Iseki TA235 landleader
Moderátor: DYK
- Danismckost
Iseki TA235 landleader
Ahoj, zakládám vlastní téma abych neplevelil ostatním.
Chtěl bych vás požádat, jestli někdo máte manuál k tomuto stroji, nebo jakoukoliv dokumentaci k řadě iseki TA, prosím ozvěte se mi, nic jsem k tomu nenašel.
Traktor jsem koupil v SKH Sebranice na začatku roku v těch největších mrazech asi -18 a byl to jediný traktor, který po nastartování nekouřil a měl ihned krásně kultivovaný chod, tak jsem ho zobl. Doma po očištění jsem se nestačil divit v jak zachovalém stavu doopravdy je. Nikde nic neteče ani nerosí, vše funguje jak má.
Už jsem přes něj prolil 60 litrů nafty a jediné co mi vadí je reverz. Pokud nezastavím úplně, tak si škrtnou zuby, nebo když lítám s mulčovačem a ten setrvačností točí pto tak to taky škrtne. Zkoušel jsem ladit spojku i páku reverzu ale je to pořad stejné. Pokud zastavím úplně, jen tam krásně zaskočí. Jak to máte vy? Nemám třeba načlou spojku?
Jinak co se týče obsluhy stroje, je to pohádka, vše jde nádherně! Řadí jak auto, řízení jde krásně lehounce (vždycky když přijde nějaký rozumbrada, že jsem si měl koupit za ty prachy zetora, tak mu řeknu “zkus ten volant” a je hned klid. Brzda jde do smyku téměř na dotek, je to fakt nezvyk a možná i na škodu, ale dá se s tím sžít. Asistent otáčení taky super, to bych bral i na autě.
Na traktoru jsem zatím vyměnil jen oleje, filtry, baterku a přední gumy.
Chtěl bych vás požádat, jestli někdo máte manuál k tomuto stroji, nebo jakoukoliv dokumentaci k řadě iseki TA, prosím ozvěte se mi, nic jsem k tomu nenašel.
Traktor jsem koupil v SKH Sebranice na začatku roku v těch největších mrazech asi -18 a byl to jediný traktor, který po nastartování nekouřil a měl ihned krásně kultivovaný chod, tak jsem ho zobl. Doma po očištění jsem se nestačil divit v jak zachovalém stavu doopravdy je. Nikde nic neteče ani nerosí, vše funguje jak má.
Už jsem přes něj prolil 60 litrů nafty a jediné co mi vadí je reverz. Pokud nezastavím úplně, tak si škrtnou zuby, nebo když lítám s mulčovačem a ten setrvačností točí pto tak to taky škrtne. Zkoušel jsem ladit spojku i páku reverzu ale je to pořad stejné. Pokud zastavím úplně, jen tam krásně zaskočí. Jak to máte vy? Nemám třeba načlou spojku?
Jinak co se týče obsluhy stroje, je to pohádka, vše jde nádherně! Řadí jak auto, řízení jde krásně lehounce (vždycky když přijde nějaký rozumbrada, že jsem si měl koupit za ty prachy zetora, tak mu řeknu “zkus ten volant” a je hned klid. Brzda jde do smyku téměř na dotek, je to fakt nezvyk a možná i na škodu, ale dá se s tím sžít. Asistent otáčení taky super, to bych bral i na autě.
Na traktoru jsem zatím vyměnil jen oleje, filtry, baterku a přední gumy.
Iseki TA235
Re: Iseki TA235 landleader
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
- Danismckost
Jasný no, něco podobnýho jsem dostal k traktoru, ale chtěl bych servisní manuál, nebo katalog dílů aspoň.
Iseki TA235
pak jsi si měl koupit kubotu
Né vážně, na ty starší Iseki TA nemůžu nic najít ani na japan webu, ani maďaři, ani rumuni....
Mám něco na TU a TX a pak se dají sehnat na novější stroje Sial apd....
Né vážně, na ty starší Iseki TA nemůžu nic najít ani na japan webu, ani maďaři, ani rumuni....
Mám něco na TU a TX a pak se dají sehnat na novější stroje Sial apd....
- Danismckost
Pro kubotu jsem původně jel, Pro 7001 ale nakonec jsem zobnul tohle no.. ale nelituju, je to akorát na to co potřebuju. Mulčovač mám 165cm a bere krásně i 150cm trávu
Iseki TA235
TA oproti B7001 je tank
k těm brzdám...nechej na pedálu vůli aspoň ty 3cm....nebo zkus traktor přizvednout a otočit zadním kolem ručně, jestli jde na volno....
za prachy zde: http://www.yenibiz.co.uk/spare-parts/is ... glish.html
k těm brzdám...nechej na pedálu vůli aspoň ty 3cm....nebo zkus traktor přizvednout a otočit zadním kolem ručně, jestli jde na volno....
za prachy zde: http://www.yenibiz.co.uk/spare-parts/is ... glish.html
-
Ten manuál z odkazu mám...
