Iseki TA 255 F

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
thovt

Re: Iseki TA 255 F

#31 Nový příspěvek od thovt »

Fotečku z orby nemáš :)

KMEL

#32 Nový příspěvek od KMEL »

Ahoj! z orby k přípravě na česnek nemám, ale styděl bych se ji zveřejnit. Až budu orat zbytek pole před zimou, tak něco nafotím.
Momentálně pracuji na lesnickém navijáku za Iseki
ObrázekObrázek

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#33 Nový příspěvek od stanislavsnv »

pekné to vyzerá 8)
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

mirototh

#34 Nový příspěvek od mirototh »

Zdravím vás páni píšem sem lebo mám tiež iseki a mám aj jeden dotaz -otázku pýtal som sa už na jeden vypínač
na iseki pod volantom a včera som zistil kedy funguje len neviem k čomu to slúži a preto mi poradte skúsenejší
zistil som že ked zapnem predný náhon a zapnem aj tento vypínač svieti mi kontrolka na prístrojovke kde zobrazená
aj tá predná náprava len neviem kedy a načo to zapínat skrátka funkcia toho vypínaču dakujem za poradenie .

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#35 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Rokur o tom pisal je to v niektorom vlakne s mitshubishi je tu aj video pohladaj
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

Nestor.Kea

#36 Nový příspěvek od Nestor.Kea »

Je to asistent otacania ked to mas pozapinane a zatocis plny tak ti zabrzdi zadne koleso a predok ta otoci
Iseki TU 180f

KMEL

#37 Nový příspěvek od KMEL »

Tak u nás po dlouhé době pršelo, asi dva dny v kuse. Konečně se dalo něco dělat na poli. Proběhla sadba česneku a závěrečná orba s pluhem od Wiraxu. Šlo to slušně, krásně zaklápěl a výsledek také nebyl špatný. Traktor funguje zatím skvěle. Tak to byl má poslední práce letos na poli. Pár fotek:

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Teď už jen převěsit navyják, pokácet pár stromů a pak už čekat s radlicí na sníh.

Bielan

#38 Nový příspěvek od Bielan »

Ahoj, KMEL.
Máš to pěkně pooráno (hezky zaklopeno). Ten pluh je 2 x 25 cm? Do jaké hloubky jsi se dostal?
Pro výsadbu česneku jsi rotavátoroval?
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

KMEL

#39 Nový příspěvek od KMEL »

Dík! pluh je 2x25 a hloubka orby odhaduji na 25cm. Pro česnek jsem to přejel rotavátorem a nechal 14 dní slehnout, pak začalo pršet a sázel jsem do mokra.

KMEL

#40 Nový příspěvek od KMEL »

Pár foto sestavy japonec s navijákem. Dokud je čistý, než půjde do akce. Naviják je samo domo. Není to pouze jenom moje práce, ale podílel se na ni i jeden velmi šikovný kolega s práce.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

RoKur

#41 Nový příspěvek od RoKur »

KMEL píše:Pár foto sestavy japonec s navijákem. Dokud je čistý, než půjde do akce. Naviják je samo domo. Není to pouze jenom moje práce, ale podílel se na ni i jeden velmi šikovný kolega s práce.
Ahoj Kmel,
Máš na něm i volné odvíjení, nebo budeš odvíjet systémem vyřazení rychlosti na kardanu?
Už si konečně dodělej ten ochranný rám, protože kopce + naviják je vhodná kombinace na převrácení.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

KMEL

#42 Nový příspěvek od KMEL »

Ahoj! na navijáku je volné odvíjení, je to princip dvou lamel proti sobě. Při tažení se pomocí zubové spojky a páky stlačí lamely, které jsou po obou stranách bubnu a naviják táhne, při uvolnění páky lamely prokluzují. Je tam ještě rohatka, která nedovolí odvinutí zpět (lze i vypnout). Na to moje domácí hraní to postačí. Přitáhne to 4m smrk v průměru cca 45-50cm. A když to nejde na jednoducho, tak dám kladku. Není to jako originál, ale vyšlo mě to na 5 tis. + lano. Origo Krpan 3t tak na cca 40tis.
Rám musím udělat přes zimu, teď není moc času. Jen nevím jak a kde ho uchytit.

RoKur

#43 Nový příspěvek od RoKur »

KMEL píše:Ahoj! na navijáku je volné odvíjení, je to princip dvou lamel proti sobě. Při tažení se pomocí zubové spojky a páky stlačí lamely, které jsou po obou stranách bubnu a naviják táhne, při uvolnění páky lamely prokluzují. Je tam ještě rohatka, která nedovolí odvinutí zpět (lze i vypnout). Na to moje domácí hraní to postačí. Přitáhne to 4m smrk v průměru cca 45-50cm. A když to nejde na jednoducho, tak dám kladku. Není to jako originál, ale vyšlo mě to na 5 tis. + lano. Origo Krpan 3t tak na cca 40tis.
Rám musím udělat přes zimu, teď není moc času. Jen nevím jak a kde ho uchytit.
No tak to tě vyšel skoro zadarmo.
To jenom ta spojka by mě přišla asi na stejné peníze, jako tebe celý naviják.
Přes zimu si plánuji také udělat nějaký naviják, ale bude se mi odmotávat vyřazením rychlosti na kardanu.
I tak počítám s cenou kolem 12 - 15 tisíc, protože já jsem schopen si to pouze polepit a nabarvit.
Vše si musím koupit, nebo nechat udělat.

Já mám ochranný rám uchycený na zadní nápravu. Mám tam na každé straně plochu ze čtyřmi dírami pro uchycení rámu.
Pokud je ten rám, tak se člověk cítí trochu bezpečněji, když se jezdí po kopcích.
Já si do něj chci ještě dát ochranné pletivo, aby jsem byl pak chráněný od navijáku, kdyby náhodou něco prasklo.

Ať Ti naviják slouží.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

KMEL

#44 Nový příspěvek od KMEL »

Je to celé poslepované -co kolega a dům dal. Převodovka ze sypače na sůl ( to co rozmetá u silničářů sůl za autem¨), buben, spojku, ložiska donesl kolega, lamely jsou favorit, přítlačák se vyrobil, železo a zbytek byl doma. Pak jsem dlouho nemohl sehnat chuť k práci.
Obrázek
Obrázek
Soused dělal ochranné rámy na malotraktory do Německa, tak něco snad vymyslíme, ale děkuji za typ.
Ještě zbývá dodělat ochr. pletivo na naviják, ale znáš to - dokud se nic nestane, tak je na vše dost času.

cmaro

#45 Nový příspěvek od cmaro »

Ahoj KMEL,

pekne poorane, mam podobny polsky pluh mozem ta poprosit ci by si my zmeral kolko mas medzi zadnymi kolami? Isiel do zmem pekne alebo si mal zavazie?

Dik

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“