Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu
Moderátor: DYK
Re: Kubota B 5000
až s ním začne dělat,tak zjistí, že většina toho co bylo na traktoru originál je strategicky vymyšleno do detailu. Jediné co chválím je hydraulika, zbytek je bastl bez výrazné funkce Ale když to autora baví..... Kdyby toto vyráběli dříve, tak by jenom plýtvaly materiálem a hnilo by jim to před očima, protože to jejich tekuté bahno zaleze všude
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
- microhummer
....no to je věc názoru, souhlasím, že to mají až primitivně jednoduše vymyšleno, ale z lavoru místo sedadla po půl hodině dost bolí záda a bez úpravy blatníků by se tam konfortnější sedadlo nevešlo.Hydraulický rozvaděč přišroubovaný na blatníku a z něho čouhající hadice na všechny strany mi jako moc bezpečně ani esteticky vyhlížející zaležitost nepříjde.Rádio a držák na kávu se třeba při sbírání šutrů či práci v lese bude hodit. Jinak do rýžových polí se s tím nechystám.Přidání nožního plynu a zvětšení stupaček původně z nášlapů do kurníku je rozhodně pohodlnější....ale jak říkám, je to věc názoru.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
V zásadě souhlas,u mojí micky ty samé zkušenosti.Sedadlo originál je kurvič zad,bez rozšíření blatníků se do ní nedalo ani pořádně sednout,ale základ,motor,převody a ovládání je naprosto bez chyby,to mají promakané do detailu.microhummer píše:....no to je věc názoru, souhlasím, že to mají až primitivně jednoduše vymyšleno, ale z lavoru místo sedadla po půl hodině dost bolí záda a bez úpravy blatníků by se tam konfortnější sedadlo nevešlo.Hydraulický rozvaděč přišroubovaný na blatníku a z něho čouhající hadice na všechny strany mi jako moc bezpečně ani esteticky vyhlížející zaležitost nepříjde.Rádio a držák na kávu se třeba při sbírání šutrů či práci v lese bude hodit. Jinak do rýžových polí se s tím nechystám.Přidání nožního plynu a zvětšení stupaček původně z nášlapů do kurníku je rozhodně pohodlnější....ale jak říkám, je to věc názoru.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
- microhummer
Díky za názory, co se týká ovládání, sloupek řízení jsem upravil zalomením volantu, teď je tam více místa, přitom volant více nakloněný lépe na řidiče a prodloužil jsem i páku řazení, takže jde i lehčeji a odpadá sklánění a lovení kvaltu mezi nohami.Fotky z dnešní činnosti, ochranný rám a loketní opěrky na místě, takže nějaké to dovaření, přebroušení a rozborka před lakem, počasí sice na prd, ale alespoň mě to netáhne ven
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!
S čím mám já osobně problém( a to aj na mém stroji), jsou ty klulatá světla. Japončíci jsou zpravidla hranatí a ty kulaté světla tam prostě nesedí. Přemýšlím, z čeho tam narvat hranaté. Konkrétně u mého je to díky hranaté kabině vidět asi nejvíc.microhummer píše:Díky za názory, co se týká ovládání, sloupek řízení jsem upravil zalomením volantu, teď je tam více místa, přitom volant více nakloněný lépe na řidiče a prodloužil jsem i páku řazení, takže jde i lehčeji a odpadá sklánění a lovení kvaltu mezi nohami.Fotky z dnešní činnosti, ochranný rám a loketní opěrky na místě, takže nějaké to dovaření, přebroušení a rozborka před lakem, počasí sice na prd, ale alespoň mě to netáhne ven
- microhummer
aktuální stav
Jinak olej v předním diferáku i portálech čistý, všude bez úniku, jen v zadních portálech trošičku čisté vody ( asi napršelo přes prasklou manžetu kolem řadící páky) jinak úplně čistý, průhledný, asi toho nemá opravdu moc nahrkáno
Jinak olej v předním diferáku i portálech čistý, všude bez úniku, jen v zadních portálech trošičku čisté vody ( asi napršelo přes prasklou manžetu kolem řadící páky) jinak úplně čistý, průhledný, asi toho nemá opravdu moc nahrkáno
- microhummer
Letošní testovací jízda ještě neproběhla, ale makám každý den...
zatím aktuální stav.
zatím aktuální stav.
Kolem vánoc by to myslím mohlo jezdit.Ta bude jak nová.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/
- microhummer
Vtipálek ten Mufík
Nene, čeká se na kapoty...
Nene, čeká se na kapoty...
-
- Kontaktovat uživatele:
Z čeho tam pasuje to závaží do zadních kol?
- microhummer
... tak po delší době v laku a po výměně olejů
Až na pár kapek hydraulického oleje, kdy jsem ve spěchu od samé radosti zapomněl vyžíhat podložky přidaného rozvaděče vše funkčí a OK., ještě napasovat závaží do kol a do předu, namontovat kryt rozvaděče, a středového tunelu, protože nemám zapojené rádio a hurá do výroby sklopky, ta bude potřebná jako první
Až na pár kapek hydraulického oleje, kdy jsem ve spěchu od samé radosti zapomněl vyžíhat podložky přidaného rozvaděče vše funkčí a OK., ještě napasovat závaží do kol a do předu, namontovat kryt rozvaděče, a středového tunelu, protože nemám zapojené rádio a hurá do výroby sklopky, ta bude potřebná jako první
vypadá to pěkně
Vidím, že máš 14-ky kola. Jak jsi vyřešil závaží ? Zatím vím o dvou možnostech. Buď si nechat nalít do pneu kapalinu u p.Laciny, nebo si nechat vypálit závaží na vnitřní stranu disků asi 18 kg, 1 kus cca 1000 Kč. Nabízí je i v SKH Sebranice. Zatím jsem nikde neviděl originál závaží ( t.j. k motáži na stranu, kde je aretační šroub).