Kubota
Moderátor: DYK
Re: Kubota
Mám takový pocit, že 1501 tu někdo měl, ale vyměnil za silnější stroj.
Že by to bol jediný toho typu tu na fóre? Nikto taký nemá?
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
- severo
skus RVR-agro.cz,ja mam stade manual na kubotu 7000.....
- mareko
Jaro25 píše:Že by to bol jediný toho typu tu na fóre? Nikto taký nemá?
Kdysi jsem ten traktorek měl
viewtopic.php?f=72&t=1555&start=0
diesel to je koncert
Ďakujem za tip, poviem kolegovi nech si tam napíše.severo píše:skus RVR-agro.cz,ja mam stade manual na kubotu 7000.....
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK
- Nestor.Kea
Od kedy som sa prihlasil tu na fore prešiel som pekny kus cesty od Agzatu cez 25-ku až sem a tu už asi ostanem môžete sa podeli so svojimi skusenostami s http://eshop.traktorservis.cz a http://www.rvr-agro.cz/
Ešte mi nieje jasne aky je rozdiel medzi 2 a3 valcom teda čo to znamena v praxi..??? Zvažujem tieto dva stroje http://www.rvr-agro.cz/kubota/7/flypage ... details/44 a http://www.rvr-agro.cz/kubota/7/flypage ... details/23 no všetko sa rozhodne až na mieste a ustretovosti predavajuceho možno odidem s niečim uplne inym
Ešte mi nieje jasne aky je rozdiel medzi 2 a3 valcom teda čo to znamena v praxi..??? Zvažujem tieto dva stroje http://www.rvr-agro.cz/kubota/7/flypage ... details/44 a http://www.rvr-agro.cz/kubota/7/flypage ... details/23 no všetko sa rozhodne až na mieste a ustretovosti predavajuceho možno odidem s niečim uplne inym
Iseki TU 180f
Obojí mám projeté. Komunikace s oběma( pan Lacina Ořechov- pan Rygel RVR) super. Jde vidět, že si váží zákazníka. Pan Lacina mně věnoval přes hodinu svého času, všechny mé dotazy bez problémů odpověděl. Problém byl v tom, že neměl nic pro mě zajímavého na skladě( že by to se zálohou přivezl z Japonska, ale já jsem chtěl hned a ne za dva měsíce. Taky jsem chtěl předem vidět, co kupuji), takže jsem jel do Opavy. Sice pan rygel tolik času neměl, ale veškeré mé dotazy zodpověděl jeho zaměstnanec. Nakonec jsem si vybral jeden odstavený kus na dvoře. Byla zima, ochotně nahodil baterku a předvedl. Bral jsem jej bez repase. Byl tam nějaký problém s ložiskama v přední nápravě. Vše uvedli do funkčního stavu a vyměnili. Traktor jsem tedy za tři dny kupoval plně funkční. S cenou jsme ještě trochu smlouvali, nakonec se k mé spokojenosti domluvili.
Co se týče tebou vyobrazených traktorů. Bčková řada- cca 600 kg, trojválec. Klidnější chod,menší traktor oproti L 1801. Lkový model dvouválec, starší model, zřejmě taky víc utahaný oproti tomu druhému( nemusí být pravdou). Traktor váží 900 kg a je už na trochu těžší práce. Pokud jsi měl 25ku, tak ji budeš mít zas, jenom si jakoby přidáš přední nápravu. Ta 1801 má něco kolem 24 koní. Já mám L 1802( trojválec- nástupce 1801) a spokojenost je maximální. Je to opravdu bezúdržbový vynikající dělník. Každopádně jestli koupíš ten, nebo onen, budeš určitě spokojený. Jenom si to chce pořádně namyslet, k čemu jej budeš používat a podle toho zvolit ten pravý.
Co se týče tebou vyobrazených traktorů. Bčková řada- cca 600 kg, trojválec. Klidnější chod,menší traktor oproti L 1801. Lkový model dvouválec, starší model, zřejmě taky víc utahaný oproti tomu druhému( nemusí být pravdou). Traktor váží 900 kg a je už na trochu těžší práce. Pokud jsi měl 25ku, tak ji budeš mít zas, jenom si jakoby přidáš přední nápravu. Ta 1801 má něco kolem 24 koní. Já mám L 1802( trojválec- nástupce 1801) a spokojenost je maximální. Je to opravdu bezúdržbový vynikající dělník. Každopádně jestli koupíš ten, nebo onen, budeš určitě spokojený. Jenom si to chce pořádně namyslet, k čemu jej budeš používat a podle toho zvolit ten pravý.
