Taky to teďka řeším. Asi bude rozhodnuto do konce roku, ale zatím vychází líp v parametrech a plusech ta čína( mínusy má také) Jenže problém je ten, že mám doma již Kubotu a jsem s ní maximálně spokojený. Tak nevím, co teď.Kuba123 píše:Taky chceme do firmy kupovat druhy malotraktor již máme yanmar fx215 s nakladačem(používáme za ním zakladač travniků, přikopový mulčovač, štěpkovač, radlici, pluh, rotavátor) když jsem kupovali cena traktoru s nakladačem a rotavatorem byla 160tis(za použitý).
Dnes když jsem se díval po malotraktorech z japonska tak mě přecházel zrak že za 20 starý malotraktor mám dát stále 160tis. Čekal bych že by se cena za ty roku snížila. Yanmar je držák jako blázen za ty roky žádna závada na ustrojí traktoru vše jede jak má tak jsme si říkali koupime zase japonce ale proč koupit 20let starého japonce když za ty samé peníze mohu mít novou čínu s 2 letou zárukou DF304). Tak teďka co že? 20let bez zaruky x nový záruka(čína)
Kde koupit Japonce?
Moderátor: DYK
Re: Kde koupit Japonce?
To já zase přemýšlím, bo s lidí se stávají čím dál více právníci, že by to chtělo něco s papírama.
Stačí jeden přejezd někde přes cestu a na Nově ze mě udělají vraha všeho živého.
Tenkrát jsem bral u Laciny a celou dobu vše šlape.
Stačí jeden přejezd někde přes cestu a na Nově ze mě udělají vraha všeho živého.
Tenkrát jsem bral u Laciny a celou dobu vše šlape.
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Nám taky šlape, ale už ho chceme nechat jako nahradní. A zatím to vypada na Dabaki a DF304. Tak uvidime
A ja jsem porad na vazkach. Kloubak jsem si uz rozmyslel ale kdyz koukam na ty ceny tech japonskych "srotu" ne 20 let ale prez 30 let starych a cena nejde pod 60. A kdyz kouknu na jutub jak to ti zlutaci rasujou na tech svejch polickach. Tak se vracim k myslence na 25ku. 30ky a 40ky jsou cenove jak ty japonci protoze nekdo chytrej to zacal pekne natahovat a vsichni se opicej. Ta 25ca se da koupit za jeste docela rozumnou korunu a kazdej pepa na vsi to umi spravit, dily se snad jeste daj sehnat. Ale japoncik, dily shanet kdovi kde, drahy a opravy taky asi nezvladne kazdej. Tak nevim
-
- Kontaktovat uživatele:
Kupoval jsem v Silůvkách. Nebudu tvrdit že jsou japonci levní, ale dá se říci že když za to ty prachy dáte tak pak poznáte co jste koupily.
to ladiky: Neznám tvojí situaci, ale řešil jsem to u sebe povolením od obce (městkého úřadu) na používání po místních komunikacích jako pracovní stroj. Alespon nějaký papír je, ale že bych z toho byl odvázanej to se říct nedá. Poviné ručení je každého věc - ikdyž pochybuju, že kdyby k něčemu došlo, že někomu pojištovna něco dá (tedy druhé poškozené straně) - ale je to papír za 500kč ročně k dobru. Mimochodem na Nově s tebe udělají vraha ikdyž budeš mít nového zetora a někdo ti pod něj vjede do protisměru...
to Kuba123: Jestli máš hospodářství kde se uživí více než jeden stroj, tak bych spíš koupil pořádný traktor a japonce (at sloužil sebe líp) prodal
to mastnacek: Kloubak nebrat, souhlasím. Udivuješ se že se prodává japonský 30let starý šrot, ale přemýšlíš o nákupu zetora25? Tak ti nevím, nemám ty stroje tolik "ve voku" ale myslím že ta 25tka bude silně starší generace. Nechci ji nikomu rozmlouvat je to překrásný stroj a ten jeho zvuk miluju.
to ladiky: Neznám tvojí situaci, ale řešil jsem to u sebe povolením od obce (městkého úřadu) na používání po místních komunikacích jako pracovní stroj. Alespon nějaký papír je, ale že bych z toho byl odvázanej to se říct nedá. Poviné ručení je každého věc - ikdyž pochybuju, že kdyby k něčemu došlo, že někomu pojištovna něco dá (tedy druhé poškozené straně) - ale je to papír za 500kč ročně k dobru. Mimochodem na Nově s tebe udělají vraha ikdyž budeš mít nového zetora a někdo ti pod něj vjede do protisměru...
