Čínské malotraktory
Moderátor: DYK
Re: Čínské malotraktory
S SPZ není až takový problém protože traktor je nový ale na podzim jsem byl na technické kontrole a technik si mně docela podal.... Např kde má ochranný rám CE - ečko ,že ty štítků co tam jsou jsou k ničemu a číslo na rám si vyrazí kdokoli...
Další problém je to ze traktor má v techničaku napsanou rychlost 27 km/ hod a to už musí mít blatníky i na předních kolech..... Bez muže jezdit stroj do 25 km/hod. ..
Traktor mam 10 let,a na první technické emise neřešili protože našli že malotraktory emise nemusí mít a do protokolu napsali ze bylo provedeny. Zato tentokrat technik remcal ze kourivost není v techničaku napsaná. Podle čehokoliv to má dělat? Až nakonec nasel nejake všeobecné normy a podle toho jsme traktor tůrovali. A to jsem si myslel co to nemám za dělo , na traktoru euro 3 . Ale raději jsem mlčel.
Naštěstí motor na 2460 otáček jezdí poměrně často a to i s rotavátorem takže poprazdnu nekouří. Samozřejmě jsem motor dostatečně zahřál....... ale i tak je to nesmysl jak to turujou. Jednou mne zdrbal že jsemi přidal plyn pomalu ze to sonda nebere....
Emisemi prošel, a technik jen nasraně pronesl že motor ještě není mrtvý. ....
Cítil jsem se jak osina v zadku ,naštěstí TK Je za další 4 roky tak to držák na blatníky nějak vytvořím a na ten jeden den je namontuji a trochu zašpiním.
Prostě záleží na koho natrefíte. .......
Hodně pohodových moto hodin. Karel
Další problém je to ze traktor má v techničaku napsanou rychlost 27 km/ hod a to už musí mít blatníky i na předních kolech..... Bez muže jezdit stroj do 25 km/hod. ..
Traktor mam 10 let,a na první technické emise neřešili protože našli že malotraktory emise nemusí mít a do protokolu napsali ze bylo provedeny. Zato tentokrat technik remcal ze kourivost není v techničaku napsaná. Podle čehokoliv to má dělat? Až nakonec nasel nejake všeobecné normy a podle toho jsme traktor tůrovali. A to jsem si myslel co to nemám za dělo , na traktoru euro 3 . Ale raději jsem mlčel.
Naštěstí motor na 2460 otáček jezdí poměrně často a to i s rotavátorem takže poprazdnu nekouří. Samozřejmě jsem motor dostatečně zahřál....... ale i tak je to nesmysl jak to turujou. Jednou mne zdrbal že jsemi přidal plyn pomalu ze to sonda nebere....
Emisemi prošel, a technik jen nasraně pronesl že motor ještě není mrtvý. ....
Cítil jsem se jak osina v zadku ,naštěstí TK Je za další 4 roky tak to držák na blatníky nějak vytvořím a na ten jeden den je namontuji a trochu zašpiním.
Prostě záleží na koho natrefíte. .......
Hodně pohodových moto hodin. Karel
No uz aj mne sa STK tento rok bliži. Som zvedavy ako to budu robit musim dostelovat brzdy. Uz som sa aj tesil ked bol navrh od nova 6 rokov a potom kazde 4 roky. Zostalo to ale od nova 4 a potom kazde dva.
Tak to s STK si zkus dopředu s někým domluvit.
Protoze když chytis nějakého hnidopicha tak tě potrápí .
Emisím se nevyhnete ale to motor zvládne hlavně jej zahřeje. A možná by sis mohl trochu ubrat otáček na motoru aby to natočil na 2460 na které to je nastavené. Ale cca 2380 nebo 2400 ať motor tolik netrpí . Tak to plánují udělat napříště
Protoze když chytis nějakého hnidopicha tak tě potrápí .
Emisím se nevyhnete ale to motor zvládne hlavně jej zahřeje. A možná by sis mohl trochu ubrat otáček na motoru aby to natočil na 2460 na které to je nastavené. Ale cca 2380 nebo 2400 ať motor tolik netrpí . Tak to plánují udělat napříště
palobobo: Brzdy sú dôležité ,no na STK ti ich nebudú merať ,aspoň mne to nerobili. Predsa tie šípy na valcoch by mali problém.
Je ťažké byť debilom ,konkurencia je privysoká!
Přidávám se brzdy zkoušel technik tím že to projel po place a tentokrát pršelo tato to ani nedělal.
U nás traktory technickou dělají na stk pro nákladní auta tak by to moje Df-ko do toho kanálu tak akorát spadlo .
Myslím si že tedy mám technickou opět na 4 roky
Držím palce
U nás traktory technickou dělají na stk pro nákladní auta tak by to moje Df-ko do toho kanálu tak akorát spadlo .
