Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu
Moderátor: DYK
Re: Kubota B 5000
Ahoj microhumříku,ty volě,šak nestačím zhutať slinu,tu sa tvoří takové nové dělo a Já o tem ani nevím.Sice sem v tvojém krasoňovi cosi přelůskál,že sa s ním chceš rozlůčiť alě nepřikládál sem tom žádný význam a tu máš čerte kropáč,on tu už má dokutěný další krasostroj.V čem bude ten japonec lěpší?A ty gumy tam necháš?Šak s nechťél aby Ti šípáky rvaly trávník a tož,že bys tam nechál toť takové lopaty?Že Ty si nakonec necháš oba,japonec bude smýkať po tom tvojém hrbě vlěčku a dříť sa negde v hoře a krasoň sa bude povážať pěkně po trávníčku,jak nejaký mochr.To sis alě měl ten držák na lahváča udělať rači na krasoňa a pedály tam zakvačiť do ľavora s vodů abys tam měl celý komfort. A nebo si na sečení kůpíš neco origoš boš?
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
Kůkni na triála.http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... =2&t=19240
- microhummer
Ahoj, sehnal jsem závaží z bazošu, nevím, z čeho jsou, ale velikostně mají stejný průměr, upevnění budu řešit tak, že dokulata vystřiženou 4 mm plech budu šroubovat na originál úchyty na disku a závaží na plech.Pro lepší osazování bude plech olemovaný pruhem plechu. Zatím tvořím sklopku, závaží příjde na řadu později, dám fotky.Kubotman píše:Vidím, že máš 14-ky kola. Jak jsi vyřešil závaží ? Zatím vím o dvou možnostech. Buď si nechat nalít do pneu kapalinu u p.Laciny, nebo si nechat vypálit závaží na vnitřní stranu disků asi 18 kg, 1 kus cca 1000 Kč. Nabízí je i v SKH Sebranice. Zatím jsem nikde neviděl originál závaží ( t.j. k motáži na stranu, kde je aretační šroub).
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
- microhummer
Nazdar Olo, japončík, je o kus menší, z větším rejdem..., takže na motání kolem baráku asi lepší, ty rýžáky budou na práci hrubší -naviják, jeřábek, vlečka, rotavátor...., ale na sekání a sběr trávy už mám samozřejmě kola travní. Sekání se řeší do zadu, stejně tak i sweeper. Jo a s tím lavórem to mě při stavbě netrklo, teď už se tam nevejde, ale zásuvka tam bude, takže varianta ohřívaných gumáků je stále aktuálníola píše:Ahoj microhumříku,ty volě,šak nestačím zhutať slinu,tu sa tvoří takové nové dělo a Já o tem ani nevím.Sice sem v tvojém krasoňovi cosi přelůskál,že sa s ním chceš rozlůčiť alě nepřikládál sem tom žádný význam a tu máš čerte kropáč,on tu už má dokutěný další krasostroj.V čem bude ten japonec lěpší?A ty gumy tam necháš?Šak s nechťél aby Ti šípáky rvaly trávník a tož,že bys tam nechál toť takové lopaty?Že Ty si nakonec necháš oba,japonec bude smýkať po tom tvojém hrbě vlěčku a dříť sa negde v hoře a krasoň sa bude povážať pěkně po trávníčku,jak nejaký mochr.To sis alě měl ten držák na lahváča udělať rači na krasoňa a pedály tam zakvačiť do ľavora s vodů abys tam měl celý komfort. A nebo si na sečení kůpíš neco origoš boš?
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
Až doděláš to závaží, dej sem prosím fotky detailů uchycení . Asi se to bude hodit nejen mně.
- microhummer
Závaží do zadních kol budu řešit přes víkend, teď jsem naučil zvedat vlečku a předělávám bednu do zadu.Soustružník mi dodal i závaží do předních kol, které budou současně i vymezovací podložky pro sekací kola. Dělal jsem i delší štefty aby to bylo jednodušší pro výměnu.Fotky později.
- microhummer
Tak změna lávky , místo závaží do zadních kol jsem doskládal až na nezapojené rádio malého pomocníka do finálního stavu a pustil se do předělání sklápěcí vlečky, která už po čtyřnásobném přeříznutí, převaření a vycucnutí mozku překoná mrtvý bod pod zátěží Bedna hotova, na obzoru jsou paletovací vidle....pluh. Teď nevím jestli jsem byl v garáži zavřený tak dlouho a zaspal jsem jaro a léto, ale podle počasí budu řešit místo sekání radlici na sníh
Čumím jak puk Super... Co je v té bedně? Beton? Dej i nějaké fotky toho příslušenství, případně odkaz kde je najdeme
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz
TomAgro@seznam.cz
- microhummer
Ahoj, díky.
Bednou jsem myslel vyklápěcí do trojbodu, fotky dodám po laku, stejně tak i vlečku.Ve předu je závaží ze 4 mm plechu, ve vnitř jsou nasypané železné skorokuličky váha kolem 53 kg.
Bednou jsem myslel vyklápěcí do trojbodu, fotky dodám po laku, stejně tak i vlečku.Ve předu je závaží ze 4 mm plechu, ve vnitř jsou nasypané železné skorokuličky váha kolem 53 kg.
Vydno že tej červenej farby ti ostalo aj na plechovú skriňu.
Ahoj a Já mysľél,lěsti tam nemáš zavařenů tchýňu,pěkně na očách aby nedělala pestvo.Ináč to vypadá moc fešně.
Čím věčí kladivo, tým věčí odborník, kurva podaj ně to pořádné kladivo!
dobrá práce a taky jsem to od začátku čekal že to tak bude perfektně vypadat zručnosta preciznost řemeslníka sa pozná
Moc pěkné,s tak pěkným strojem bych měl strach jít do akce aby se něco nepoškrábalo.Supr prácička.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
Moc pěkná práce - pochvala
- microhummer
Díky vám všem za pochvalu, potěší po těch strávených hodinách v garáži
Ještě to příslušenství a už bude jen makat a doufám, že bez poruch.
Ještě to příslušenství a už bude jen makat a doufám, že bez poruch.
Pozeram na tvoje majstrovske dielo a" klobuk dolu šefe " japončici sa môžu prist učit od europanov ako sa robia mašiny . Len by som sa bal stým ist do terenu aby som ho nepoškrabal , držim palce v dalšej tvorve a určite budeš inšpiraciou ako pre mňa tak pre dalšich nadšencov.