Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ladiki

Re: Jakého japonce?

#796 Nový příspěvek od ladiki »

Ota zřejmě trandí polem nepolem, novým malotraktorem ;-) :zapomel: :friends:

ota

#797 Nový příspěvek od ota »

Polem nepolem nedrandím. Všude je bláto mokro. Nedávno jsem vjel s domádem a kláďákem s jedním nařezaným stromem na oračku. No 2x jsem se tam upíchnul. Ale couvnul jsem a když jsem začal hrabat znovu kupředu. Předek uzávěrka a dal jsem to nakonec. Teď po tom sněžení a roztátí bych to už nezkoušel tam vjet ani náhodou.
Traktor zatím není. Nic kloudnýho se neobjevilo. A taky budou ty svátky tak nechci mordovat prodejce. Když by to bylo dál, musel bych si půjčit v půjčovně podvalník. Auto má starší syn teď se slušným tažným. Musím se optat kolik přesně má v techničáku. Povídal něco že určitě přez 2 tuny. Jinak bych si musel půjčit i auto. Abych mohl odvézt kdyby to bylo dál.
Na bazoši je v Teplicích ale tam je nějaká divná cena, dost malá. A pak to Iseki u Příbrami. Už tam chvilku taky plave. Nevypadá špatně.
Hlavně nedávej odkazy na trakturky co jsou mimo mojí cenovou relaci. Bazoš mám skouklej. Do 250 000 Kč vejš nejdu. A to většina prodejců má ceny bez daně. Už jsem volal na pár inzerátů a asi 95% prodejců samozřejmě k ceně ještě DPH.

oco13

#798 Nový příspěvek od oco13 »

Oto aj tak si myslím že máš limit hodne vysoko. mňa Shiba vyšla 5a pol aj s rotavatorom a dovozom a to mala aj strechu. :typek:

ladiki

#799 Nový příspěvek od ladiki »

Oto :friends: už nic dávat nebudu. Každý dělà, jak komu pasuje ;-) :friends: Šťastnou ruku při výběru a přeji hezké Vánoční svátky :friends:

ota

#800 Nový příspěvek od ota »

Ale jen dávej aspoň to tady žije. Ale 400 000 Kč určitě nedám. Třeba vyplave něco co nepostřehnu a Ty jo. V mé cenové relaci. Jak říkal na učňáku mistr, když se něco vymýšlelo. Že ,,klucí rychle všichni sem, víc hlav víc ví"! 8) Ale jsou finanční mantynely a ty nechci překročit. Jako třeba v H. Králové mají krásné Kuboty. I jsem s pánem mluvil. Dává záruku, vše přejdou, vyčistí repasují. Nové gumy, baterka, oleje, filtry, atd. Ale cena je mimo mojí možnost.
Oco oni právě s tou kabinou jsou dražší. Bez kabiny nechci. Už jsem to tu osal vícekrát. Těch bez kabiny, nebo se stříškou je bazoš plnej. I za dobré ceny.

other-side II

#801 Nový příspěvek od other-side II »

domažlickej tam má yanmara

https://stroje.bazos.cz/inzerat/1943124 ... 40-4x4.php

teoreticky bych se na něj mohl jet podívat, pač se tam chci podívat na ta jejich japonská kopátka
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.

vašík

#802 Nový příspěvek od vašík »

ota

#803 Nový příspěvek od ota »

To ne. Stačí doma pásovej minibagr. Když jedu po dvoře ja pak dobré vzít hrabky a pohrábnout. Ty pásy i když gumové umí udělat rýhy. Na trávě to není takové. Ale po dvoře se snažím jet jen co nejvíc rovně max tahlé zatáčky. No traktor nebude jezdit jen v lese. I po dvoře zahradě. Třeba odvoz listi, hlíny, hnoje a tak kolem baráku. Kolovej ideální.
Co tak koukám většina z nabízených nemá klasickej závěs vzadu. Víceméně tříbodové uchycení. Málokterej má závěs na oko třeba káry.