Pěkná mašinka. Také jsem měl vyhlednutou řadu TA, ale nakonec u mě vyhrála Micina. Do lesa mě více vyhovoval menší, obratnější stroj.
I když Iseki řady TA vypadalo masivnější. Kolik váží?
Reverzní převodovku používám neustále, ale vždy přeřazuji, když stojím.
Ať Ti Tvůj stroj dobře slouží.
I když Iseki řady TA vypadalo masivnější. Kolik váží?
Reverzní převodovku používám neustále, ale vždy přeřazuji, když stojím.
Ať Ti Tvůj stroj dobře slouží.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Danismckost: pěknej stroj, takovej skoro dospělej. S takovou mašinkou se nemusíš bát žádné práce. Kolik tě stál pokud to není tajné. Já jsem za svého iSekáče dal před třemi roky 95 000,- za dovozový stav. Dopřál jsem mu řádnou koupel, nové gumy a oleje a filtry. Sem tam sice kápne olejík, ale jinak dobrý. S návody a rozkresy je to na ISEKI obecně špatné. Já jsem nakonec koupil rozkres na webu, který zmiňuje Ladiki. Čeká mne výměna gufera v zadních polosách. Takže jsem v očekávání co mi vlastně přijde.
- Danismckost
Ahoj, tajné to není, dal jsem za něj 117 i s dovozem až domů a je opravdu v pěkném stavu, jak jsem psal výše, jediný traktor který nekouřil a měl ihned pravidelný chod v -18.
Byl právěže celý od japonského bahna, tak jsem doma po umytí byl překvapený jak je krásně zachovalý.
Nyní bojuji s tím čelním nakladačem. Nevím jaký rozvaděč mám použít, jestli joystick, nebo páky s plovoucí polohou, jakou kvalitu-jestli stačí takové ty obyč co jsou všude, nebo shánět nějaký kvalitní. Ale už budu muset něco koupit.
Byl právěže celý od japonského bahna, tak jsem doma po umytí byl překvapený jak je krásně zachovalý.
Nyní bojuji s tím čelním nakladačem. Nevím jaký rozvaděč mám použít, jestli joystick, nebo páky s plovoucí polohou, jakou kvalitu-jestli stačí takové ty obyč co jsou všude, nebo shánět nějaký kvalitní. Ale už budu muset něco koupit.
Iseki TA235
Tak to je pěkná cena. A když byl od bahna, tak to byl asi také dovozový stav. S tou hydraulikou jsem to já řešil rozvaděčem co nabízí všude. Sice mně odborník od hydrauliky od těchto rozvaděčů zrazoval, ale zatím spokojenost. Pravdou je, že když nechám ramena nahoře, tak asi za týden nečinnosti klesnou o 5 centimetrů. A joistik nemá chybu. Je to ale všechno především o penězích.
Tak se tuž a sem tam se nám pochlub:)
Zdravič
Tak se tuž a sem tam se nám pochlub:)
Zdravič
- Danismckost
Ahoj kluci, kam dát joystick? Dopředu vedle volantu, nebo zabudovat do blatníku ať je hezky po ruce? Vyhovuje vám jak to máte?
Iseki TA235
Já to mám takto :
Jsem s tím spokojenej, ale pravda je, že kdybych uvažoval tak jak ty , dát to k blatníku, mohl jsem rozvaděč dát tam jak mám rychlospojky a rychlospojky našroubovat přímo na rozvaděč. Ušetřil bych několik hadic. A teď mne napadá, že bych mněl zase dlouhou cestu tlakového oleje a zpátečky. Všechno má něco pro i proti.
Jsem s tím spokojenej, ale pravda je, že kdybych uvažoval tak jak ty , dát to k blatníku, mohl jsem rozvaděč dát tam jak mám rychlospojky a rychlospojky našroubovat přímo na rozvaděč. Ušetřil bych několik hadic. A teď mne napadá, že bych mněl zase dlouhou cestu tlakového oleje a zpátečky. Všechno má něco pro i proti.
- Danismckost
A co ta tvoje sedačka? Je pohodlná? Neklouže? Taky budu asi měnit
Iseki TA235