Čínské malotraktory

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
DYK

Re: Čínské malotraktory

#796 Nový příspěvek od DYK »

Nestálo by za to, ten vymontovaný čep poměřit a poohlédnout se po nějaké "náhradě"? Nebo lze předpokládat, že dodaný ND bude jiné kvality?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

kucmar

#797 Nový příspěvek od kucmar »

kokodryl píše:Tak ja mam tet noveho DF 304 G2 od nechvalně znameho Silesiana z Ludgeřovic a traktor jezdi v pohodě.Všichni rikali tady že u neho neni možne nebo snad velmi složitě reklamovat.Tet řeším drobnou reklamaci po 20mth mam vybity čep řízení a uplně v pohodě mi řekli at ho vytahnu prijedu a daji mi novy že je maji skladem. Jinak bych doporučil asi 404 G2 než sarši model.Ten revers je k nezaplaceni na tom.
Vidíš to? A to je přesně ten rozdíl mezi prodejcem a prodejcem. Já jsem řešil hned několik reklamací( menších, či větších) a vždy se to řešilo tak, že firma Staufčík si traktor odvezla a přivezla opravený. Některé záležitosti řešili tak, že přijel technik a pokud to bylo možné, závadu odstranil na místě. Vcelku mně to bylo jedno jakým způsobem to opravili, ale vždy přivezli řekněme do 3-5 dnů opravený traktor.
A neberte to jako reklamu :tyty: . Nějaké negativní věci by se také našly, ale pozitivních bylo daleko více.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#798 Nový příspěvek od Antony30011 »

kokodryl píše:Tak ja mam tet noveho DF 304 G2 od nechvalně znameho Silesiana z Ludgeřovic a traktor jezdi v pohodě.Všichni rikali tady že u neho neni možne nebo snad velmi složitě reklamovat.Tet řeším drobnou reklamaci po 20mth mam vybity čep řízení a uplně v pohodě mi řekli at ho vytahnu prijedu a daji mi novy že je maji skladem. Jinak bych doporučil asi 404 G2 než sarši model.Ten revers je k nezaplaceni na tom.
A to je jako správný přísup k reklamaci? Vymontuj si to, dovez a namontuj? :shock: :shock: :shock: Pokud jsou mi známý zákony naší země, během záruční doby má tyhle věci dojet udělat servisák v rámci záruky, tzn bez nároku na honorář.

kokodryl

#799 Nový příspěvek od kokodryl »

Neresim jestli si to musim udelat sam nebo ne jen sem chtel podotknout ze se mi s nima jedna dobre a neni to tak jak to tady o nich vsichni pisou.Při prodeji mi rikali ze servis nedelaji.Kdybych tady hned na zacatku napsal doporucuju silesiana tak vidim ty komentare ze to je na hovno firma a tak.Jesti mate ruky olšove tak si nechte vsechno spravovat od servisaku.Všichni tady machrujou jak sou schopni si vsechno udelat sami ale jakmile napisu ze v zaruce si musim vymenit cep sam tak sem za kokota.Tady fakt clovek nemuze napsat co chce aniz by do neho obratem nezacal nekdo sparat.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#800 Nový příspěvek od Antony30011 »

Zarucni doba je pojem jasne definovany legislativou. A ano, v teto dobe by mel do traktoru sahat servisak a ty byt rad, ze za to neplatis. Na to konto, vlastnimi zasahy do traktoru muzes zaruku ztratit. Jak si to kazdy dela je jeho vec. Seriozni prodejce servis zajistuje. To ze doda dil mi prijde z nouze ctnost. Asi mame kazdy jine pozadavky.

murtos

#801 Nový příspěvek od murtos »

kucmar píše:K DFku se radsi vyjadrovat nebudu, ale mam pozitivni zkusenosti s firmou Staufcik Borsice. Ke kazde reklamaci se postavili celem.
Mockrát děkuji za TIP,určitě se s prodejcem spojím a přeptám se,není to ani daleko,a když tu čtu o tom panu Silesiánovi,rád bych měl těch prodejců v merku víc.Díky

