Yanmar FX28d z Oravy

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Odpovědět
Zpráva
Autor
patricko315

Re: Yanmar FX28d z Oravy

#91 Nový příspěvek od patricko315 »

Tak to máš naprd neviem ako hlásia u vás počasie ale rosničky u nás sľubujú pekný týždeň.
U nás na Orave máme výhodu, že tráva tu dozrieva o 2-3 týždne neskôr ako na juhu SR resp. u vás v ČR.
Zetor 6245, Yanmar FX28d; Oravská Lesná, Slovensko

tractor

#92 Nový příspěvek od tractor »

Chlapi u nas je to podobne, dva dni pekne a opat chcije , slnka malo takze to nepreschne , a potom to dvakrat trikrat oprsi je to suche a uz to hnije takze asi tak :-(
Tractor
Rychlejsie to nepojde

patricko315

#93 Nový příspěvek od patricko315 »

Chlapi dnes som zistil na Yanmare jednu zvláštnu vec a neviem či to je vada alebo to tak súdruhovia v Japonsku vymysleli:

Idem do kopca pod plynom, pomaly stúpa záťaž ale traktor ide stále pekne v otáčkach a potom to príde - traktor zrazu postupne stráca trakciu, pomalšie a pomalšie ide dopredu pričom otáčky sú stále rovnaké a pridanie plynu nerobí nič okrem hluku. Často krát zastanem a musím sa znova rozísť s menšou rýchlosťou. Niekedy sa ani nerozídem !
Niekedy stačí že uberiem plyn skoro na voľnobeh tak zahučí jemne čosi v prevodovke (zvuk akokeby hydrostat keď zopne rýchlosť) a vráti starú trakciu, no samozrejme traktor spomalil a je potrebné podradiť.
Skúšal som aj ísť do kopca s menším zaradeným kvaltom a robilo to tiež aj keď trocha menej.
Robí mi to hlavne keď mám zapnutý vercajch na kardane (obracačka, hrabačka) resp s vlečkou. Bez náradia a vlečky to robí fakt zriedkavo.

Povedzte mi, odje...lo sa niečo v Yanmare alebo to je tak robené ?
Je to tým Powershiftom alebo čo môže zapríčiňovať také šmýkanie rýchlosti v ťažšom zábere?
Normálny traktor (zetor) zdusí a človek musí podradiť ale tomuto správaniu nerozumiem.
Ak som to napísal nezrozumiteľne tak by som to skúsil natočiť na video.

Máte s tým skúsenosť?
Prosím help, riadne ma to trápi :'(

myshootko

#94 Nový příspěvek od myshootko »

patricko315 píše:Chlapi dnes som zistil na Yanmare jednu zvláštnu vec a neviem či to je vada alebo to tak súdruhovia v Japonsku vymysleli:

Idem do kopca pod plynom, pomaly stúpa záťaž ale traktor ide stále pekne v otáčkach a potom to príde - traktor zrazu postupne stráca trakciu, pomalšie a pomalšie ide dopredu pričom otáčky sú stále rovnaké a pridanie plynu nerobí nič okrem hluku. Často krát zastanem a musím sa znova rozísť s menšou rýchlosťou. Niekedy sa ani nerozídem !
Niekedy stačí že uberiem plyn skoro na voľnobeh tak zahučí jemne čosi v prevodovke (zvuk akokeby hydrostat keď zopne rýchlosť) a vráti starú trakciu, no samozrejme traktor spomalil a je potrebné podradiť.
Skúšal som aj ísť do kopca s menším zaradeným kvaltom a robilo to tiež aj keď trocha menej.
Robí mi to hlavne keď mám zapnutý vercajch na kardane (obracačka, hrabačka) resp s vlečkou. Bez náradia a vlečky to robí fakt zriedkavo.

Povedzte mi, odje...lo sa niečo v Yanmare alebo to je tak robené ?
Je to tým Powershiftom alebo čo môže zapríčiňovať také šmýkanie rýchlosti v ťažšom zábere?
Normálny traktor (zetor) zdusí a človek musí podradiť ale tomuto správaniu nerozumiem.
Ak som to napísal nezrozumiteľne tak by som to skúsil natočiť na video.

Máte s tým skúsenosť?
Prosím help, riadne ma to trápi :'(
nie som odbornik na yanmar a powershift, ale podla toho co popisujes to vyzera ako keby smykala spojka. takze by som tipoval zodratu lamelu alebo problem s pritlacnym tanierom. ale vravim, vychadzam len z vedomosti o klasickych prevodovkach.
Foton 254

patricko315

#95 Nový příspěvek od patricko315 »

Kaslem na to teraz, da sa s tym fungovat akurat to nejde tak rychlo

Zetor15

#96 Nový příspěvek od Zetor15 »

Jak to dopadlo s převodovkou? Dělalo se něco nebo je to stále stejné?

patricko315

#97 Nový příspěvek od patricko315 »

Zetor15 píše:Jak to dopadlo s převodovkou? Dělalo se něco nebo je to stále stejné?
Ahoj, celý problém bol v spojkovej lamele, bola zodratá a šmýkala.
Bolo potrebné rozpoliť traktor a vymeniť lamelu.
V celku jednoduchá oprava.
Traktor funguje ako má.

