YANMAR 1401D

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
danyx79

Re: YANMAR 1401D

#256 Nový příspěvek od danyx79 »

tractor píše:a to mas jednocinnu piestnicu ????cize len pustas do piestu tlak ???? z jednej strany ???? a pada ti to samo ked das dolu packu zadnej hydrauliky ale musi to byt tahsie ????? ja to takto mam spravene na skalapacku, ale dolu to ide pomali lebo cerpadlo vzdy tlaci tlak , takze ideal je vypnut nachvilu traktor a je to v pohode ale s tou prednou hydraulikou tedaradlicou to budetrosku ine asi .

mam dvojcinnu piestnicu (ale ju pouzivam iba ako jednocinnu na dvihanie hore. ... pustam tlak do piesta...z jednej strany... ked dam dolu packu padne hned dole sama ma asi cca 15 - 20kg...vobec to nemusí byt tazke ...motor nevypinam vsetko prebieha velmi plynulo ---potiahnem packu pri sedadle (ta na hydrauliku) radlica je hore ...zatlacim packu dole radlica padne dole.....ked je packa v neutrali cerpadlo netlaci olej do piestu olej len cirkuluje mimo piestu v okruhu...ked davas packu dole takisto cerpadlo netlaci olej do piestu , olej len cirkuluje v okruhu !!! :tyty: s vyklapacou vleckou to bude to iste ako s radlicou korba musi padat dole plynule pri zatlaceni packy smerom dole....mozno trosku pomalsie ale musi ist dole plynule aj zo zapnutym motorom....neviem aky mas traktor ak janmar tak by som moznu pricinu hladal takto........................... mam pod sedadlom medzi nohami ventil ak ho celkom vykrutim funguje zadna hydraulika ....ak ten ventil zakrutim celkom (viac otacok!) funguje hydraulicky vyvod je jedno ci to je radlica alebo vlecka....atd----pod sedadlom na pravej strane dole je este taky celkom malicky ventilcek (asi v miestach pod pakou hydrauliky)ak ho zakrutim hydraulika nepada vobec ...ak ho trocha povolim tak hydraulika, pada pomaly ...ak ho vytocim viac hydraulika pada rychlo.....cim je vytoceny viac tym je ten prietok oleja (vracanie sa oleja )rychlejsie.....takze predpokladam ze to mas dost privrete.....alebo mozne pricina moze byt upchata hadica ...spojka na hadice moze mat maly otvor namiesto diery je tam len dierka (na jednej spojke som si to nahodou vsimol)...potom moze byt enormne pouzity velky piest do ktoreho ide pri dvihani vela oleja a pri padani to oleju dlhsie trvá.....vaha korby tam urcite nejaka bude....este ma napadlo ako je ulozena korba na pantoch...ak su panty niekde pred koncom tak musí padat vlastnou vahou ...ak su pantu uprostred??? tak to padat dole asi nebude ani ked by tam nebol piest.....asi takto

tractor

#257 Nový příspěvek od tractor »

jo je to tak isto ako to mas ty, ale piest je veliky, je to kipper alebo majler dva velke piesty sa vysuvaju, tak prto to pada pomali, ja dokonca musim sa na tu vlecku povesit aby to islo rychlejsie, je to tym velkym piestom asi, inak vsetko fachci ako ma, hod fotku ako to mas poriesene, nech sa inspirujem
Tractor
Rychlejsie to nepojde

j.kubec

#258 Nový příspěvek od j.kubec »

Pánové máte na Yanmaru 1401d žhavící svíčku? Hledal jsem jí snad všude a nic nemohu najít. Kdyby byla fotečka udělaly by jste mě radost.
Jěště se zeptám jaké používáte náhrady za origo regulátory nabíjení co odešly a jaké s nimi máte zkušenosti?

