YANMAR 1401D
Moderátor: DYK
- Minihansol
Re: YANMAR 1401D
Chcem sa opýtať, ako máte upevnenú (pripevnenú) batériu. Nepoškodila vám chladič_? Ja ju mám pred chladičom a nedopadlo to dobre.
U Kuboty ji mám umístěnou úplně stejně a zatím nicMinihansol píše:Chcem sa opýtať, ako máte upevnenú (pripevnenú) batériu. Nepoškodila vám chladič_? Ja ju mám pred chladičom a nedopadlo to dobre.
Baterka má příčný držák, jak se ti to stalo? Jestli budeš předělávat výšku ramen dej tam šroub na obě strany (aspoň 22 a víc) různé stroje různé výšky. Tahám s tím 3 brány, opačák, obracák Fahr a každý potřebuje jinou výšku.
- Minihansol
Vyťahoval som peň ovocného stromku, zrejme pri tom musela baterka buchnúť do chladiča. Už je zaletovaný naspäť v traktoríku. Pri predaji ma servisný technik uisťoval, že držiak baterky nie je ani na jednom predávanom traktoríku a doteraz problém nemali. Jasné že nie, však sa oni iba vozia po areáli predajne, pri takomto používaní sa samozrejme baterka nepohne. S tými tamenami, mi sused traktorista poradil, aby som upravil radšej uchytenie na pluhu.Přema píše:Baterka má příčný držák, jak se ti to stalo? Jestli budeš předělávat výšku ramen dej tam šroub na obě strany (aspoň 22 a víc) různé stroje různé výšky. Tahám s tím 3 brány, opačák, obracák Fahr a každý potřebuje jinou výšku.
Radši si tam ten držák baterie dej, je to kousek 2 vinklu a 6-ka kulatina 2 ks po stranách. Volná baterka v terénu
Promiň že ti píšu do vlákna, ale vyřešil jsem odvzdušnění u nafty. Až se lískám jak je jednoduché.
- Minihansol
Přema píše:Promiň že ti píšu do vlákna, ale vyřešil jsem odvzdušnění u nafty. Až se lískám jak je jednoduché.
Popíš podrobnejšie, možno to niekto bude potrebovať a nemusí dlho bádať ako nato.
- Minihansol
Podarilo sa mi získať nový regulátor na alternátor. Nie je orginál na yanmara alebo kubotu, ale parametrami presne na môj alternátor. Za orginál pýtal 3000 českých korún /v RVR Agro/ a tento ma vyšiel cca 1/3.
Můžeš upřesnit co to je za typ? Něco podobnýho hledám na motor od Tecumsehu.
M22, M25, M408/I, Neuson RD2000
- Minihansol
Ja mám tam tento : http://www.vape.cz/e-shop/regulatory-napeti/A-R30-1/ prípadne si môžeš vybrať iný podľa alternátoru, vyrábajú viacej druhov.Zx1974 píše:Můžeš upřesnit co to je za typ? Něco podobnýho hledám na motor od Tecumsehu.
Díky moc za odkaz. Nějak se mě nedařilo to najít, většinou jen regulátory ke klasickým alternátorům nebo originály B&S, Kohler za nesmyslnou cenu.
M22, M25, M408/I, Neuson RD2000
- Minihansol
Akumulátor mám upevnený, myslím, že takto asi vyzerali aj pôvodné držiaky akumulátora. Bude sa orať, tak som nechcel, aby sa zopakovala chyba s dieravým chladičom.
- Minihansol
Pri výmene regulátora sa urobila aj oprava alternátoru, ložiská mali axiálnu vôľu tak sa vymenili. Sú tam 2x 6201 2Z.
Přihodil jsem obrázky: nejprv odvzdušnit na filtru (povolit šroubky s křížovou hlavou a jak odejde pěna přitáhnout) a potom je odvdušňovák na vstřikovacím čerpadle ( šroub s kříž.hlavou je zajištěný maticí) taky počkat na naftu bez bublin. To je všechno. Doprava nafty do vstřikovacího čerpadla je řešena samospádem a čerpadlo si tu naftu nenasaje ale jak doteče do čerpadla, tak chytá na otočení klíčkem. Jde to taky povolením hadic ale takhle je to myslím origo.Minihansol píše:Přema píše:Promiň že ti píšu do vlákna, ale vyřešil jsem odvzdušnění u nafty. Až se lískám jak je jednoduché.
Popíš podrobnejšie, možno to niekto bude potrebovať a nemusí dlho bádať ako nato.
- Minihansol
Díky, /Přema/ za info, ty si prečo musel odvzdušňovať čerpadlo_? Došla ti nafta.
Dnes som bol zorať s upraveným pluhom poslednú roľu. Foto pripnuté.
Dnes som bol zorať s upraveným pluhom poslednú roľu. Foto pripnuté.