Hinomoto E2304

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Arťa

Re: Hinomoto E2304

#61 Nový příspěvek od Arťa »

Ahoj
Taky jsem pořídil Hinomoto E2304 tak na hraní okolo baráku.
Koupil jsem trochu unáhleně,je na tom ještě dost práce,no aspoň si budu mít
V zimě co dělat.
Fotky se mi moc nepovedly,když bude zájem,udělám lepší
Arťa

Arťa

#62 Nový příspěvek od Arťa »

Sory,po dvou a půl hodinách pokusů o vložení fotek na to
Pro dnešek seru :(

Arťa

#63 Nový příspěvek od Arťa »

j.kubec

#64 Nový příspěvek od j.kubec »

Gratulace ke koupi. Je to dobrý stroj.
Jedna věc by mě zajímala odkud je vyvedená hydraulika na čelňák. Ve skříni mám rozvaděč připravený, jen ho namontovat na traktor. Hodily by se mě výstupy na nářadí.

Arťa

#65 Nový příspěvek od Arťa »

KDYŽ jsem se byl na stroj podívat,tak měl původní majitel nakladač zapojený vzadu na rychlospojky na nářadí,
ale má to takový malý rychlospojky a nakladač chodil hrozně pomalu.to se mi nelíbilo,tak to předělal,
uřízl hlavní trubku od čerpadla a napojil rozvaděč na ní.ted to funguje dobře.podkop má svůj agregát,
je poháněný náhonem.byl hrozně daleko od traktoru,tak jsem zkrátil šavle ale ještě to není ůplně ono,
ve větších kopcích to má tendenci převracet.samotný podkop předělávat nemůžu,koupil jsem ho napůl
s kolegou ,ten ho tahá za 3011.ty rychlospojky vzadu musím vyměnit na tu naší velikost,abych mohl
používat sklápění na valník.
kdyby někdo věděl kde sehnat skleničku na palivový filtr,tak bych byl rád,mám jí mizernou.
vyměnil jsem všechny oleje,ale přední náprava je pěkná olejnička,tu budu muset v zimě rozebrat.
traktor jsem koupil od soukromé osoby,tak ani nevím,kde budu řešit náhradní díly.
jináč se s traktorem seznamuju a docela mě nadchnul,hlavně ten nakladač,nahradí kolečko i lopatu :-)
Arťa

j.kubec

#66 Nový příspěvek od j.kubec »

Skleničku mám připravenou ze Zetorů a v minulosti se mě osvědčil na filtrování paliva velký benzínový filtr, tak to v zimě pokud na to najdu čas předělám takto.
Náhradní díly se buď vyrobí okopírováním poškozeného a nebo se nechá něco sehnat z vraků případně se nechá sehnat něco i na ebay. Třeba kompletní spojku jsem našel v USA, vychází na cca 6 500 i s dopravou + clo a DPH.
Musím však říct že to je celkem bezporuchový stroj a závad bych se nebál. Viděl jsem ho i rozebraný kompletně a vypadá dost robustně. Jenom co se může objevit a s čím chce počítat jsou úniky oleje, s tím spojené vyběhané gufera a možná poškozené exponované ložiska.
Takže na výstup hydrauliky jedině říznout trubku :vztek: a to jsem si říkal že se tomu možná půjde vyhnout. :vztek:

Arťa

#67 Nový příspěvek od Arťa »

Zdravim
Nemáte někdo náhodou parts list k tomuto
Traktoru?
Zajímá mě přední náprava,musím ji přes zimu
Udělat.
Na netu jsem hledal,a prd.
Dík.Radek

j.kubec

#68 Nový příspěvek od j.kubec »

Obávám se že nic nenajdeš. Ono toho na přední nápravě zase tak moc nebude, je to skoro všechno na jedno brdo. Pár náprav traktorů jsem rozkuchaných měl a když se to složí jak to bylo tak není problém.
Až to budeš kuchat napiš sem prosím čísla simeringů a ložisek, to se hodí všem při případných renovacích. 8)

j.kubec

#69 Nový příspěvek od j.kubec »

Tak jsem zjistil kolik asi bude maximum jakou kládu vytáhnu z rokle 8) Průměr 69cm délka 3m. Už to bylo o ústa, ale dal to na zadních.
https://s28.postimg.cc/50ehz1orh/Fotografie0595.jpg
Kláda je už uložená na pásovce.