danyx79

#259 Nový příspěvek od danyx79 »

j.kubec píše:Pánové máte na Yanmaru 1401d žhavící svíčku? Hledal jsem jí snad všude a nic nemohu najít. Kdyby byla fotečka udělaly by jste mě radost.
Jěště se zeptám jaké používáte náhrady za origo regulátory nabíjení co odešly a jaké s nimi máte zkušenosti?
veruze mame na janmarkovi zhaviacu sviecku..... :) treba ju hladat za alternatorom je ju velmi dobre vidiet ide tam jeden kablik zhaviaca sviecka je len jedna je naskrutkovana na zaciatku nasavania funguje ako centralna pre vsetky valce....nad alternatorom je taka mala nadrzka asi poldecova cca decova malo by tam v nej nieco byt....to nieco je nafta ktora sa tam dostava automaticky prepadom ....spod tej nadrzky vedie taka gumova trubicka a ide az na zhavic...ide tam aj ten kablik.....po zapnuti klucika z nulovej polohy do prvej sa rozsvieti kontrolka oleja pretocenim klucika do dalsej polohy (koncovej )zacne do zhavica tiect prud funkcnost je mozne viskusat tak ze na ten zhavic das prsty i ked je tam velmiiiiiiii malo miesta po chvilke je citit ako je horuci zhavic da sa to nudzovo vyskusat aj tak ze po zapnuti zhavenia prilozim ucho co najblizsie k zhavicu a poslucham ...zacne to tak jemne praskat bufkat lebo po zahriati zhavica sa automaticky otvori privod tej nafty z tej nadobky a zacne horiet a pri startovani stiahne ten plamienok do motora a nastartuje.....inak ten zhavic by mal byt zhodny taky isty ako ide do avie niekde som to cital len uz presne neviem do ktorej avie.....nahrada za origo regulator nabijenia je uz tu na tejto stranke popisany tak preklikaj tuto temu od zaciatku a urcite to najdes myslim ze to je firma vape-alebo vipe uz neviem .....cena cca 25eur

cuch

#260 Nový příspěvek od cuch »

j.kubec píše:Pánové máte na Yanmaru 1401d žhavící svíčku? Hledal jsem jí snad všude a nic nemohu najít. Kdyby byla fotečka udělaly by jste mě radost.
Ahoj, já dal do 1401 tuto:
http://www.eshop-avima.cz/www-avima-cz/ ... vicka-AVIA

Termostart AET žhavící svíčka AVIA, katalog 20089. Je to klasická žhavící svíčka do sání vzduchu staré Avie. Závitově i délkově pasuje. Jediný rozdíl je, že nahoře, na přívodu nafty hadičkou u staré svíčky z 1401 není závit a tady jo. Já tu hadičku normálně nasadil i přes závit, utáhnul svorkou a funguje bez problémů.

1401 je super traktor.Původně jsem si jel do Prahy pro Mitsubishi MT16, ale nakonec jsem si vybral 1401 i když je asi o deset let starší. Chtěl jsem něco jednoduchého bez elektroniky, co půjde co nejjednodušeji opravit kdyby něco. Udělal jsem si jen generálku přední nápravy a od té doby mi dělá radost.

j.kubec

#261 Nový příspěvek od j.kubec »

Tak mi je jasné proč jsem žhavící svíčku nenašel. Ona tam není a místo ní tam mám záslepku. není tam ani kablík. Děkuji za rady a zkusím si nátáhnout kablík a sehnat svíčku.
Regulátor nabýjení nepracoval od pořízení stroje před 11 lety a udržoval napětí jen na 12,5V. Tenkrát jsem to vyřešil usměrněním a odporem nastaveným jen na nabýjecí proud 6A. Regulátorů je více typů tak mě zajímalo jaké máte zkušenosti a na kolik watů postačí. Jestli vydržel 200W nebo bude lepší 300W?
Generálku nápravy mám také za sebou. Bohužel nohavice jsou dost vyrezlé a olej se trochu ztrácí. Časem asi dám do přední nápravy lithiovou vazelínu. Ta se chová jako 90H olej, ale neproteče ven.
Traktůrek je to skutečně dobrý, jedíné co mě vadí jsou vybrace při jízdě. Uvažuji o lepší sedačce abych si nepřipadal jako řízek.