- Nestor.Kea
Ešte by ma zaujimalo či tie ceny čo su uvedene na strankach su vratane kultivatoru alebo len samotneho traktora . A traktor chcem využivat hlavne okolo domu byvam v dost hornatom kraji takže vinohrad u nas nieje ani žiadne obilne polia iba male polička a pasienky. Takže hlavne na dovoz dreva odvoz nejakych veci okolo domu časom by som kupil alebo dal urobit štiepačku a ten kultivator by som tiež uživil keby bol
Iseki TU 180f
potvrdím kucmarovi slova co se týká traktorservisu p. Lacina. V RVR jsem nebyl. Po agzatu jsem kupoval B1400DT. Váží cca 600kg. Převážím ho na normálním vozíku za autem. Bral jsem po částečné repasi za cenu bez repase(akce leden). Chtěl jsem mít stroj tip top, tak jsem si udělal GO náprav+plus výměny všech náplní. Pasují tam česká ložiska i gufera popř. jdou lehce vyrobit futra. Od té doby liju jen naftu. Všechno těsní, žádný olej nedolévám.
B1400 používám hlavně na práci na poli 2000m2 a to brambory, orba, rotavátor a vlečka. Je třeba počítat s tem, že traktor váží pouze 600kg. Pokud naložím vlečku cca 1-1,2tuny, tak je cítit jak traktor z kopce tlačí a na mokré trávě už citelně ovládá trakci traktoru. Chci říct, že více vyjede než ubrzdí. Pokud jsi zvyklí na 25 tak hledej tu L1802. Starší model L1801 je už fakt dost starý. Má na údržbu horší přední nápravu, převodku řízení...
Takže se rozhodni co od toho očekáváš
B1400 používám hlavně na práci na poli 2000m2 a to brambory, orba, rotavátor a vlečka. Je třeba počítat s tem, že traktor váží pouze 600kg. Pokud naložím vlečku cca 1-1,2tuny, tak je cítit jak traktor z kopce tlačí a na mokré trávě už citelně ovládá trakci traktoru. Chci říct, že více vyjede než ubrzdí. Pokud jsi zvyklí na 25 tak hledej tu L1802. Starší model L1801 je už fakt dost starý. Má na údržbu horší přední nápravu, převodku řízení...
Takže se rozhodni co od toho očekáváš
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
-
Máme doma Iseki od RVR. Nejdříve jsme navštivily pana Morávka,všechny komentáře k němu sedí... Ale zpět k RVR,s panem ing. jsem komunikoval ještě když byl stroj v Japonsku,apsolutně bez problému,po přijezdu do ČR jsme se na něj jeli kouknout a nechali si ho předvést při práci s rotavátorem,uplně mě nadchnul,ale nefungovala druhá rychlost kardanu,domluvili jsme se na opravě,díl letěl přimo z Japonska a za týden jsme měli traktor doma plně funkčí. Pan Rygl je zkušený člověk a já mu naprosto věřím,traktor máme 3 roky a šlape jak hodinky,dodělával jsem si k němu pár vychytávek a úprav,až na trochu netěsnící gufero u levého předního kola,které budeme v nejblížší době řešit jsme s ním velice spokojení,je to pracant
Popsal jsi nám ho tu krásně, ale ještě by jsi mohl hodit nějaké aktuální foto .Iseki Sial 23 píše:Máme doma Iseki od RVR. Nejdříve jsme navštivily pana Morávka,všechny komentáře k němu sedí... Ale zpět k RVR,s panem ing. jsem komunikoval ještě když byl stroj v Japonsku,apsolutně bez problému,po přijezdu do ČR jsme se na něj jeli kouknout a nechali si ho předvést při práci s rotavátorem,uplně mě nadchnul,ale nefungovala druhá rychlost kardanu,domluvili jsme se na opravě,díl letěl přimo z Japonska a za týden jsme měli traktor doma plně funkčí. Pan Rygl je zkušený člověk a já mu naprosto věřím,traktor máme 3 roky a šlape jak hodinky,dodělával jsem si k němu pár vychytávek a úprav,až na trochu netěsnící gufero u levého předního kola,které budeme v nejblížší době řešit jsme s ním velice spokojení,je to pracant
- Nestor.Kea
Tak som bol dnes v Opave sice som rozpraval iba s mechanikom ale už aspon viem že ake su tie traktory velke L1802 tam bohužial nemali ale aj tak je to cenovo niekde inde ako to čo si možem dovolit ( posrate €uro...!!!!!) No tak mi chlapec ochotny ukazal B1400 mali 2ks a naštartoval a predviedol B1402 neviem kolko ten traktor stal ale Synek prišiel otočil klučom a drn drn drn Ked tam dal neviem aku rychlost tak to podskočilo a už ho nebolo :P neviem teda či to chodi až tak pomaly moje dojmy su super sice su tie traktory strašne škarede cele hrdzave ale aspon človek vidi ako to vypada a nieje to generalkovane farbou Ceny a podobne veci mi moc vysvetlit nevedel že to treba s maitelom tak tam pojdem zasa niekedy v Septembri a skusim si vypytat B1600 a ak nebude, dobra bude aj 1402....O ostatne modely som sa moc nezaujimal. Inak mate niekto skusenosti s tymito modelmi...?? A neviete niekto ako to je s DPH ked to chcem kupit na slovensko...??