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#98 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Čau. Nemáš foto z opravy Jak si polil japonca?
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

patricko315

#99 Nový příspěvek od patricko315 »

stanislavsnv píše:Čau. Nemáš foto z opravy Jak si polil japonca?
Ahoj, polenie je podobne ako u Zetora - polky od seba 8)
Robil mi to jeden chlapík zo Šale, vravel, že ak by som to robil ja (prvý krát) tak by mi to trvalo týždeň.
On to mal za 4 hodky rozpolené, lebo poznal "finty".

Čo sa týka Yanmara, tak som ho predal do susednej dediny, verím, že mu slúži dobre.
Kúpil som Zetor 6245 (dovoz AT) a zatiaľ neľutujem (150mth som zatiaľ nakrútil.)
Trocha mi chýba "rejd" a komfort japonca ale univerzálnosťou stroja a servisom sa podľa môjho názoru Zetoru nevyrovná.
Aj keď som mal už niekoľko porúch na Zetore tak som ich do pár hodín aj s ND opravil.
To mi strašne u japoncov chýbalo, hlavne ak som Yanmara mal ako primárny traktor na gazdovstve (10ha).
Diely sa dajú zohnať ale trvá to o dosť dlhšie a to je v sezóne kritický parameter. Všimol som si že je ich u nás čoraz viac, tak verím, že aj diely budú časom v pohode.

Ak by som šiel znova do japonca, tak medzi 20-25HP - niečo menšie do záhrady a ku zemiakom, na to sa žiadny Zetor nechytá.
Šiel by som znova do Yanmaru - séria F, model tri digits tj. napr. F245d (nie FX)
Iseki - veeľký problém s niektorými ND ak človek chytí zlý kus, hlavne staršie modely (skúsenosť troch známych)
Mitsu - horšia kvalita ako Yanmar / Iseki, hlavne na železe - poloosi atď..

A hlavne, kupoval by som bez POWERSHIFTu ! Je to super vec ale keď sa to dokur.. tak treba počítať 2K€ servis.
Servisovať to vie pár jedincov ...
Určite by som bral radšej manuál.

Toť moje skúsenosti za rok s japončíkom.

Nech sa Vám darí !

Matúš

#100 Nový příspěvek od Matúš »

Myslím, že si spravil dobre, 10 ha je už na malého Japonca málo. Kam šiel? Zákamenné? Krušetnica? Lomná? Alebo smer Kysuce?
Inak pridaj nejaké fotky 6245 alebo jej založ vlastné vlákno, rád sa pozriem :) Odkiaľ si ju kupoval?

patricko315

#101 Nový příspěvek od patricko315 »

Išiel do Novoti, majiteľ má aj majorca 70tku, tak to má ideálnu kombináciu.

Chystám sa pomaličky založiť nové vlákno pre 62ku, tak verím že aj fotky budú 8)

Doviezol mi ju z Rakúska jeden priateľ. Prvý majiteľ od roku 1992, 3100mth, rýchlobežka 30km/hod, kabína export verzia, mala aj čelný nakladač ale ten som nechal tomu priateľovi (chcel ho na svoju 5340).
Rakúšan sa s údržbou moc netrápil + dosť rokov mu stál na dvore(v odstredivke bolo 2cm nánosu sajrajtu na stene, atď... :'( )
Obrázek
Obrázek

RoKur

#102 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj Patricko.
Nevím, jakou osobní zkušenost máš s Mitsu, ale napsat: horšia kvalita ako Yanmar / Iseki, hlavne na železe - poloosi atď.., je docela zavádějící. Dá se říci, že až klamné.
Co se týče životnosti motorů u Yanmara, tam je to neoddiskutovatelné. Motor Yanmar je prostě jednička. Ale to je asi tak vše. Pak už jsou všechny japonci ve stejných třídách dá se říci rovni.
Proč velcí prodejci prodávají Mitsu nejdráž? Určitě to nebude tím, že má horší kvalitu.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Matúš

#103 Nový příspěvek od Matúš »

Vyzerá pekne tá 62 8) Len zavážia mi na nej chýbajú :)
Máš aj ornú, alebo iba lúky? Čo chováš?

patricko315

#104 Nový příspěvek od patricko315 »

Máme prevažne lúky, preto do závaží som ešte nešiel.
Chováme klasiku, hovädá, ovce, kozy, HD hlavne na mäso.
S tvojou 72 kou čo obrábaš?

Matúš

#105 Nový příspěvek od Matúš »

Zatiaľ kúsok ornej, niečo cez hektár lúk a inak tak okolo domu. Chovám hlavne ovce na mlieko, dávam ich na salaš do Oravíc, kde sú niekedy od apríla do konca októbra a dostanem od každej syr. Takže v podstate ich mám doma iba cez zimu + cez leto si väčšinou nechávam niekoľko jahniat. V budúcnosti by som tiež chcel začať s HD a trošku zväčšiť výmeru.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“