Jakého japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
oco13

Re: Jakého japonce?

#226 Nový příspěvek od oco13 »

Zlý teren - hnané koleso cez koreň v ceste prejde ale nehnané sa zahákne a traktor sa zakope. Preto už je doma náprava z Pajera na hnanú vlečku. Junior bol 4x2 a ten moj kopec nechcel dávať ani s prázdnym prívesom. :-/
A zase dolu kopcom musíš dávať velký pozor aby si mal zapnutý predok - aj japonec bez zapnutého predku brzdí len polovicu. Už som išiel aj dolu kopcom šmykom.

imaginaro

#227 Nový příspěvek od imaginaro »

Díky za všechny rady, na zâlohu nebo jakkoliv dopředu bych nedával ani omylem. Napsal jsem na tri inzeraty kde se na ne muzu prijet podivat, tak su zvedav na odpovedi. Pokud bych sel do iseki, jak je to s poruchovosti a dilama? A nejsou tam nejaky špeky při opravâch?
"NEMUSÍŠ VŠECHNO VĚDĚT,STAČÍ VĚDĚT KDE TO NAJDEŠ."
-můj dědeček-
https://imaginaro.rajce.idnes.cz/Kubotka/
můj záhon- www.imaginaro.rajce.idnes.cz/vyvyseny_zahon/

Pito4011

#228 Nový příspěvek od Pito4011 »

Moja masina ma uz okolo 30 rokov takze sa moze stat ze nieco vypovie ale opravit sa to stale da. Ja som na svoju masinu .dostal rok zaruku od p.Pavlika a uz som to aj vyuzil. Musim vsak povedat ze nebol ziadny problem p.Pavlik si to odviezol opravil a doviezol naspat.
Sused kupil noveho cinana a po niekolkych motohodinach mu odpadlo predne koleso a pritom novy stroj.
Je dolezite od koho kupujes ak je to len priekupnik s tym ze ti to preda a ty sa potom staraj tak je to na figu.
Za seba som s Iseki spokojny slape ako hodinky klop klop.
Nech sa dari.

RoKur

#229 Nový příspěvek od RoKur »

Je jedno jakou značku vezmeš. Kvalitou jsou všichni +- na stejné úrovni.
Do toho Hlubočce si zajeď, protože to budeš mít pro výběr jako standart od kterého se můžeš při výběru odpíchnout.
Než si ho pořídíš, tak musíš vědět na co ho budeš potřebovat. Zda budeš potřebovat posilovač a jak těžké budeš tahat. Od toho se pak odvíjí váha traktoru. Brzdy jsou pouze na zadní nápravě. Předek brzdí přes zapnutý přední náhon. Jestli budeš mít chuť, tak se stav a projedeš si Micinu.
Do 15 koní včetně je váha +- 500 kg, do 20 koní včetně je váha +- 800 kg, do 25 koní včetně je váha +- 1 000 kg a do 30 koní včetně je váha +- 1 500 kg Od toho se samozřejmě odvíjí i velikost, jako je šířka, výška, délka, velikost gum.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

michal1945

#230 Nový příspěvek od michal1945 »

Rokur, to popsal ůplně přesně , mám 35 let starý Iseki tu 170. Na starších japoncích, se dá opravit většina věcí doma ( výmněna ložisek, kardanů, gufer) jsou z kvalitních materiálu, a udělaní pečlivě. Ale tak, jak u nového, se něco může podělat .Při koupi staršího, je předpoklad , že mnáš základní znalosti a šikovnost s motory , Jinak koupit nový stroj, a poruchy nechat na garanci

imaginaro

#231 Nový příspěvek od imaginaro »

Novej stroj si dovolit nemůžu a neměl bych pro něho až takovy využití aby byl opodstatněnej nákup novyho, spíš bych upřednostňoval starší kus a šikovnyho mechanika v okolí v pohotovosti.
Já toho p.Pavlíka nemůžu na bazošu najít, ale hledám dál. Má tam jako lokalitu napsany Hlubočec, nebo něco jinyho, třeba Opava?
-můj dědeček-

Bielan

#232 Nový příspěvek od Bielan »

imaginaro píše: ned led 23, 2022 3:22 pm Já toho p.Pavlíka nemůžu na bazošu najít, ale hledám dál. Má tam jako lokalitu napsany Hlubočec, nebo něco jinyho, třeba Opava?
On teď zjevně nic na bazoši neinzeruje. Asi má všechno pod sněhem. :-)

Telefon na něj je veřejně přístupný - takže 777 991 136. Je to přímo v obci Hlubočec na Opavsku.
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

imaginaro

#233 Nový příspěvek od imaginaro »

Aha a má to tedy jen pod sněhem ale na "skladě ano", nebo neizeruje protože je sklad prázdný a přes zimu neprodává? Jinak díky za kontakt, pak mu cinknu. Za kolik tak mívá 4x4 a 13-20hp nejlíp s čelákem?
-můj dědeček-

andre.marek

#234 Nový příspěvek od andre.marek »

Já kupoval začátkem ledna, měl plný sklad, ale před cca 5 lety. Tehdy 25 koní 148 tisíc.

Pito4011

#235 Nový příspěvek od Pito4011 »

Ja som videl jeho inzeraty cca pred dvomi tyzdnami na bazosi. Najlepsie je mu zavolat.

oco13

#236 Nový příspěvek od oco13 »

andre.marek píše: ned led 23, 2022 5:49 pm Já kupoval začátkem ledna, měl plný sklad, ale před cca 5 lety. Tehdy 25 koní 148 tisíc.
Na SVK vlani v srpnu - 25HP + rotavátor 165cm = 125t Kč aj s dovozom domov.

Bielan

#237 Nový příspěvek od Bielan »

imaginaro píše: ned led 23, 2022 4:12 pm Aha a má to tedy jen pod sněhem ale na "skladě ano", nebo neizeruje protože je sklad prázdný a přes zimu neprodává? Jinak díky za kontakt, pak mu cinknu. Za kolik tak mívá 4x4 a 13-20hp nejlíp s čelákem?
Já byl u p. Pavlíka naposledy na podzim r. 2021 a dle jeho slov měl skladem přes 50 traktorů (má na to dva dvorky). Cenu Ti neřeknu - opravdu má především různé řady ISEKI (TA vs. TU apod.) v různém stavu (od "jako nový" po "ten už něco zažil"). Neboj se mu cinknout, je velmi sympatický.
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

Ready

#238 Nový příspěvek od Ready »

Ad výkon vs váha....mám Kubotu L1501 DT,výkon 15 koní a v papírech má hmotnost 750 kg,samo kdo ví,kolik je to doopravdy a zda si to dovozce nepřibarvil....taky jsem tomu nevěřil,ale když jsem ji naložil na obyč vozík za auto na 750 kg,šel skoro na dorazy,500 kg to nebylo ani omylem,gumy přifouklé na 4atm a byly promáčklé pořád docela dost,podobně vozík skučel,když tam byla skoro tunová pásovka.

tucnakk

#239 Nový příspěvek od tucnakk »

imaginaro

#240 Nový příspěvek od imaginaro »

Ahoj všichni, mám prosbu - mám možnost koupit Kubotu řady Granbia (GB), zatím to vše vypadá dobře a jsme domluveni že se můžu přijet v sobotu podívat- jaké jsou bolestivé věci na co si dát pozor aby tam nebylo něco "nachystáno" na "dolomení" atd? Případně zaplatím někomu kdo se mnou pojede a traktorek proklepne, cenu času respektuji. Díky moc za všechny odpovědi.
-můj dědeček-

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“