Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
ladiki

Re: Kubota B 5000

#61 Nový příspěvek od ladiki »

až s ním začne dělat,tak zjistí, že většina toho co bylo na traktoru originál je strategicky vymyšleno do detailu. Jediné co chválím je hydraulika, zbytek je bastl bez výrazné funkce :) Ale když to autora baví..... Kdyby toto vyráběli dříve, tak by jenom plýtvaly materiálem a hnilo by jim to před očima, protože to jejich tekuté bahno zaleze všude :tyty:

microhummer

#62 Nový příspěvek od microhummer »

....no to je věc názoru, souhlasím, že to mají až primitivně jednoduše vymyšleno, ale z lavoru místo sedadla po půl hodině dost bolí záda a bez úpravy blatníků by se tam konfortnější sedadlo nevešlo.Hydraulický rozvaděč přišroubovaný na blatníku a z něho čouhající hadice na všechny strany mi jako moc bezpečně ani esteticky vyhlížející zaležitost nepříjde.Rádio a držák na kávu se třeba při sbírání šutrů či práci v lese bude hodit. Jinak do rýžových polí se s tím nechystám.Přidání nožního plynu a zvětšení stupaček původně z nášlapů do kurníku je rozhodně pohodlnější....ale jak říkám, je to věc názoru.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

mufik

#63 Nový příspěvek od mufik »

microhummer píše:....no to je věc názoru, souhlasím, že to mají až primitivně jednoduše vymyšleno, ale z lavoru místo sedadla po půl hodině dost bolí záda a bez úpravy blatníků by se tam konfortnější sedadlo nevešlo.Hydraulický rozvaděč přišroubovaný na blatníku a z něho čouhající hadice na všechny strany mi jako moc bezpečně ani esteticky vyhlížející zaležitost nepříjde.Rádio a držák na kávu se třeba při sbírání šutrů či práci v lese bude hodit. Jinak do rýžových polí se s tím nechystám.Přidání nožního plynu a zvětšení stupaček původně z nášlapů do kurníku je rozhodně pohodlnější....ale jak říkám, je to věc názoru.
V zásadě souhlas,u mojí micky ty samé zkušenosti.Sedadlo originál je kurvič zad,bez rozšíření blatníků se do ní nedalo ani pořádně sednout,ale základ,motor,převody a ovládání je naprosto bez chyby,to mají promakané do detailu.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

microhummer

#64 Nový příspěvek od microhummer »

Díky za názory, co se týká ovládání, sloupek řízení jsem upravil zalomením volantu, teď je tam více místa, přitom volant více nakloněný lépe na řidiče a prodloužil jsem i páku řazení, takže jde i lehčeji a odpadá sklánění a lovení kvaltu mezi nohami.Fotky z dnešní činnosti, ochranný rám a loketní opěrky na místě, takže nějaké to dovaření, přebroušení a rozborka před lakem, počasí sice na prd, ale alespoň mě to netáhne ven :smich:
Přílohy
IMG_3410-800.jpg
IMG_3411-800.jpg
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

kucmar

#65 Nový příspěvek od kucmar »

microhummer píše:Díky za názory, co se týká ovládání, sloupek řízení jsem upravil zalomením volantu, teď je tam více místa, přitom volant více nakloněný lépe na řidiče a prodloužil jsem i páku řazení, takže jde i lehčeji a odpadá sklánění a lovení kvaltu mezi nohami.Fotky z dnešní činnosti, ochranný rám a loketní opěrky na místě, takže nějaké to dovaření, přebroušení a rozborka před lakem, počasí sice na prd, ale alespoň mě to netáhne ven :smich:
S čím mám já osobně problém( a to aj na mém stroji), jsou ty klulatá světla. Japončíci jsou zpravidla hranatí a ty kulaté světla tam prostě nesedí. Přemýšlím, z čeho tam narvat hranaté. Konkrétně u mého je to díky hranaté kabině vidět asi nejvíc.

microhummer

#66 Nový příspěvek od microhummer »

aktuální stav :zapomel: :pistol:

Jinak olej v předním diferáku i portálech čistý, všude bez úniku, jen v zadních portálech trošičku čisté vody ( asi napršelo přes prasklou manžetu kolem řadící páky) jinak úplně čistý, průhledný, asi toho nemá opravdu moc nahrkáno :)
Přílohy
IMG_3423-800.jpg
IMG_3422-800.jpg

trikko

#67 Nový příspěvek od trikko »

testovacia jazda :driver: už bola?? :)
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

microhummer

#68 Nový příspěvek od microhummer »

Letošní testovací jízda ještě neproběhla, ale makám každý den...
:ano:
zatím aktuální stav.
Přílohy
B 5000 v laku (2)-800.jpg
B 5000 v laku (1)-800.jpg
B 5000 v laku-800.jpg

trikko

#69 Nový příspěvek od trikko »

ale už sa to blíži 8)
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

mufik

#70 Nový příspěvek od mufik »

Kolem vánoc by to myslím mohlo jezdit.Ta bude jak nová.
Není problém to vymyslet složitě,ale jednoduše./Kalašnikov/

microhummer

#71 Nový příspěvek od microhummer »

Vtipálek ten Mufík :D

Nene, čeká se na kapoty...

cyklobike
Kontaktovat uživatele:

#72 Nový příspěvek od cyklobike »

Z čeho tam pasuje to závaží do zadních kol?

microhummer

#73 Nový příspěvek od microhummer »

... tak po delší době v laku a po výměně olejů :ano:
Až na pár kapek hydraulického oleje, kdy jsem ve spěchu od samé radosti zapomněl vyžíhat podložky přidaného rozvaděče vše funkčí a OK., ještě napasovat závaží do kol a do předu, namontovat kryt rozvaděče, a středového tunelu, protože nemám zapojené rádio a hurá do výroby sklopky, ta bude potřebná jako první :ano:
Přílohy
IMG_3430-800.jpg
IMG_3428-800.jpg

kenybz

#74 Nový příspěvek od kenybz »

vypadá to pěkně 8)

Kubotman

#75 Nový příspěvek od Kubotman »

Vidím, že máš 14-ky kola. Jak jsi vyřešil závaží ? Zatím vím o dvou možnostech. Buď si nechat nalít do pneu kapalinu u p.Laciny, nebo si nechat vypálit závaží na vnitřní stranu disků asi 18 kg, 1 kus cca 1000 Kč. Nabízí je i v SKH Sebranice. Zatím jsem nikde neviděl originál závaží ( t.j. k motáži na stranu, kde je aretační šroub).

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“