Shibaura D23MF
Moderátor: DYK
-
Shibaura D23MF
Ahoj všem,
chtěl bych se stát jedním z vás a vlastnit malotraktor, už jsem si něco našetřil a jsem ve fázi výběru.
Máte někdo zkušenosti s tímto traktorem Shibaura D23MF na foru jsem o tom nic nenašel, žádné téma.
Když jsem hledal různě po internetu, tak je označován většinou bez písmenka M v názvu.
Na fotkách má výfuk pokaždé jinde, tak jsem z toho trochu zmatený.
Jak jsou k sehnání nahradní díly k Shibauram ...
Děkuji za každou odpověď Hynek
chtěl bych se stát jedním z vás a vlastnit malotraktor, už jsem si něco našetřil a jsem ve fázi výběru.
Máte někdo zkušenosti s tímto traktorem Shibaura D23MF na foru jsem o tom nic nenašel, žádné téma.
Když jsem hledal různě po internetu, tak je označován většinou bez písmenka M v názvu.
Na fotkách má výfuk pokaždé jinde, tak jsem z toho trochu zmatený.
Jak jsou k sehnání nahradní díly k Shibauram ...
Děkuji za každou odpověď Hynek
Re: Shibaura D23MF
Nekupuj traktor bez předvedení všech ovladcích prvku a ověření funkčnosti.
Požaduj manual obsluhy, jinak si zační učit japonštinu.
https://www.keletagro.hu/en/compact-tra ... aura-d23mf
https://www.keletagro.hu/en/compact-tra ... baura-d23f
Ahoj Hynku, nejvíce rozšířené jsou u nás Kuboty. Navíc je na ně i zaměřen prodejce + servis RVR agro, kterého máš hned za rohem.
Všechny značky japonců mají jednotlivé řady velikostně i výkonově podobné. Pokud máš v merku 23 koňový stroj, tak v této řadě (21 - 25) můžeš hledat i v jiných značkách.
Pročti si tohle vlákno, kde jsou hodně popsané zkušenosti s nákupem, opravami, nebo úpravami svých miláčků.
Co se týče náhradních dílů, tak si uvědom, že to jsou převážně stroje 20, 30, i více let staré. Čím starší, tím jsou hůře dostupné originál díly (e-bay, aliexpress...).
Ale zase na druhou stranu to jsou stroje, které jsou poctivě vyrobené a dost vydrží. Nejsou to pojízdné olejničky.
Všechny značky japonců mají jednotlivé řady velikostně i výkonově podobné. Pokud máš v merku 23 koňový stroj, tak v této řadě (21 - 25) můžeš hledat i v jiných značkách.
Pročti si tohle vlákno, kde jsou hodně popsané zkušenosti s nákupem, opravami, nebo úpravami svých miláčků.
Co se týče náhradních dílů, tak si uvědom, že to jsou převážně stroje 20, 30, i více let staré. Čím starší, tím jsou hůře dostupné originál díly (e-bay, aliexpress...).
Ale zase na druhou stranu to jsou stroje, které jsou poctivě vyrobené a dost vydrží. Nejsou to pojízdné olejničky.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
-
Díky chlapi za přízpěvky.
Ale nevím, jestli je to dobrá volba, nebo ne (Shibaura D23MF).
Nebo mám raději zvolit Yanmar F220 což je můj druhý kandidát .
Kuboty se mi moc nelíbí .
V RVR agro jsem byl asi 3 krát, je to spíš vrakoviště.
Odradil mě přístup majitele, se kterým jsem si dohodl schůzku a on se ani nedostavil.
Komunikoval telefonicky přes asistentku .
Byl jsem se podivat v Dřísech u Staré Boleslavi, tam celorepas nedělají, ale přistup a zázemí dobrý .
A potom jsem byl ještě v Silůvkach a tam se mi zdal přístup, zázemí a všechno na nejvyšší úrovni
Chci se ještě podívat do Hodonína k prodejci, ale předpokládám že to bude na stejné úrovni.