DYK

#802 Nový příspěvek od DYK »

Kokodryle to není o tom, kdo si je nebo není co schopen udělat. Silesian drží záruku jen proto, že mu to ukládá zákon jinak by ani toto nedělal. No a v záruce za vady zodpovídá prodejce. A protože za ně zodpovídá, nemůže připustit, aby se v tom rýpal kde kdo. Je jeho rozhosnutí, jestli povolí majiteli nějaký zásah, který bude akceptovat, pak majitel neztrácí záruku. Tato pravidla jsou jasně vymezena a Silesián se k tomu staví jak jsi popsal, "když si na tom neumí nic udělat, ať si nekupuje traktor". To už je ale dnes málo. Je s ním asi lepší domluva o ceně než v Boršicích zato Boršice fungují jak je popsáno. Uznávám, že prodejní politika Ludgeřovic může někomu vyhovovat - nevadí mu. Pak ale když se člověk pídí u výrobce po Oficiálním prodejci a dostane tuto adresu, nezlob se na mě, ale nějaký divný, ne? Není to nic proti tobě co píšeš, ale proti tomu, jak s tím kdo vyjebává. Do televizoru, telefonu a já nevím kam všude, tě taky prodejce nepustí a nepošle ti součástku ať si ji přeletuješ nebo celou desku k výměně. Jsou jakési standardy záručních podmínek, nebo už nejsou?

ladiki

#803 Nový příspěvek od ladiki »

Pokud se krokodyl takto domluvil, tak proč ne? Každýmu vyhovuje něco jiného. Už jen třeba z důvodu, že musí být někdo doma, když servisák přijede apd.
Kvalita prodejce se pozná až časem, aby třeba takové opravy časem nerozporoval a může vzniknout pře. Každopádně je třeba udělat zápis o opravě z důvodu opakovaných problémů......

Dyk píše, že s tím vyjebává........jeden nejmenovaný prodejce zeměděl. techniky v moštěnici, který má stěny prodejny ověšeny plaketami, jak není úspěšný a všemožné jiné úspěchy, mi udržoval 5 letou záruku na sekačce tak, že na ní nic nedělal a po 14 dnech mi ji vrátil ze slovy" vše ok" . Já za to zaplatil 500,- To vše do doby, než jsem si při 3. kontrole udělal na filtru a víčku od oleje značky, které po jejich údajném zásahu zůstaly netknuté, takže kdo vlastně více ojebává....

DYK

#804 Nový příspěvek od DYK »

Ano, souhlasím s tím, jak co komu vyhovuje. Někdo dá přednost nejnižší ceně před technickým zázemím. Ale abych si měl jet za ním pro kulovej čep - kdyby ze zlata byl, bude to ten nejdražší čep. I proto jsem psal jestli by nebylo vhodnější poohlédnout se po "náhradě" a asi i víc vydrží, ale to nebylo asi čitelný. Ani obraz ani zvuk.
A ladiki, jestli chceš soutěžit v tom, kdo koho a víc ojebává - klidně, nic to ale nezmění na tom, že silesián mezi ně patří. Běžnej servis a údržbu si na strojích udělá každý a rád sám, ale kam až? A u stroje v záruce?!! Já s ním mluvil jen jednou a to před lety 5? možná víc a to teda můžu říct - je to strup. Jestli se něco změnilo nevím a něčí spokojenost taky beru, proč ne.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#805 Nový příspěvek od Antony30011 »

Máte recht 8) čím víc si toho uděláme a seženeme sami, tím mín bude mít prodejce, nedejbože, servisák práce a starostí

ladiki

#806 Nový příspěvek od ladiki »

Dyku proč soutěžit?