to Kuba123: Jestli máš hospodářství kde se uživí více než jeden stroj, tak bych spíš koupil pořádný traktor a japonce (at sloužil sebe líp) prodal
to mastnacek: Kloubak nebrat, souhlasím. Udivuješ se že se prodává japonský 30let starý šrot, ale přemýšlíš o nákupu zetora25? Tak ti nevím, nemám ty stroje tolik "ve voku" ale myslím že ta 25tka bude silně starší generace. Nechci ji nikomu rozmlouvat je to překrásný stroj a ten jeho zvuk miluju.
Mastnacek a zrovna na tobě je vidět, jak ty "fámy" vznikají. Myslíš si, bůh ví kolik ti prodejci na tom prodeji nemají a jak jsou za vodou po prodeji kontejneru z číny s traktorama. Jistě, podnikají za účelem tvorby zisku, ale každý, kdo k tomu jen přičuchl ví, kolik "úprav", kontrol dotažení, předělávání a změn ten který stroj potřebuje, aby zákazníkovi bez problému fungoval. No a to už ten jejich "nekřesťanský" zisk není zase tak bezpracný. O držení dvouleté záruky nemluvě. Doporučuju proto opravdu si projít jedním dovozem se vším všudy a možná na to bude hned jiný pohled. Pár lidí to absolvovalo, mají to levnější to nepopírám, ale asi velice těžko se jim budou shánět ND, protože snad každý prodejce při požadavku na dodání ND vznese dotaz "a od koho ten traktor máte"? Někteří odmítnou hned, jiní si pěkně nasadí na díl a ještě není jasné, zda ten díl bude shodný se stroji sem dováženýma. Takže objednávají zase v číně. Říkám, nic proti, ale tito lidé jsou v dovozech zběhlí - (zaměstnání podnikání) s tímto většinou počítali již při objednávání traktoru. Samozřejmě nemluvím o filtrech a jiné normalizované spotřebce. Ta se dá nahradit ekvivalentem. No jestli to má být stroj s RZ pak zase o starost víc při individuálním dovozu. Jak říkám, chce to nejdřív vyzkoušet na vlastní kůži, pak hodnotit, ale chápu to, našinec vidí jen ty prachy.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
No a další věcí je velikost trhu - Japonci se nevozí zdaleka jen do ČR, ale na téměř všechny kontinenty. A Japonci určitě nemají neomezené zásoby. Takže zde funguje typický projev tržního hospodářství neboli průsečík nabídky s poptávkou a s tím související hodnota traktůrků...
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE
Jj chlapi, je to tak. Doba domadělů, kde se dalo to a to ušít v práci je pryč. Je málo vyjímek. A poptávka tu je. Tak proč neprodávat.
Ono se také změnila pracovitost lidí. Ještě nedávno se lidé málem pokosily kosama, aby měly seno. Dnes to sečou obce novýma mšinama a nikdo to nechce a jetě všihni nadávají jak obce utrácí za stroje z dotací.........
A za další, dřív nebylo domácí zemědělství (králíci, slépky, husy apd.) koníčkem, dřív to byla obživa!!!! Dnes se koupí japonec s mulčovačem a jezdí se křížekm krážem, protože nás baví točit kolečkem......
Ono se také změnila pracovitost lidí. Ještě nedávno se lidé málem pokosily kosama, aby měly seno. Dnes to sečou obce novýma mšinama a nikdo to nechce a jetě všihni nadávají jak obce utrácí za stroje z dotací.........
A za další, dřív nebylo domácí zemědělství (králíci, slépky, husy apd.) koníčkem, dřív to byla obživa!!!! Dnes se koupí japonec s mulčovačem a jezdí se křížekm krážem, protože nás baví točit kolečkem......