danyx79

#262 Nový příspěvek od danyx79 »

j.kubec píše:Tak mi je jasné proč jsem žhavící svíčku nenašel. Ona tam není a místo ní tam mám záslepku. není tam ani kablík. Děkuji za rady a zkusím si nátáhnout kablík a sehnat svíčku.
Regulátor nabýjení nepracoval od pořízení stroje před 11 lety a udržoval napětí jen na 12,5V. Tenkrát jsem to vyřešil usměrněním a odporem nastaveným jen na nabýjecí proud 6A. Regulátorů je více typů tak mě zajímalo jaké máte zkušenosti a na kolik watů postačí. Jestli vydržel 200W nebo bude lepší 300W?
Generálku nápravy mám také za sebou. Bohužel nohavice jsou dost vyrezlé a olej se trochu ztrácí. Časem asi dám do přední nápravy lithiovou vazelínu. Ta se chová jako 90H olej, ale neproteče ven.
Traktůrek je to skutečně dobrý, jedíné co mě vadí jsou vybrace při jízdě. Uvažuji o lepší sedačce abych si nepřipadal jako řízek.

s tymi vybraciami suhlasim niekedy ked idem po polnej ceste celkom rovnej tak to rezonuje ze sa musim normalne pocas jazdy postavit alebo zastavit proste ten neprijemny pocit nevydrzím ...je to velmi neprijemné podla mna to bude nizkou vahou traktora a vyskou profilu zadnych ryzovych pneu....ale co mam vyskusane tak ked zavesim 100kg do trojbodu uz nerezonuje vobec na tej istej polnej ceste a pri tej istej rychlosti....podla mna mozne riesenie by bolo dat do zadnych kolies zavazia...tiez mam uz pripravenu sedacku asi z vysokozdviz vozika asi taka ako v majore ....original altik na janmare by mal mat max vykon 180w...takze regulator 200w by mal plne postacovat...fakt je to perfektny malotraktor len keby bolo trosku viac miesta na nohy....ale vyriesim to tym ze ked dam druhe sedadlo tak ho trosku dvyhnem a posuniem trosku do zadu...lutujem že som kupil japonsky traktor janmar az teraz ,,,,uz som ho mal kupit davno...prva vec co sluzi mne a ne ja jej...

danyx79

#263 Nový příspěvek od danyx79 »

cuch píše:
Ahoj, já dal do 1401 tuto:
http://www.eshop-avima.cz/www-avima-cz/ ... vicka-AVIA

Termostart AET žhavící svíčka AVIA, katalog 20089. Je to klasická žhavící svíčka do sání vzduchu staré Avie. Závitově i délkově pasuje. Jediný rozdíl je, že nahoře, na přívodu nafty hadičkou u staré svíčky z 1401 není závit a tady jo. Já tu hadičku normálně nasadil i přes závit, utáhnul svorkou a funguje bez problémů.

1401 je super traktor.Původně jsem si jel do Prahy pro Mitsubishi MT16, ale nakonec jsem si vybral 1401 i když je asi o deset let starší. Chtěl jsem něco jednoduchého bez elektroniky, co půjde co nejjednodušeji opravit kdyby něco. Udělal jsem si jen generálku přední nápravy a od té doby mi dělá radost.

zdravim CUCH podla profiloveho obrazku vidim ze mas aj predny nakladac aj ja mam v plane ak by si mohol urobit nejake foto nakladaca s predu z boku zo spodu uchytenie ...atd...aby som pri vyrobe nemusel vymyslat vymyslene ...ake mas s nim skusenosti...dakujem....ak sa mi podarí podokoncovat rozrobene veci tak aj ja prispejem svojimi vytvormi a fotkami....zatial mam rozrobenu prednu radlicu na sneh , na hlinu ...zadnu radlicu na sneh a pod....klanicova vlecka na drevo ,momentalne klanice odrezane a prerabam na vyklapacku vlecka platacik plechovy, riadkovac na zemiaky flexibilny , osypovac zemiakov ,vyoravac zemiakov , plecka na zemiaky flexibilna- zaroven ako kombinator, mulcovac, navijak,,,predna trojbodova hydraulika,vyoravac na zemiaky na kardan bubnovy-zaroven to bude zberac kamenov a preosievak na hlinu,,,dalej mam pripravene komponenty na hydraulicku stiepacku do trojbodu, stiepacka kuzelova na kardan...k tej plecke na zemiaky zvazujem dorobit aj okopavacku v riadku medzi zemiakmi aby netrebalo kopat motikou, momentalne riesim vidly ako na vysokozdviznom voziku do trojbodu na prenasanie tazkych bremien atd...este vymyslam kardan dopredu...a nejaku dvojbubnovu kosacku bud dopredu alebo pod traktor zaber okolo 120cm....