Arťa

#70 Nový příspěvek od Arťa »

Ahoj,čekal jsem spíš fotečku z akce,
ale macek je to pěknej :)

Já mám zatím himíka jednokolovýho :smich: :smich:

http://www.imagehosting.cz/?v=img201vrv.jpg

j.kubec

#71 Nový příspěvek od j.kubec »

Při akci jsem to nestíhal. Měl jsem starosti s tím, abych to vůbec vytáhnul nahoru z rokle. Jsou tu však fotky ze sečení co musím vyjíždět. Jedná se o převýšení zhruba 80-100m.
Koukám že se také vylepšuje. Závaží do kol 8) . Já jsem zatím vyměnil sedačku na které mě rupnulo polstrování. Sice je malinko vyšší ale zato pohodlnější a při sjíždění do rokle neujíždím dopředu. https://www.kardanka.cz/mechanicky-odpr ... 29637.html I to odpružení je o dost lepší. Už jezdím skoro se stejným pohodlím jak s dospělým traktorem.

j.kubec

#72 Nový příspěvek od j.kubec »

Dnes jsem si našel už i chvilku při akci :D
Obrázek

Obrázek

screen shots

RoKur

#73 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj J.Kubec, pokud budeš chtít tahat ještě větší kusy a posunout tím možnosti Tvého Himíka, tak pro tahání použij tohle http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 0#p1267620
Tím, že to uchycení řetězu máš nad nápravou, tak to má tendenci potom stavět na zadní
Navíc je to i o trochu prodloužené dozadu a tím se zase o trochu zvětší páka.

Ale jinak slušný výkon. Ať dobře slouží a nic nepraskne.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Arťa

#74 Nový příspěvek od Arťa »

Ahoj,používá se kde co,hlavně aby to usnadnilo co nejvíce
práci.Já jsem používal taky různý rampy do šavlí,teď mám
asi 3 roky naviják zabudovaný mezi šavlema a rampičkou
Si kládu přizvedávám dle potřeby.
Horní kladka je na natahování klád na valník.

http://www.imagehosting.cz/?v=fotogrdjd.jpg

j.kubec

#75 Nový příspěvek od j.kubec »

Tuhle žirafu používám hlavně z toho důvodu že s ní zvedám klády určené na pásovku na nápravu s kolama, jak to je výše na fotkách.
Jinak s tím utáhnu podstatně více, už jsem končil, tak jsem si vzpomněl udělat snímek. Běžně většinu klád tahám na nápravě a díky tomu nemám zasekanou hlínu a kamínky v kůře. Tím si neničím pásy na pásovce. Na topení se mě to už nechce sundávat pokud to je dostupné. A když potřebuju výkon mohu si vybrat mezi 5245 či 7245 8) . K nim přihodím 5t naviják a jsem v pohodě.
Jen se na tu cestu co je až dole na fotce se Zetorem nevejdu, je tam moc úzko, tak si hraju s himíkem. Traktory používám dle potřeby velikosti a výkonu. I dost nářadí můžu přehazovat podle potřeby.
Japonci mě přirostli k srdci díky své nenáročnosti a průjezdnosti. Jsou i konstrukčně dobře vyřešený až na tu malou pojezdovou rychlost.
Taky budu muset vyzkoušet připojit naviják za himíka, ať ukáže co umí. Nemíním však nic přetěžovat, protože to je zbytečné.

http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 37&t=50774

PS: RoKur ten řetěz na konci je klamání nepřítele :vysmech: . Mám tam pověšené řetězy dva a kláda je zavěšená až na druhé straně, mezi traktorem a koncem ramen a mám tam i více možností zavěšení. S tokovoudle tyčkou se však nezdržuju a věším kamkoliv, traktor o ní skoro neví.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“