Kubota parking only :-)
-
- Kontaktovat uživatele:
Nalejme si čistého vína (vlastně i Lacina mi to řekl) - Nemyslíte si snad že trochu rezu nebo sjeté pneu je pro japonckého farmáře důvod pro prodej traktoru. Ten stroj když dorazí sem tak je to jedna velká neznámá. Je to samozřejmě každého věc, ale házet po někom kamení a neznat situaci to je typické jen u nás v česku
to ladiki: Dřív bylo všechno jinak, raději nesrovnávej. Taky mám to malé domácí hospodářství jen jako koníček, ale všechno co se doma zabije či sklidí putuje pak do mého pupíku. Nikdy už se na tom neuživím, takže musím chodit do práce - a pak právě nelze dělat hospodářství jinak než jako koníčka. Alespoň něco dělám a když přijdu z práce domu není mojí náplní pustit buzduchou bednu a sledovat ty kraviny "ze života" co píšou scénáristi bez důvtipu. Je to polemika na dlouhé večeři u piva či vína. Tady na fóru to nezměníme
to ladiki: Dřív bylo všechno jinak, raději nesrovnávej. Taky mám to malé domácí hospodářství jen jako koníček, ale všechno co se doma zabije či sklidí putuje pak do mého pupíku. Nikdy už se na tom neuživím, takže musím chodit do práce - a pak právě nelze dělat hospodářství jinak než jako koníčka. Alespoň něco dělám a když přijdu z práce domu není mojí náplní pustit buzduchou bednu a sledovat ty kraviny "ze života" co píšou scénáristi bez důvtipu. Je to polemika na dlouhé večeři u piva či vína. Tady na fóru to nezměníme
Jsou dva typy prodejců traktorů, ti kteří skupují traktory které jsou vyřazené tzv. na šrotišti kterých je v japonsku hodně a ne ti kteří shání traktory které jsou servisované přímo v oreginál prodejnách, sice cena někdo jinde ale ty mašiny šlapou jako hodinky a funguje tam vše včetně elektroniky a dájí se sehnat díly, né jak někteří borci když to nefunguje tak to odpojí a ustřihnou káble
Jo prodejci se určitě řadí do dvou skupin možna i do tří. Ale otázka je pořad stejna proč davat za traktor, který je starý vice jak 150tis když za 200tis je nový s daní. Nový japonec bude o proti nové číně taky asi někde jinde cenově.
musíš se podívat na pořizovací cenu je jasé že koupíš činu za 200 000 a máš nový stroj ale když třeba koupíš za 200 00 například kubotu Grandel GL 281 rok výroby kolem 2000, tak zjistíš že ta mašina má daleko více funkcí, otočí se na fleku, a bude šlapat spolehlivě dalších 10 let, máš to jak s autem někdo si koupí ojetou audinu za 500 000 a někdo nové auto je to to samé, vše už je jen na kupujícím jak se rozhodne
tak aby se dobře počítalo při dovozu traktorů přímo z japonska posílám náklady na dopravu pro přístav Kobe, Nagoja nebéo Tokyomastnacek píše:Neuvazoval tady nekdo nad tim domluvit se s par lidma a nechat si poslat vagon traktoru? Ty ceny dovozcu jsou hodne jinde nez to za co se to prodava za morem. Jasne ze cenu zveda doprava, ale kdyby se to rozhodilo mezi 10 lidi tak by to nemuselo byt tak hrozne.
kontejner 20" 1200 dolarů
kontejner 40" 2300 dolarů
vysoký kontejner 40" 2350 dolarů, vše na podmínce FOB japonský přístav, naloženo na loď
další poplatky
THC hamburk/kontejner 215 euro
inspekce Hamburk 30 eur
dodáno do Prahy 900 eur
vrácení kontejneru rejdaří 20" 60 eur
40" 60 eur
vysoký kontejner zdarma
kupující platí dále pojištění kontejneru (pokud si ho nechá pojistit, při hodnotě 20000 eur cca 1500 korun) a potom proclení a DPH.
tak, a teď už můžete přemýšlet a počítat.
(zhruba pro sebe jsem počítal do kontejneru 20" minimálně 12 traktorů plus něco navíc (rotavátor??)
skuste funglovku
http://kioti.pal.cz/Traktory-do-35-PS
http://kioti.pal.cz/Traktory-do-35-PS
Vždy je na vine len malé kladivo
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2
Zabi bobra zachrániš strom
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 13&t=65774
nieco z youtube https://www.youtube.com/watch?v=fooaNIi ... wl&index=2