cuch

#264 Nový příspěvek od cuch »

danyx79 píše: zdravim CUCH podla profiloveho obrazku vidim ze mas aj predny nakladac aj ja mam v plane ak by si mohol urobit nejake foto nakladaca s predu z boku zo spodu uchytenie ...atd...aby som pri vyrobe nemusel vymyslat vymyslene ...ake mas s nim skusenosti...dakujem....ak sa mi podarí podokoncovat rozrobene veci tak aj ja prispejem svojimi vytvormi a fotkami....zatial mam rozrobenu prednu radlicu na sneh , na hlinu ...zadnu radlicu na sneh a pod....klanicova vlecka na drevo ,momentalne klanice odrezane a prerabam na vyklapacku vlecka platacik plechovy, riadkovac na zemiaky flexibilny , osypovac zemiakov ,vyoravac zemiakov , plecka na zemiaky flexibilna- zaroven ako kombinator, mulcovac, navijak,,,predna trojbodova hydraulika,vyoravac na zemiaky na kardan bubnovy-zaroven to bude zberac kamenov a preosievak na hlinu,,,dalej mam pripravene komponenty na hydraulicku stiepacku do trojbodu, stiepacka kuzelova na kardan...k tej plecke na zemiaky zvazujem dorobit aj okopavacku v riadku medzi zemiakmi aby netrebalo kopat motikou, momentalne riesim vidly ako na vysokozdviznom voziku do trojbodu na prenasanie tazkych bremien atd...este vymyslam kardan dopredu...a nejaku dvojbubnovu kosacku bud dopredu alebo pod traktor zaber okolo 120cm....
Ahoj, nafotím ti to, ale budu za světla doma až o víkendu. Nakladač je super, ale chce to mít i závaží vzadu v ramenech, jinak se zvedá zadek. Já zatím jezdím s rotavátorem místo závaží, ale dělám si závaží do ramen ze zásobníku vzduchu brzd z náklaďáku. S tím nakladačem jsme si koupal nájezd. Nakládání štěrku, písku a pod je v pohodě, ale odebírání zatím nenarušené půdy je lepší používat rychlost na redukci a né moc velkou vrstvu. Stejně to chce člověk mít rovné, tak jede pomaličku, a nebojím se s redukcí o spojku. Taky samozřejmě zapnutou čtyřkolku. Přední kardan bych asi spíš řešil hydromotorem. Pokusím se tu dát fotku toho mého stroje.
Obrázek

tractor

#265 Nový příspěvek od tractor »

ten kardan na predok by ma fakt zaujimal
Tractor
Rychlejsie to nepojde

danyx79

#266 Nový příspěvek od danyx79 »

