FOTON 504
Moderátor: DYK
Re: FOTON 504
Tak si kup TE354 a mas vysku do 250cm a z nakladacom tak za 14000 E
- stano 4011
V pohode teraz ťa výška bude v norme a všade rezerva tak sa uvidí čas ukáže či ten číňan dokáže lebo Zetor tu výšku kvality a životnosti nastavil vysoko a súčiastky sú doteraz v obchode prístupné aj keď ceny brutálne
To mozno hej zivotnost u zetora to ano ale komfort z 3011 a fotonom neporovnatelna.
- stano 4011
No to rád počujem. Teda čítam.uvidime čo to bude ťa nádrž na 37 l nafty mi príde trošku mala na celodenu pracu tak sa uvidí
- stano 4011
urcite ste prerabali vzduchovy brzdic privesu zo zetora , dasa to zapojit aby brzdil prives aj naa rucnu brzdu ? a este ako mate doriesene ohladom oleja , kedze to ma v hydraolike hydraolicky olej a nie prevodovy ako zetor potreboval by som tahat a vyklapat vlecku co pouzivam za druhymi traktormy, ako stym vybabrat aby som nepomiesal oleje , ?
Co se oleje týče tak asi jen použít kombinované oleje a ty dát do všech strojů. Dělají se a mají lepší vlastnosti i vydrží delší dobu ale jsou taky dražší ale asi je to jediná možnost jak to provozovat beze strachu že se něco pokazí.
- stano 4011
Ďakujem za odpoveď.asi jediná možnosť
- stano 4011
neviete aky olejje v fotone origos od vyroby v prevodovke , ked sa to riadne zohreje tak ta prevodovka vydava dost neprijemne zvuky a na novy stroj to nieje nic prijemne , ten olej je ako voda predajca vravel ze je tam 80 ka ale podla mna vela okolo toho nevie , ,davali ste tam 90 ku , nieco sa tu pisalo ze ked su brzdy v oleji ,moze to bit problem , ak mate nejake skusenosti stym budem rad za kazdu radu ,dakujem
My sme v robote davali do naprav co mali brzdy v oleji,olej spirax,tusim ze bol od Shell. Bol velmi riedky a na vysoke teploty. Ked sme ho menili po 500 mth,tak bol stale ako novy.
- stano 4011
ved to ze aj tento je riedky a ta prevodovka ma kadejake zvuky , preto sa pytam ci tam niekdo daval 90ku do prevodovky na 504 ke , za horuca ked zabrzim tak to skripe tie brzdy
Mne bol odporucany olej mol farm NH ultra ten som tam dal a nic pri brzdeni neskripe
- stano 4011
a ked sa prevvodovka riadne zohreje tak to ma normalne zvuky , nic neklepe ?
Ak myslis zvuky od brzd tak tiadne .Ale ak myslis zvuky od prevodovky tak tam stale nejake su. Ja mam traktor s rovnou podlahov v kabine a tam su uz synchrony a podla toho co si pisal tak mas este starsi model a tam su prevodovky bez synchronu tak mozno ta hlucnost je vecsia lebo je to ina prevodovka moja je 12 rychlostna
- stano 4011
hej mam starsi model bez synchronou chvala bohu , , z predajcu vyhrklo ze v lete tam davaju 90ku olej do prevdovky , tak uvidim ,co to bude robit , mam asi 12 ty traktor ale rozdiel medzi teplou a studenou prevodovkou nebolo nikde poznat tak ako tu , Zetor 25A ko bolo trosku poznat ale to dyferak a na supry tiez minimum ,