Iseki TU 180f
-
Mal by si ísť pred kúpou na Daňový Urad a stať sa za účelom kúpy v inom štáte Eu na jeden platcom DPH.Aby sa ti nestalo to čo mne že som platil DPH aj v čehcach a pýtali ju odo mňa aj na Slovensku........Toť zňenie zákona...Nestor.Kea píše:Tak som bol dnes v Opave sice som rozpraval iba s mechanikom ale už aspon viem že ake su tie traktory velke L1802 tam bohužial nemali ale aj tak je to cenovo niekde inde ako to čo si možem dovolit ( posrate €uro...!!!!!) No tak mi chlapec ochotny ukazal B1400 mali 2ks a naštartoval a predviedol B1402 neviem kolko ten traktor stal ale Synek prišiel otočil klučom a drn drn drn Ked tam dal neviem aku rychlost tak to podskočilo a už ho nebolo :P neviem teda či to chodi až tak pomaly moje dojmy su super sice su tie traktory strašne škarede cele hrdzave ale aspon človek vidi ako to vypada a nieje to generalkovane farbou Ceny a podobne veci mi moc vysvetlit nevedel že to treba s maitelom tak tam pojdem zasa niekedy v Septembri a skusim si vypytat B1600 a ak nebude, dobra bude aj 1402....O ostatne modely som sa moc nezaujimal. Inak mate niekto skusenosti s tymito modelmi...?? A neviete niekto ako to je s DPH ked to chcem kupit na slovensko...??
- Minihansol
Ja mám tiež malotraktor z Opavy, majiteľ pri predložení dokladu, že ste platcom DPH vám predá malotraktor bez DPH.Ivan Kovačik píše:Mal by si ísť pred kúpou na Daňový Urad a stať sa za účelom kúpy v inom štáte Eu na jeden platcom DPH.Aby sa ti nestalo to čo mne že som platil DPH aj v čehcach a pýtali ju odo mňa aj na Slovensku........Toť zňenie zákona...Nestor.Kea píše:Tak som bol dnes v Opave sice som rozpraval iba s mechanikom ale už aspon viem že ake su tie traktory velke L1802 tam bohužial nemali ale aj tak je to cenovo niekde inde ako to čo si možem dovolit ( posrate €uro...!!!!!) No tak mi chlapec ochotny ukazal B1400 mali 2ks a naštartoval a predviedol B1402 neviem kolko ten traktor stal ale Synek prišiel otočil klučom a drn drn drn Ked tam dal neviem aku rychlost tak to podskočilo a už ho nebolo :P neviem teda či to chodi až tak pomaly moje dojmy su super sice su tie traktory strašne škarede cele hrdzave ale aspon človek vidi ako to vypada a nieje to generalkovane farbou Ceny a podobne veci mi moc vysvetlit nevedel že to treba s maitelom tak tam pojdem zasa niekedy v Septembri a skusim si vypytat B1600 a ak nebude, dobra bude aj 1402....O ostatne modely som sa moc nezaujimal. Inak mate niekto skusenosti s tymito modelmi...?? A neviete niekto ako to je s DPH ked to chcem kupit na slovensko...??
Mne sa zdaju kuboty B1400 moc oplechované, klasickému traktoru sa skôr podobal YM 1402, tak som ho zobral. Tiež som sa musel riadiť veľkosťou, takže väčšie ako som zobral by mi neprešiel bránkou na záhrade a sa mi zdá byť akurátny, aj parkovanie je poriešené.
-