Nejraději bych navštívil nějakého majitele na moravě co vlastní Shibaura D23MF a vyskoušl si ho a pobavil se o jeho zkušenostech ...
Ale nevím, jestli je to dobrá volba, nebo ne (Shibaura D23MF).
Nebo mám raději zvolit Yanmar F220 což je můj druhý kandidát .
Kuboty se mi moc nelíbí .
V RVR agro jsem byl asi 3 krát, je to spíš vrakoviště.
Odradil mě přístup majitele, se kterým jsem si dohodl schůzku a on se ani nedostavil.
Komunikoval telefonicky přes asistentku .
Byl jsem se podivat v Dřísech u Staré Boleslavi, tam celorepas nedělají, ale přistup a zázemí dobrý .
A potom jsem byl ještě v Silůvkach a tam se mi zdal přístup, zázemí a všechno na nejvyšší úrovni
Chci se ještě podívat do Hodonína k prodejci, ale předpokládám že to bude na stejné úrovni.
Nejraději bych navštívil nějakého majitele na moravě co vlastní Shibaura D23MF a vyskoušl si ho a pobavil se o jeho zkušenostech ...
-
Když jsi z Opavy, tak bych doporučil pana Pavlíka z Hlubočce - dělá jen Iseki, ale dobře
Má inzeráty na bazoči - hledej Iseki, Hlubočec
4 Hynek: já bych doporučil funkci hledat......věnuj tomu víkendový večer a víš všechno......Ono ty Iseki, shiba, hino.......jako jo, spolehlivý je víceméně všechno....ale díly a návody jsou na tom hůř......musí se více hledat, ale nakonec i ty díly po evropě najdeš. Pokud to máš kolem baráku, tak asi neuděláš chybu s žádným.....
Pokud plánuješ časem prodat, tak zůstatková hodnota je u Kuby vyšší....to je stejný jako VW u aut nebo KTM u krosek.......
A taky záleží jaký jsi mechanik nebo jaké máš možnosti.........
Pokud plánuješ časem prodat, tak zůstatková hodnota je u Kuby vyšší....to je stejný jako VW u aut nebo KTM u krosek.......
A taky záleží jaký jsi mechanik nebo jaké máš možnosti.........
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Ahoj Hynku, jestli mermomocí chceš Shibaura D23MF, tak se podívej po servisním manuálu s rozpisem dílů a katalogovými čísly. Pokud bude k dispozici, tak se už nemusíš bát případné opravy, protože se jednoduše shánějí náhradní díly.
Měl by si upřednostnit rozum před srdcem. Na Yanmara se ti bude jednodušeji shánět informace i ND, než na Shibauru. Navíc v polsku, které máš také hned za rohem je Yanmar velice rozšířen.
Výfuk nahoru je slabina. rychle se uklepe, a pak upadne.
Měl by si upřednostnit rozum před srdcem. Na Yanmara se ti bude jednodušeji shánět informace i ND, než na Shibauru. Navíc v polsku, které máš také hned za rohem je Yanmar velice rozšířen.
Výfuk nahoru je slabina. rychle se uklepe, a pak upadne.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
-
Moc krát děkuji za rady všem.
Neuvažoval jsem nikdy, nad zůstatkovou hodnotou traktoru, že to má vliv na značku díky Ladiki
(traktor neplánuji prodat, ale člověk nikdy neví)
A také mě nenapadlo, že když je výfuk nahoru, že se uklepe a pak upadne díky Rokure (srdce a rozum, to je vždy velké dilema)
Toto jsou střípky informací, které se dozvídám díky vám ostříleným borcům traktoristů .
Moc díky ještě za další přízpěvky a informace
Neuvažoval jsem nikdy, nad zůstatkovou hodnotou traktoru, že to má vliv na značku díky Ladiki
(traktor neplánuji prodat, ale člověk nikdy neví)
A také mě nenapadlo, že když je výfuk nahoru, že se uklepe a pak upadne díky Rokure (srdce a rozum, to je vždy velké dilema)
Toto jsou střípky informací, které se dozvídám díky vám ostříleným borcům traktoristů .
