Mitsubishi MT14
Moderátor: DYK
Re: Mitsubishi MT14
Murár: Aj to bude
Tak tá blbosť je hotová... Keďže som prišiel o prívesný vozík, tak som prišiel o možnosť vyvážať pokosenú trávu (veľkú vlečku do záhrady nedostanem) . Tak som na malú sklopku dorobil "ťažné" a aj na modrej vlečke vylepšil nádstavbu, respektíve predné a zadné čelo. Ešte mi chýba prepojenie elektriky na modrú vlečku. Tak zoberiem 1,87m3 v pohode. Horšie sa s tým cúva.
Ťažné som vyrobil "jokel do jokla" a 22ku čap, ktorý sa používa na náradie. Bolo ti všufíku navyše. Jokel je zaistený len kolíkom a závlačkou - teda bude = Ľahká demontáž ťažného.
A karavána sa môže vydať na cestu.
Tak tá blbosť je hotová... Keďže som prišiel o prívesný vozík, tak som prišiel o možnosť vyvážať pokosenú trávu (veľkú vlečku do záhrady nedostanem) . Tak som na malú sklopku dorobil "ťažné" a aj na modrej vlečke vylepšil nádstavbu, respektíve predné a zadné čelo. Ešte mi chýba prepojenie elektriky na modrú vlečku. Tak zoberiem 1,87m3 v pohode. Horšie sa s tým cúva.
Ťažné som vyrobil "jokel do jokla" a 22ku čap, ktorý sa používa na náradie. Bolo ti všufíku navyše. Jokel je zaistený len kolíkom a závlačkou - teda bude = Ľahká demontáž ťažného.
A karavána sa môže vydať na cestu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ideš na žatvu po zrno ? Alebo voziť deti po dedine ?
Tiež ma to napadlo, že by do toho vošlo zrna na 3roky Ale ako som písal, bude to na odvoz pokosenej trávy od kosačky. Modrú vlečku používam od jesene do jari na prevoz ako sklad dreva (mám na to otvárací poklop, aby do toho nepršalo). Tak teraz má využitie aj v lete, len nie je sklopná.
Karavána vyrazila foto s trávou nemám, bolo to proti slnku, tak aspoň toto po vykládke....
Peter, jak se s tím couve
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
No nie je to žiadna sranda s tým cúvať. Rovno cúvnuť sa dá v pohode. Keď cúvam do stodoly tak posledný vlek parkujem vnútri ako keby za rohom, lebo je to dlhé. Aj to sa dá, ale chvíľku mi to trvá. Nejaké zložitejšie cúvanie by som asi nedal, ešte nemám na to prax. Ono je to zhotovené len teraz na tú trávu, na nič iné to používať nebudem. Modrý valník je od jesene do jari ako mobilná zásobáreň dreva. Z modrej som musel ručne vyhádzať trávu, ktorá tam bola už 24hodín a bolo to cítiť. Tak zvažujem, či aj tú modrú prerobiť na sklopku, aby som nemusel makať rukami. Prerábka by zabrala 2 soboty, lebo zadné svetlá z modrej by som musel prerobiť pod korbu. Tam by som dal už nejaké LEDkové.
Dnes tretie poobedie po práci a zase kosenie. Tentokrát s bubnovou kosačkou, lebo záhradný traktor by to nedal. A karavána zase vyrazila
Určite sa využije aj na jeseň pri zbere lístia.
Preco to vyvazas? Nebolo by jadnoduchsie spravit niekde v kute kompost?
Už mám 2 kompostéry a nestíham to spracovávať. Tak to vyvážam na skládku, tak to potom využijú iní, alebo družstevníci. Tento rok toho bolo už 6kubíkov. Mám možnosť doviezť aj konský hoj, len nemám na to "kompostér" a čas. Zase budem musieť na rýchlo niečo zbúchať, len nemám palety
Kolko paliet potrebujes?
Kompostér 4, a ešte ďalšie 3 na uloženie 1MPR dreva - to ešte len príde. Musím vystriehnuť niečo v robote. Len ako som kedysi spomínal, najskôr sa mi smiali, že beriem palety...zmenila sa doba a teraz ich berú iní.
Presne ako u nas v robote.