Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
oco13

Re: Jakého japonce?

#316 Nový příspěvek od oco13 »

Na predných kolesách blatníky nie sú a zadné kryjú aj tak len do polovice :typek:

ibanez5

#317 Nový příspěvek od ibanez5 »

Ano, přední i zadní. Ale přední byly stejně takové párátka ( mám to bez předku) ,tak jsem tam dal ze škody 120,R13 a je to v pohodě. Zadní blatníky jsem musel rozšířit o 5 cm a dál jsem je níž. A je to super, mám daleko víc místa kolem sedačky. :)
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Ještě dodám, že mám 125 cm přes zadní kola kraje... :friends:

Obrázek
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

Pepa 1

#318 Nový příspěvek od Pepa 1 »

Díky

Pepa 1

#319 Nový příspěvek od Pepa 1 »

A jenom ještě pro upřesnění té šířky.
Těch 125cm je tedy měřeno jako nejširší rozměr přes gumy, žejo ;-)
Takže osová šíře zadních kol bude něco okolo necelých 100cm?

Peter768

#320 Nový příspěvek od Peter768 »

Pepa 1, zobe meter a choď sa poobzerať nejakému predajcovi. Nemusíš nič kupovať. Tam uvidíš dostupné modely a ceny. Niektoré traktory majú posúvatelné náboje na zadnej náprave. Budeš prekvapený koľko typov traktorov je v ponuke a aké sú ceny.

Pepa 1

#321 Nový příspěvek od Pepa 1 »

To bude asi nejlepší řešení, jenom jestli mohu ještě poprosit.
Jakého výrobce, typ traktoru atd. URČITĚ NE a naopak, jaká značka, případně jaký typ už stojí zato si pořídit.
Aby už stroj měl nějaké funkce - náhony, redukce, uzávěrky, 4x4, neměl příliš hlučný motor, případně co se na jakých typech porouchává ...
Zajímají mě zkušenosti těch, co je mají, protože zajít jen k prodejci a vybrat si podle jeho rad, by taky mohlo dopadnout špatně.

Vladimír2

#322 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...ono to výjde úplně na stejno , kdo Ti radí . Tyhle strojky jsou jako ruská ruleta . Nikde se nedovíš , jak bylo se strojem zacházené a ani rok výroby nejde zjistit . Trochu záleží na referencích o prodejci . Jestli se postará o nějaké řešení případného problému , nebo prodá a víc se nezná .A pak se tu setkávám s abonenty , co vyzvídají , dožadují se informací , ale sami nic nehledají a nakonec ani nedají vědět , jak to dopadlo ...

Peter768

#323 Nový příspěvek od Peter768 »

Pepa 1, to Ti nikto nepovie. Ty si urči priority / parametre stoja. Šírku, výkon, počet valcov, vypínanie predku, posilňovač, kabínu, atd... A nezabudni, nekupujes nový stroj.

Vladimír2

#324 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...mě to trvalo víc než 5 roků , než jsem našel to pravé . A jak píše Peter . Udělej si soupis parametrů a hledej . Taky mysli na to , že za 100tisíc už pomalu nic nekoupíš .

hobr

#325 Nový příspěvek od hobr »

Nevím, jestli jsem našel "to pravé ořechové", ale prvně jsem hledal prodejce, který je nejblíže a dělá servis. V případě poruchy dokážu dopravit stroj na opravu v řádech "pár" km vlastními silami. Sice jsem musel trochu "vyluxovat strožok" na zakoupení traktůrku, ale do budoucna se to určitě vyplatí.
Pro info - dal jsem 180 tisíc za Yanmar 2310D... :'(
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

oco13

#326 Nový příspěvek od oco13 »

Informácie o cene čo sme kto za traktor dali dnes asi velmi nepomôžu, pretože inflacia a pretože ceny dosť výrazne kolíšu. V momente keď prídu kontajnery tak cena vystrelí apotom postupne klesá. Kto sleduje bazoš tak dokonca vie si tipnúť že všetkým trocha väčším predajcom traktory priviezla tá istá loď.
Ako písal Vladimír - dať si na papier čo chcem s traktorom robiť a číhať a sledovať. Ja kupujem celkom inak - podla toho aký dojem na mňa spraví človek ktorý daný stroj predáva - pri traktore som trafil dobre. Za tri roky len olej filtre a vyčistenie spínačky. :typek:
Ale vždy to bude chcieť vedieť si urobiť aspoň niečo sám, vedieť sa aspoň trocha orientovať na nete.
Edit: ja som dal v 2020tom 125t za SHibauru D265F aj s rotavatorom. A odvtedy aj predtým hádam aj 150t za naradie. :pohlavek:

ibanez5

#327 Nový příspěvek od ibanez5 »

Ono je to hodně o tom co si umíš udělat sám, pak jestli máš nějakého známého soustružníka,tak je to dobré. Za mě čím míň elektroniky tím líp... Mechanika je mechanika 8)
Já jsem dal za Iseki Ts 1610 68000 i s rotavatorem,ale stav byl strašný, hlavně plechařina... Jinak to docela šlo,ale s tím jsem počítal,cena tomu asi i odpovidala a raději si to opravím sám, než koupit nastřikanou mašinu na kterou se nesahlo ,ale cena je šílená a ještě napsáno poG.O :D na to BACHA!
Ale o tom je tady vlákno tak študuj 8)
„Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe."

bratrH

#328 Nový příspěvek od bratrH »

Já koupil Kubota 5001 od SDH Sebranice v r 2018 i s rotavátorem za 56 tis Kč i s dovozem.Dodnes chodí jak z partesu.Vláčím,ořu,rotavátoruji,vyorávám brambory.Vyměněn olej v motoru a kamarád mi aplikoval teploměr chladící kapaliny.

honzaPP

#329 Nový příspěvek od honzaPP »

Mě ty ceny trochu zaráží........ sleduju hlavně Hinomota, když jsem kupoval traktor tak ještě byly ceny proti ostatním značkám níž.... dávno zaniklá značka, špatná dostupnost ND (což si myslím,že není úplně pravda) a hlavně nikde nenajdeš žádný dílenský manuál. Nikde! Narozdíl od Kubot, Micin a pod. Teď jsou stejný a někdy i větší.....
Já ho kupoval na podzim 2021 za 125. A tady je v o chlup horším stavu a ještě levnější.
https://dum.bazos.cz/inzerat/179297498/ ... on-4x4.php
A koupil bych znovu :smich: všechno ze železa (teda litina) - motor, převodovka, takže to něco váží. Šasí - předek z plechu (pozink + barva), zadek laminát. Reverz, posilovač, el. zapínání 4WD...
A pak se najdou třeba soukromníci:
https://dum.bazos.cz/inzerat/179183674/ ... -pekny.php
Který prodává N189, rozuměj 19hp na kardanu,ale napíše 24koni a víc už to rozebírat nechci.

Takže jak psali kluci. Napiš si co potřebuješ a pak se zajeť mrknout aspoň ke dvěma/třem prodejcům. Okoukneš traktory i prodejce a jejich přístup. Koupíš a pak se s tím stejně popereš sám :)
Hinomoto N249

maoš

#330 Nový příspěvek od maoš »

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“