oco13

#804 Nový příspěvek od oco13 »

ota píše: úte pro 17, 2024 9:50 pm Oco oni právě s tou kabinou jsou dražší. Bez kabiny nechci. Už jsem to tu osal vícekrát. Těch bez kabiny, nebo se stříškou je bazoš plnej. I za dobré ceny.
Vladimír mal Gejšu bez kabiny a aha ho 8) A to ty máš väčší rozsah možností práce so železom. Ďalej tuším na stranke KP malotraktory som videl predávať aj samotné kabiny. U nás ich predajcovia majú v ponuke rovnako ako čelák aj s montažou. A ťažné? nie je nič lahšie ako uchytiť tam tiahlo z V3S. Ja mám gulu ale to kvoli značkám aby som mohol chodiť s prívesom za auto po cestách.
Mne sa stále zdá že ti tu ponúkajú traktory a nie malotraktory. :-/

honzaPP

#805 Nový příspěvek od honzaPP »

Však závěs si doděláš. Pro Tebe to nebude problém. Ale uděláš závěs a budeš shánět novou vlečku, abys měl oko ve výšce koule :smich:

Ten yanmar co posílal Other-side vypadá moc pěkně :)
Hinomoto N249

oco13

#806 Nový příspěvek od oco13 »

honzaPP píše: stř pro 18, 2024 2:53 pm Ale uděláš závěs a budeš shánět novou vlečku, abys měl oko ve výšce koule :smich:
Honzo toto my vysvetli prečo by si mal mať oko vo výške gule??? Nikdy som túto otázku nijako neriešil a nikdy som s tým nemal ani žiaden problém. :zapomel:
Na každom aute mám gulu inde na traktore jak by dal druhý traktor skoro na zemi , gulu mám aj na Chroustalovi lebo ešte za neho ide vlečka. A keď pripnem vlek do čeláku tak tam je výška naozaj ako kedy. :typek:

oco13

#807 Nový příspěvek od oco13 »

Všetky sú na normalnych polských tabulkách a predajca tvrdí že dá zaruku na prepis na značky aj SVK a aj CZ

ota

#808 Nový příspěvek od ota »

Oco už jsem tu možná 5x psal, že netrvám na značkách. Nepotřebuju mít číslo u traktůrku. Jezdím teď s domádem. A kdyby opravdu bylo fakt nejhůř můžu jet po polní cestě víceméně kam třeba. Zatím tady na konci světa není po někom, kdo by rozdával pokuty ani náznak. Jsme prdel světa a když tu bude stát policajt a čekat na oběť bude to tak jeden velkej traktor a asi 5 aut za celej den. Tady je tak malej provoz že se nevyplatí tady stát. Jedině možnost na udání. To už tu bylo. Pán jezdil každou noc z hospody s autem nalitej. Někdo ho prásknul, počkali na něj asi v 1:30 na návsi a on jim přijel rovnou do ruky. Sebrali mu papíry. Ale jinak policajta jsem tu neviděl min 2 roky. To že by to mělo papíry by byl bonus. Ale opravdu to není nutné a nemusíme tady řešit jestli jo či ne. Už se to tu probíralo asi 10x.

fikejz

#809 Nový příspěvek od fikejz »

Na těch jejich stránkách má většinu traktorů bez kabiny a nejlevnější s kabinou je za 79900Zl to je na naše 470831,-Kč tedy dost hrubě přes Otův rozpočet.
Za pravdu je různá sazba – jednou pomník, jindy vazba. Kdo ji řekne dřív než včas, tomu pravda zlomí vaz. (KHB)
Je naivní očekávat dnes od médií pravdu a relevantní informace. Kdo má potřebu věřit, má jít do kostela, a ne poslouchat televizi.

Ready

#810 Nový příspěvek od Ready »

Ota.....ono s tím závěsem je to relativní,nakolik si s tím v prvopočátku výběru lámat hlavu,mám Kubotku L1501,na moje potřeby super,ale závěs taky škemrá o předělání.....je strašně utopený vůči zadním kolům a když jedu s vozíkem za auto,co má oj do V,hodně to omezuje.....ostřejší zatáčka a oj leze do gumy,nejde to pořádně zlomit.Chci to překopat tak,aby kula byla v úrovni se zadníma kolama,pak to bude OK. Co je výhoda,celý zadek má spoustu předchystaných závitových děr pro dodělávky,je spousta možností,jak to zakotvit a nebude se to hádat s trojbodem. Tím chci říct,že na každém traktoru asi bude něco,co si člověk dřív nebo později předělá/dodělá ke svým zvyklostem a potřebám.
Ta kabina,no prd poradím,nikdy jsem ji na žádném traktoru neměl,nepotřeboval....a to jsem starý krpatý kripl :smich:
V zimě se navleču,v létě vyvleču,když zmoknu,sú vykůpaný.......samé výhody a sociální jistoty :smich:

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“