Celny nakladac na japonca
Moderátor: DYK
Re: Celny nakladac na japonca
Ladiky vsetko je v pohode len teda nemame schemu hydrauliky na yanmar F20
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
-
OUT vyvod z Yanmara je tlak. vyvod
IN je spiatočka naspäť.
Skúšal som to ;)
IN je spiatočka naspäť.
Skúšal som to ;)
Zetor 6245, Yanmar FX28d; Oravská Lesná, Slovensko
Tractor nez budes rezat tu trubku tak to zkus zapojit presne tak jak to ma Patricko
Ale musis to mit stejne i na rozvadeci. A pozadej jeste Patricka o nafoceni zausteni vracecky T do prevodovky
Ale musis to mit stejne i na rozvadeci. A pozadej jeste Patricka o nafoceni zausteni vracecky T do prevodovky
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Jj, už jsem si to našel zpět v diskuzi. Proto mi to nedávalo smysl.patricko315 píše:PS: IN a OUT su na fotke naopak opisane > OUT z traktora ide do P, IN z traktora ide do N
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Ahoj ladiki
Kazdy si zvykne na to svoje a neda na nej dopustit.
Ale v celku jsou si ti japonci podobni.
Kazdy si zvykne na to svoje a neda na nej dopustit.
Ale v celku jsou si ti japonci podobni.
Tak , rozobral som kryty traktora a zistil som ze diera s oznacenim IN isla do P , a nechapem ako to v podstate mohlo aspon trocha fungovat , zajtra kupim nejake srubenia a vyskusam to presne tak ako to ma Patricko. Cize najskor bez rozrezania trubiek .
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Fungovalo to proto, že jsi ventilem zavřel zpátečku za tvým rozvaděčem. Tlak byl potom jak na In, tak i na Out, protože ventil je až za těma vývodama, a šel přes tvůj rozvaděč rovnou do převodovky. Tím jsi odvedl olej od zbytku hydrauliky, a proto ti ramena a ten zbytek přestal fungovat.
-
Rokur to presne popísal.
Nafotím ak bude treba ale až cez víkend sa mi bude dať
Nafotím ak bude treba ale až cez víkend sa mi bude dať
Zetor 6245, Yanmar FX28d; Oravská Lesná, Slovensko
tak dnes som to dorobil a to nasledovne , zo skrine OUT do rozdelovaca , z rozdelovaca T do skrine a z rozdelovaca N do skrine IN , klace alebo teda savle musim dat nadoraz hore a cidlo na rotovator ( musim troska natiahnut) a paku na toto cidlo musim dat nadoraz , vtedy zacne fungovat nakladac , ak dam paku na cidlo rotovatoru dolu funguju len zadne savle, takto by to mohlo byt ???? skusim z toho spravit video
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
urobil som konecne video , moze to takto fungovat ??? alebo hrozi nejake poskodenie???
http://youtu.be/sFwtrjQpf8s
[Youtube]http://youtu.be/sFwtrjQpf8s[/Youtube]
http://youtu.be/sFwtrjQpf8s
[Youtube]http://youtu.be/sFwtrjQpf8s[/Youtube]
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
obecně je to špatně. V zásadě to zřejmě nevadí. Já bych to tak nchtěl.......
Kubota parking only :-)
Nevím, jak to funguje patrickovi315.
Co si pamatuji, tak tu někdo dříve tento princip již popisoval, když měl hydrauliku napojenou do toho vstupu/výstupu, že je to svázané se šavlemi.
Pokud Ti nevadí, že pro používání přídavného rozvaděče musíš mít šavle nahoře, tak to klidně používej.
Ti japonci to tam z nějakého prostého důvodu tak udělali.
Pokud Ti to ale vadí, a nějak by Tě to omezovalo, tak Ti nezbývá nic jiného, než rozřezat trubku hydrauliky od čerpadla a rozvaděč napojit tam.
Co si pamatuji, tak tu někdo dříve tento princip již popisoval, když měl hydrauliku napojenou do toho vstupu/výstupu, že je to svázané se šavlemi.