Myslím si že tedy mám technickou opět na 4 roky
Držím palce
-
taky mě to s DF304 čeká, sice mám chuť se na to vykváknout, značky moc nepotřebuju, stk už propadlá, ale zas když bych ho měl prodávat tak se líp prodá s spztkou
ten novej 304 G2 model 2019 co má na stránách Silesia, to by nemuselo být špatný, hlavně ta reverzní převodovka by se mi líbila
http://www.malotraktorysilesia.cz/malot ... -g2-s-spz/
ten novej 304 G2 model 2019 co má na stránách Silesia, to by nemuselo být špatný, hlavně ta reverzní převodovka by se mi líbila
http://www.malotraktorysilesia.cz/malot ... -g2-s-spz/
v Brně na Techagru jsem na to DF mrknul........je hrozný, jak může vypadat stroj, který má SPZ, oproti 15-20 let starému japonci.......Kubota, Yanmar......
Nic ve zlým, ale DF bez SPZ.......je na úrovni domadělů........a teĎ do mě
Nic ve zlým, ale DF bez SPZ.......je na úrovni domadělů........a teĎ do mě
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
-
mě DF vyhovuje, je to kovařina, co tam není se nemůže posrat
a za 200 nový
pokud budu dělat kšefty a živit se tím tak koupím něco víc profi, ale na doma a kolem baráku stačí DF úplně v pohodě
a za 200 nový
pokud budu dělat kšefty a živit se tím tak koupím něco víc profi, ale na doma a kolem baráku stačí DF úplně v pohodě
Souhlasím s Ladiki, taky jsem si chtěl koupit číňana, ale ve stejný den jsem si udělal vyhlídkovou jízdu po nových číňanech a ojetých japoncích a hned jsem měl jasno a ten den koupil japonce.
Později jsem přemýšlel i o větším traktoru z číny, tam to však skončilo na neschopnosti českých prodejců a na druhé straně neochotou číňanů prodat napřímo.
Později jsem přemýšlel i o větším traktoru z číny, tam to však skončilo na neschopnosti českých prodejců a na druhé straně neochotou číňanů prodat napřímo.
-
no a já si ho koupil, mám ho 4roky, a koupím si ho zas páč spokojenost
mám čelňák a podkop, podělám si kolem baráku a koní co potřebuju, teď přibyl lis, ještě bude rotačka a obracečka
mám čelňák a podkop, podělám si kolem baráku a koní co potřebuju, teď přibyl lis, ještě bude rotačka a obracečka
Pokial nepotrebujes Cisla a jazdit po cestach japonec je Ok. Pokial chces na cesty tak nic nove z cislami za tu cenu nekupis ako cinana.
-
Já také stál před tímto rozhodnutím - zatím vyhrál Japonec - byl o 70 tis. levnější, kvalita zřejmě lepší, ale budu muset časem řešit přejezdy, tak přemýšlím čím v budoucnu nahradím. Zatím převážím na vozíku, ale je to trápení...
Líbil se mi Solis 26, ten ale nemá reverz, což by mi asi chybělo,
Líbil se mi Solis 26, ten ale nemá reverz, což by mi asi chybělo,
vím, že je to levný.....ale chtěl jsem hlavně poukázat na problémy při STK po 4 letech.....vím, že kdo potřebuje SPZ nemá jinou možnost......ale pokud si kupuji stroj kvůli SPZ...tak bych se asi neměl bát STK
co se týče kovařiny.....ano, i to může být profit......ale dotažení pár detailů ze strojařiny, by stroj nijak dramaticky neprodražilo a výsledek by byl ucházející....
také pokukuji po něčem s SPZ, ale než DF, to raději počkám na bazarovou Kubotu nebo Kioti s RZ, které se sem tam vyskytnou....
co se týče kovařiny.....ano, i to může být profit......ale dotažení pár detailů ze strojařiny, by stroj nijak dramaticky neprodražilo a výsledek by byl ucházející....
také pokukuji po něčem s SPZ, ale než DF, to raději počkám na bazarovou Kubotu nebo Kioti s RZ, které se sem tam vyskytnou....
Kubota parking only :-)
Aj z autami po 4 rokoch su problemi na STK. Takze neni sa co cudovat cinskemu traktoru ze ma dajake chyby.
Jestli mužu tak i ja se přidam.Měl sem japonca shibauru sd1843 a tet mam DF304 g2.Popravdě s shibou se jezdilo lepe byla taka obratnějši lepe se ovladala ale DF je proti ni jako dospěly traktor mi prijde.Mam ho 2roky a za tu dobu po mě nic nechtěl jen olej filtry a naftu.Jasně tet nekdo muže napsat že shiba mela 30let a DFma 2roky. Ladiki co se ti na DF nelibilo jak si ho videl?
Ja myslim ze za 200 je to dobry stroj, dělam s tim všechno,sekani obraceni lisovani mulčovaní,jen ten nakladač mi chybi.
Ja myslim ze za 200 je to dobry stroj, dělam s tim všechno,sekani obraceni lisovani mulčovaní,jen ten nakladač mi chybi.