cuch píše:
danyx79 píše: zdravim CUCH podla profiloveho obrazku vidim ze mas aj predny nakladac aj ja mam v plane ak by si mohol urobit nejake foto nakladaca s predu z boku zo spodu uchytenie ...atd...aby som pri vyrobe nemusel vymyslat vymyslene ...ake mas s nim skusenosti...dakujem....ak sa mi podarí podokoncovat rozrobene veci tak aj ja prispejem svojimi vytvormi a fotkami....zatial mam rozrobenu prednu radlicu na sneh , na hlinu ...zadnu radlicu na sneh a pod....klanicova vlecka na drevo ,momentalne klanice odrezane a prerabam na vyklapacku vlecka platacik plechovy, riadkovac na zemiaky flexibilny , osypovac zemiakov ,vyoravac zemiakov , plecka na zemiaky flexibilna- zaroven ako kombinator, mulcovac, navijak,,,predna trojbodova hydraulika,vyoravac na zemiaky na kardan bubnovy-zaroven to bude zberac kamenov a preosievak na hlinu,,,dalej mam pripravene komponenty na hydraulicku stiepacku do trojbodu, stiepacka kuzelova na kardan...k tej plecke na zemiaky zvazujem dorobit aj okopavacku v riadku medzi zemiakmi aby netrebalo kopat motikou, momentalne riesim vidly ako na vysokozdviznom voziku do trojbodu na prenasanie tazkych bremien atd...este vymyslam kardan dopredu...a nejaku dvojbubnovu kosacku bud dopredu alebo pod traktor zaber okolo 120cm....
Ahoj, nafotím ti to, ale budu za světla doma až o víkendu. Nakladač je super, ale chce to mít i závaží vzadu v ramenech, jinak se zvedá zadek. Já zatím jezdím s rotavátorem místo závaží, ale dělám si závaží do ramen ze zásobníku vzduchu brzd z náklaďáku. S tím nakladačem jsme si koupal nájezd. Nakládání štěrku, písku a pod je v pohodě, ale odebírání zatím nenarušené půdy je lepší používat rychlost na redukci a né moc velkou vrstvu. Stejně to chce člověk mít rovné, tak jede pomaličku, a nebojím se s redukcí o spojku. Taky samozřejmě zapnutou čtyřkolku. Přední kardan bych asi spíš řešil hydromotorem. Pokusím se tu dát fotku toho mého stroje.
Obrázek

zdravim moc mi to nesuri kludne ked bude na to cas tak pofot nieco....vopred dakujem mam to uz nejako premyslene zhruba ako to ma byt ten nakladac ale lepsie je to vidiet aka sila materialu by tam mala byt aby to netrebalo potom dodatocne prerabat----- ozaj kolko si dal za ten nakladac alebo je rpobeny doma?ak to nie je tajne ...nejake stran ky som uz obzeral na vyrobu nakladacov a cena je tam taka ako vsetko v dnesnej dobe.....vdaka

danyx79

#267 Nový příspěvek od danyx79 »

danyx79 píše:
cuch píše:
Obrázek

zdravim moc mi to nesuri kludne ked bude na to cas tak pofot nieco....vopred dakujem mam to uz nejako premyslene zhruba ako to ma byt ten nakladac ale lepsie je to vidiet aka sila materialu by tam mala byt aby to netrebalo potom dodatocne prerabat----- ozaj kolko si dal za ten nakladac alebo je rpobeny doma?ak to nie je tajne ...nejake stran ky som uz obzeral na vyrobu nakladacov a cena je tam taka ako vsetko v dnesnej dobe.....vdaka

ozaj nechces predac ten nakladac len tak aby rec nestala ......

danyx79

#268 Nový příspěvek od danyx79 »

tractor píše:ten kardan na predok by ma fakt zaujimal
zatial mam len prybliznu predstavu ale nic konkretne .....ale nakolko sa snazim zapajat do cinnosti vsetky mozgove zavity aby nezakrpateli tak vymyslam najvhodnejsí sposob ....hlavne nekomplikovany a 100% kvalitatívne spolahlivy a lahko odpojitelný.....aj ked spim sa mi o tom sníva...

tibik

#269 Nový příspěvek od tibik »

danyx79 píše:
tractor píše:ten kardan na predok by ma fakt zaujimal
....hlavne nekomplikovany a 100% kvalitatívne spolahlivy a lahko odpojitelný.....aj ked spim sa mi o tom sníva...
Ja už mam aj vymislený len ho spraviť - sú my k nemu treba 2 domce a dobrá hrubostenna rurka cca 50mm priemer , mimo ine všetko je doma len my nejak nevychádza čas na to .

tractor

#270 Nový příspěvek od tractor »

ako ho dostanes cez prednu napravu dopredu ???? to by ma zaujimalo
Tractor
Rychlejsie to nepojde

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“