okolo 20 za hodinu to pri cca 1700 otackach je celkom kludne. Tiez urobim cca 100 hodin. Tento rok ma caka STK tak uvidim ako to dopadne. Ale je to pohodicka da moct vybrat kamkolvek kedze to ma papiere. Dolanea na to dava tusim 5 rokov zaruku. Ja som zatial potreboval len jedno spetne zrkadlo vymenit.

andre.marek

#13 Nový příspěvek od andre.marek »

Přesně... S tou Kubotou bych ten lis tahat určitě nechtěl. Lis má tunu a když lisuje, tak i tím tunovým Iseki docela háže. Výkon malý, cena téměř dvojnásobná oproti Dong-feng apod..
Navíc asi nemá reverz, což je docela návyková věc :)

Edit.: Nechci nějak hanět Kubotu, určitě je kvalitou úplně někde jinde, ale ty ceny prostě nechápu. Stejně jako u ostatních traktorů, ať už Českých či jiných "značkových". Pokud by nefungovaly dotace v takové míře jak fungují, tyto stroje by se staly okamžitě neprodejnými.

ladiki

#14 Nový příspěvek od ladiki »

raději Solis kvůli zázemí....
Solis má motor Mitsu, tam bych se nebál. Má, ale malý rejd.

Dovozem japonců jsme se namlsaly reverzů, velkých rejdů s posilovačem, trvanlivosti apd. Na trhu nyní nejsou traktory s SPZ, které by se jim vyrovnaly.
Kdo traktor potřebuje, koupí čínu. Osobně bych šel cestou nákupu bazarovky z evropy. A kdo ho potřebuje víc, koupí na dotace nový a holt se musí více otáčet, aby splácel. Ty ceny jsou uměle navýšené, právě skrze dotace!

Traktory Branson 36 koní, jedou 26km/h.

yanmar

#15 Nový příspěvek od yanmar »

Já žádné dotace nemám, máme tři koně a louky jsou za dobré slovo. Kubota je dosti predražená, tím nechci nikoho urazit. Měl sem možnost jezdit s Kubotou o výkonu 130 koní, a byl to strašný kostitřas.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“