Pokud Ti nevadí, že pro používání přídavného rozvaděče musíš mít šavle nahoře, tak to klidně používej.
Ti japonci to tam z nějakého prostého důvodu tak udělali.
Pokud Ti to ale vadí, a nějak by Tě to omezovalo, tak Ti nezbývá nic jiného, než rozřezat trubku hydrauliky od čerpadla a rozvaděč napojit tam.
nie, zatial mi to nevadi , je to v pohode , len sa cchcem uistit ze to tak moz byt , pretoze je znatelne ze motor ide do vacsej zataze a ked stlacim packu nakladaca aby dvihl tak ide v tom momente motor lahsie , tak sa bojim a abyy nieco neodislo
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde
Konecne FUNGUJEME - kedze bolo zima bol cas na prerobenie a presne podla vasich pokynov vsetko funguje ako ma .
Stare zapojenie original od cloveka ktory sa tym zivy niekolko rokov samozrejem nefungovalo a jeho odpoved bola ze je chyba v traktore. Kedze som tomu nerozumel tak mi nic ine neostalo len suhlasit - nechcel som sa dohadovat a bolo by to aj tak bezvysledne.
Postupne som vyskusal vsetky zaslepene diery ktore su na skriny hydrauliky a rozne to poprepajat aby to ako tak fungovalo - vsetko vcelku fachcilo ale vzdy ked sa nepracovalo so strojom tak cerpadlo islo do tlaku co bolo pocut na otackach motora.
Cize nakoniec prerezanie trubky nasledne zapojenie vsetkeho ako ma byt a uz to fachci - PS: Este vymenim privodnu a odvodnu hadicu P a N za hrubsiu , kvoli prietoku a bude to 100%.
Tu je rozrezana trubka cislo 1: z cerpadla cislo 2 : spiatocka z rozvadaca do skrine
to iste a je tu aj vidiet cislo 3: vysokotlak pre piestnicu klace
tu je vidiet spiatocka s rozvadzaca cislo 4: je to tzv tlak T a spiatocka z piestnice klace
zapojenie rozdelovaca
a cely komplet
co sa tyka dvihania zadnych kolies a straty trakcie , moj yanmar nema predny nahon a nepocitil som ani v bahne ze by mi to robilo problem pri nakladani hnoja , aj mokreho , mal som zadok dovazeny 300kg zavazim , aspon netrpi predna naprava A VSETKO OK .
Dakujem za rady - velmi mi to pomohlo
Stare zapojenie original od cloveka ktory sa tym zivy niekolko rokov samozrejem nefungovalo a jeho odpoved bola ze je chyba v traktore. Kedze som tomu nerozumel tak mi nic ine neostalo len suhlasit - nechcel som sa dohadovat a bolo by to aj tak bezvysledne.
Postupne som vyskusal vsetky zaslepene diery ktore su na skriny hydrauliky a rozne to poprepajat aby to ako tak fungovalo - vsetko vcelku fachcilo ale vzdy ked sa nepracovalo so strojom tak cerpadlo islo do tlaku co bolo pocut na otackach motora.
Cize nakoniec prerezanie trubky nasledne zapojenie vsetkeho ako ma byt a uz to fachci - PS: Este vymenim privodnu a odvodnu hadicu P a N za hrubsiu , kvoli prietoku a bude to 100%.
Tu je rozrezana trubka cislo 1: z cerpadla cislo 2 : spiatocka z rozvadaca do skrine
to iste a je tu aj vidiet cislo 3: vysokotlak pre piestnicu klace
tu je vidiet spiatocka s rozvadzaca cislo 4: je to tzv tlak T a spiatocka z piestnice klace
zapojenie rozdelovaca
a cely komplet
co sa tyka dvihania zadnych kolies a straty trakcie , moj yanmar nema predny nahon a nepocitil som ani v bahne ze by mi to robilo problem pri nakladani hnoja , aj mokreho , mal som zadok dovazeny 300kg zavazim , aspon netrpi predna naprava A VSETKO OK .
Dakujem za rady - velmi mi to pomohlo
Tractor
Rychlejsie to nepojde
Rychlejsie to nepojde