Čínské malotraktory

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
karlik.t

Re: Čínské malotraktory

#856 Nový příspěvek od karlik.t »

S SPZ není až takový problém protože traktor je nový ale na podzim jsem byl na technické kontrole a technik si mně docela podal.... Např kde má ochranný rám CE - ečko ,že ty štítků co tam jsou jsou k ničemu a číslo na rám si vyrazí kdokoli...
Další problém je to ze traktor má v techničaku napsanou rychlost 27 km/ hod a to už musí mít blatníky i na předních kolech..... Bez muže jezdit stroj do 25 km/hod. ..

Traktor mam 10 let,a na první technické emise neřešili protože našli že malotraktory emise nemusí mít a do protokolu napsali ze bylo provedeny. Zato tentokrat technik remcal ze kourivost není v techničaku napsaná. Podle čehokoliv to má dělat? Až nakonec nasel nejake všeobecné normy a podle toho jsme traktor tůrovali. A to jsem si myslel co to nemám za dělo , na traktoru euro 3 . Ale raději jsem mlčel.

Naštěstí motor na 2460 otáček jezdí poměrně často a to i s rotavátorem takže poprazdnu nekouří. Samozřejmě jsem motor dostatečně zahřál....... ale i tak je to nesmysl jak to turujou. Jednou mne zdrbal že jsemi přidal plyn pomalu ze to sonda nebere....
Emisemi prošel, a technik jen nasraně pronesl že motor ještě není mrtvý. ....

Cítil jsem se jak osina v zadku ,naštěstí TK Je za další 4 roky tak to držák na blatníky nějak vytvořím a na ten jeden den je namontuji a trochu zašpiním.

Prostě záleží na koho natrefíte. .......

Hodně pohodových moto hodin. Karel

palobobo

#857 Nový příspěvek od palobobo »

No uz aj mne sa STK tento rok bliži. Som zvedavy ako to budu robit musim dostelovat brzdy. Uz som sa aj tesil ked bol navrh od nova 6 rokov a potom kazde 4 roky. Zostalo to ale od nova 4 a potom kazde dva.

karlik.t

#858 Nový příspěvek od karlik.t »

Tak to s STK si zkus dopředu s někým domluvit.
Protoze když chytis nějakého hnidopicha tak tě potrápí .
Emisím se nevyhnete ale to motor zvládne hlavně jej zahřeje. A možná by sis mohl trochu ubrat otáček na motoru aby to natočil na 2460 na které to je nastavené. Ale cca 2380 nebo 2400 ať motor tolik netrpí . Tak to plánují udělat napříště

pepego

#859 Nový příspěvek od pepego »

palobobo: Brzdy sú dôležité ,no na STK ti ich nebudú merať ,aspoň mne to nerobili. Predsa tie šípy na valcoch by mali problém.
Je ťažké byť debilom ,konkurencia je privysoká!

karlik.t

#860 Nový příspěvek od karlik.t »

Přidávám se brzdy zkoušel technik tím že to projel po place a tentokrát pršelo tato to ani nedělal.
U nás traktory technickou dělají na stk pro nákladní auta tak by to moje Df-ko do toho kanálu tak akorát spadlo .
Myslím si že tedy mám technickou opět na 4 roky
Držím palce

vašek TZ4K14C

#861 Nový příspěvek od vašek TZ4K14C »

taky mě to s DF304 čeká, sice mám chuť se na to vykváknout, značky moc nepotřebuju, stk už propadlá, ale zas když bych ho měl prodávat tak se líp prodá s spztkou

ten novej 304 G2 model 2019 co má na stránách Silesia, to by nemuselo být špatný, hlavně ta reverzní převodovka by se mi líbila

http://www.malotraktorysilesia.cz/malot ... -g2-s-spz/

ladiki

#862 Nový příspěvek od ladiki »

v Brně na Techagru jsem na to DF mrknul........je hrozný, jak může vypadat stroj, který má SPZ, oproti 15-20 let starému japonci.......Kubota, Yanmar......

Nic ve zlým, ale DF bez SPZ.......je na úrovni domadělů........a teĎ do mě :)

vašek TZ4K14C

#863 Nový příspěvek od vašek TZ4K14C »

mě DF vyhovuje, je to kovařina, co tam není se nemůže posrat

a za 200 nový
pokud budu dělat kšefty a živit se tím tak koupím něco víc profi, ale na doma a kolem baráku stačí DF úplně v pohodě

honzauta

#864 Nový příspěvek od honzauta »

Souhlasím s Ladiki, taky jsem si chtěl koupit číňana, ale ve stejný den jsem si udělal vyhlídkovou jízdu po nových číňanech a ojetých japoncích a hned jsem měl jasno a ten den koupil japonce.

Později jsem přemýšlel i o větším traktoru z číny, tam to však skončilo na neschopnosti českých prodejců a na druhé straně neochotou číňanů prodat napřímo.

vašek TZ4K14C

#865 Nový příspěvek od vašek TZ4K14C »

no a já si ho koupil, mám ho 4roky, a koupím si ho zas páč spokojenost 8)

mám čelňák a podkop, podělám si kolem baráku a koní co potřebuju, teď přibyl lis, ještě bude rotačka a obracečka

palobobo

#866 Nový příspěvek od palobobo »

Pokial nepotrebujes Cisla a jazdit po cestach japonec je Ok. Pokial chces na cesty tak nic nove z cislami za tu cenu nekupis ako cinana.

andre.marek

#867 Nový příspěvek od andre.marek »

Já také stál před tímto rozhodnutím - zatím vyhrál Japonec - byl o 70 tis. levnější, kvalita zřejmě lepší, ale budu muset časem řešit přejezdy, tak přemýšlím čím v budoucnu nahradím. Zatím převážím na vozíku, ale je to trápení...
Líbil se mi Solis 26, ten ale nemá reverz, což by mi asi chybělo,

ladiki

#868 Nový příspěvek od ladiki »

vím, že je to levný.....ale chtěl jsem hlavně poukázat na problémy při STK po 4 letech.....vím, že kdo potřebuje SPZ nemá jinou možnost......ale pokud si kupuji stroj kvůli SPZ...tak bych se asi neměl bát STK
co se týče kovařiny.....ano, i to může být profit......ale dotažení pár detailů ze strojařiny, by stroj nijak dramaticky neprodražilo a výsledek by byl ucházející....

také pokukuji po něčem s SPZ, ale než DF, to raději počkám na bazarovou Kubotu nebo Kioti s RZ, které se sem tam vyskytnou....

palobobo

#869 Nový příspěvek od palobobo »

Aj z autami po 4 rokoch su problemi na STK. Takze neni sa co cudovat cinskemu traktoru ze ma dajake chyby.

kokodryl

#870 Nový příspěvek od kokodryl »

Jestli mužu tak i ja se přidam.Měl sem japonca shibauru sd1843 a tet mam DF304 g2.Popravdě s shibou se jezdilo lepe byla taka obratnějši lepe se ovladala ale DF je proti ni jako dospěly traktor mi prijde.Mam ho 2roky a za tu dobu po mě nic nechtěl jen olej filtry a naftu.Jasně tet nekdo muže napsat že shiba mela 30let a DFma 2roky. Ladiki co se ti na DF nelibilo jak si ho videl?
Ja myslim ze za 200 je to dobry stroj, dělam s tim všechno,sekani obraceni lisovani mulčovaní,jen ten nakladač mi chybi.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“