Každý prodejce je a bude živ, dokud bude mít zákazníky, ať jsou jeho způsoby prodeje jakékoliv. Někdo jde směrem nízké ceny, někdo je rád, že má servis a rád si za služby připlatí......

neznám prodejce DF ani jednoho, takže nemůžu soudit. Jen mi vadí, jak hned děláte z krokodýla kokota. Je to jeho volba (volba takového prodejce a věděl o tom) i když je v dnešním světě kokotská :friends: Ale rozumím mu......

DYK

#807 Nový příspěvek od DYK »

Já koko s kokodrila nedělám a akceptuji jeho rozhodnutí. Je to opravdu jen jeho volba. Jen mi je trošku proti srsti jeho obhajoba prodejce a jeho spokojenost s řešením situací, což teda standartní opravdu není. No a myslím je dobré to napsat, aby další věděli co je asi tak čeká a podle sebe se rozhodli. Jako to udelal kokodryl. Staufčík je klenovrt ale jako záruční servis funguje myslím dobře. Funguje dobře i jako pozáruční servis u něj koupených strojů. Takže já jsem vděčný za kokodrylovi informace o závadách na jeho stroji, protože to už se málo kdo pochlubí, třeba kučmar se na to vysral úplně. Mě ani tak nevadí že má čínský traktor, protože co za závady se dnes vyskytují i u jiných značek, stírá zemi původu.

kokodryl

#808 Nový příspěvek od kokodryl »

DYKU uz me napadlo ze bych skusil popatrat po nejake nahrade jestli neco nebude pasovat.Jiank ja silesiana neobhajuju a urcite bych se za jeho politiku nepral akorat sem reagoval na to jak tady nekde bylo psane ze u neho zaruka je skoro cizi slovo.Tak sem tady napsal jak to s nim mam ja i kdyz osobne sem se s nim nesetkal ani s nim nemluvil vsechno sem resil s tou kočandou co to tam u neho prdava.Zatim se jedna jen o prkotiny co sem zjidtil ze sou vadne - čep, špatnš zapojena zasuvka k taznemu a nelibi se mi jak pruží sedačka. Muže se stat ze jak se posere neco na motoru nebo prevodovce tak se zacnou kroutit ale snad k nicemu takemu nedojde. Omlouvam se všem komu moje přízpěvky pohly žluči.

kucmar

#809 Nový příspěvek od kucmar »

DYK píše:Já koko s kokodrila nedělám a akceptuji jeho rozhodnutí. Je to opravdu jen jeho volba. Jen mi je trošku proti srsti jeho obhajoba prodejce a jeho spokojenost s řešením situací, což teda standartní opravdu není. No a myslím je dobré to napsat, aby další věděli co je asi tak čeká a podle sebe se rozhodli. Jako to udelal kokodryl. Staufčík je klenovrt ale jako záruční servis funguje myslím dobře. Funguje dobře i jako pozáruční servis u něj koupených strojů. Takže já jsem vděčný za kokodrylovi informace o závadách na jeho stroji, protože to už se málo kdo pochlubí, třeba kučmar se na to vysral úplně. Mě ani tak nevadí že má čínský traktor, protože co za závady se dnes vyskytují i u jiných značek, stírá zemi původu.
Hele, vysral? Jo, vysral. Vem to z druhe strany. Traktor ted zaplatpanbuh slape, ale bylo toho opravdu hodne. Rad bych jej za par let prodal a koupil silnejsi. Nerad bych se dozil toho, ze traktor neprodam proto, ze si tady na foru nekdo neco precetl. Ono nekdy mene, je vice.

RoKur

#810 Nový příspěvek od RoKur »

Kucmar velmi zajímavá myšlenka a docela hluboká.
Když jsem se napálil, tak ať se napálí i druhý. A nejlépe ještě více, jak já.
Jenom pochybuji, že za pár let, až ho budeš chtít prodat si na to někdo vzpomene.
Nebo se na to podívej z druhé strany.
Dáš ho tak do kupy, že bude spolehlivější než originál.
O všem nám tady napíšeš a my budeme vědět v jakém je opravdu stavu a při prodeji o něj se strhne rvačka.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“