Moc díky ještě za další přízpěvky a informace
thovt píše:Nekupuj traktor bez předvedení všech ovladcích prvku a ověření funkčnosti.
Ahoj ty se na tech strankach orinetujes? Tam zkousim něco hledat a to je ztraceny:-(
Shanim věci na Yanmara AF 22.:-(
https://postimg.cc/mh9CtG6x
uzivatelsky návod v originalu ti mužu stáhnout jestli to bude něco platné
uzivatelsky návod v originalu ti mužu stáhnout jestli to bude něco platné
Yanmar 1510d
Shibaura má v EU zastúpenie (https://www.shibaura.com/, Holandsko) a boli ochotní dodať prakticky akýkoľvek diel - keď nebol skladom tak sa dopytovali v japonskej centrále. Diely na motor... alebo originálne kazetové guferá, či brzdové obloženie ... A japonská Shibaura mi bola ochotná poslať rozkres dielov - iní japonci zvyknú odpovedať štýlom 'grey import/no support'.
Za mňa je teda Shibaura OK aj z hľadiska ND... o pohodlnosti, robustnosti atď dtto - prevodovka z plnou synchronizáciou na F-R aj základných 1-2-3-4 stupňoch, s ovládaním pod volantom (návykové ), 24F+24R rýchlostí, PTO reverz... - v motori som sa vrtal lebo po štarte v zime škaredo oscilovali otáčky kým sa neohrial - po dlhom pátraní sa ukázalo, že plastový posuvný diel na regulátore otáčok sa po 30tich rokoch v horúcom oleji nepatrne 'zcvrkol' a pri nízkych teplotách chodil ztuha na oceľovej oske a tak skákali otáčky... desatinku stačilo ubrať a problém bol vyriešený - prekrúžkovanie s prehonovaním bloku bolo robené viac menej zo zvyku. Aha a ložisko na vstupnom hriadeli v prevodovke bolo vydraté, asi japonskému gazdovi vadili pazvuky tým spôsobené a tak to predal do šrotu/na export.
Za mňa je teda Shibaura OK aj z hľadiska ND... o pohodlnosti, robustnosti atď dtto - prevodovka z plnou synchronizáciou na F-R aj základných 1-2-3-4 stupňoch, s ovládaním pod volantom (návykové ), 24F+24R rýchlostí, PTO reverz... - v motori som sa vrtal lebo po štarte v zime škaredo oscilovali otáčky kým sa neohrial - po dlhom pátraní sa ukázalo, že plastový posuvný diel na regulátore otáčok sa po 30tich rokoch v horúcom oleji nepatrne 'zcvrkol' a pri nízkych teplotách chodil ztuha na oceľovej oske a tak skákali otáčky... desatinku stačilo ubrať a problém bol vyriešený - prekrúžkovanie s prehonovaním bloku bolo robené viac menej zo zvyku. Aha a ložisko na vstupnom hriadeli v prevodovke bolo vydraté, asi japonskému gazdovi vadili pazvuky tým spôsobené a tak to predal do šrotu/na export.
-
Pane MITSU, jaký typ traktoru máte vy?
To co som pisal bolo o Shibaura D278HYNEK KUČERA píše:Pane MITSU, jaký typ traktoru máte vy?
-
Děkuji za super tip . Pana Pavlíka jsem navštívil a nenahraditelná zkušenost .andre.marek píše:Když jsi z Opavy, tak bych doporučil pana Pavlíka z Hlubočce - dělá jen Iseki, ale dobře
Mám v tom jasno chci Iseki . Teď se rozhoduji jestli řadu TU, nebo TA s čelním nakladačem kolem 20 koní.
Rozdíl v ceně mezi TU a TA je cca 30 000Kč. Chlapi co mi doporučite. Děkuji Hynek