YANMAR 1401D

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
danyx79

Re: YANMAR 1401D

#196 Nový příspěvek od danyx79 »

Minihansol píše:
serpenton píše:... díky za info. A jakou šířku řádků u brambor děláš s Yanmarem ? Já myslím tak 50 cm ?
Tohto roku sa sadili zemiaky yanmarom po prvý krát. Tak sa skúšalo, jedno políčko na cca 70cm a druhé na rozchod yanmara 78cm.

zaujimalo by ma ci sa daju tymto yanmarom ym 1401d osypovat a pleckovat zemiaky na sirku riadkov 60cm podla agzata , alebo najmensia vzdialenost medzi riadkami musi byt 65cm, pripadne az 70cm,78cm......

Minihansol

#197 Nový příspěvek od Minihansol »

danyx79 píše:
Minihansol píše:
serpenton píše:... díky za info. A jakou šířku řádků u brambor děláš s Yanmarem ? Já myslím tak 50 cm ?
Tohto roku sa sadili zemiaky yanmarom po prvý krát. Tak sa skúšalo, jedno políčko na cca 70cm a druhé na rozchod yanmara 78cm.

zaujimalo by ma ci sa daju tymto yanmarom ym 1401d osypovat a pleckovat zemiaky na sirku riadkov 60cm podla agzata , alebo najmensia vzdialenost medzi riadkami musi byt 65cm, pripadne az 70cm,78cm......
Myslím, že by to šlo. Vnútorný rozmer medzi prednými pneumatikami je cca 66cm a zadné sa dajú zúžiť na72cm na stredy pneumatík. Takže 65 riadky v norme. 8)

danyx79

#198 Nový příspěvek od danyx79 »

tak to ma potesilo že riadky by mohli byt na 65cm....doteraz som robil riadky zetorom6911 a riadkovac mam 5radlickovy na 60cm.....tak ho prerobim na 65cm a potom budem pleckovat a osypovat zemiacky yanmarom ym1401D -moj novy pomocnik a agzat uz bude minulosť , s nim som sa nadrel ako kôn......zatial prve dojmy fantasticke...

zaujimalo by ma aky motorovy olej donho lejete....?
naco sluzi pod sedackou ten ventil
odkial natiahnut hydrauliku na kypovanie vlecky ....dakujem

hombre

#199 Nový příspěvek od hombre »

Ten ventil reguluje rychlost padání ramen.Až se ti trochu zahřeje olej v převodovce tak si to vyzkoušej ale něco si tam pověs samotná ramena jsou lehká.Olej dávám 15/40 rozlévaný z velkoskladu ze sudu co je zrovna za dobrou cenu.Raději častěji a samo nový filtr a jednou za čas palivový.

Minihansol

#200 Nový příspěvek od Minihansol »

Predajca mne odporúčal motorový olej M7 ADS III a prevodovky a prednej nápravy PP-80. Hydrauliku na kypovanie vlecky tu na fóre už niektorí popisovali, malo by to byť z tej zaslepky vedľa ventila pod sedačkou. Neviem isto.

danyx79

#201 Nový příspěvek od danyx79 »

vdaka za odpovede.....nastartoval som yanmara postavil som sa zo zadu na ramena dvihol som ich hore a zacal som ich spustat.....pred -pod sedadlom som skusal tocit tym ventilom ale reakcia na to nebola ziadna ......napravo pod sedadlom je taky maly ventil a tym som skusal tocit tiez a reakcia ramien bola bud padali rychlejsie alebo pomalsie.......takze ten ventil pred pod sedadlom veru neviem naco sluzi.......

-ako sa maju spravne radit rychlosti -s medziplinom alebo bez- pripadne len ked yanmar stoji
-ake ma tento yanmar muchy
-coho sa mam vyvarovat alebo na co mam dat pozor
-ci musi byt v tej nadobke na chladiacu kapalinu ta kapalina alebo ta nadobka sluzi na to aby ta voda nevytekala po zemi (chladic je plny).......
-aky filter ide do motora ,hydrauliky vzduchovy a aky je palivovy filter ...myslim typ čislo filtra vyrobca aby som si kupil nove (zhodne nahrady filtrov aby mi pasovali)
-nejaky funkcny manual k yanmaru ym1401 , dakujem

Minihansol

#202 Nový příspěvek od Minihansol »

danyx79 píše:vdaka za odpovede.....nastartoval som yanmara postavil som sa zo zadu na ramena dvihol som ich hore a zacal som ich spustat.....pred -pod sedadlom som skusal tocit tym ventilom ale reakcia na to nebola ziadna ......napravo pod sedadlom je taky maly ventil a tym som skusal tocit tiez a reakcia ramien bola bud padali rychlejsie alebo pomalsie.......takze ten ventil pred pod sedadlom veru neviem naco sluzi.......

-ako sa maju spravne radit rychlosti -s medziplinom alebo bez- pripadne len ked yanmar stoji
-ake ma tento yanmar muchy
-coho sa mam vyvarovat alebo na co mam dat pozor
-ci musi byt v tej nadobke na chladiacu kapalinu ta kapalina alebo ta nadobka sluzi na to aby ta voda nevytekala po zemi (chladic je plny).......
-aky filter ide do motora ,hydrauliky vzduchovy a aky je palivovy filter ...myslim typ čislo filtra vyrobca aby som si kupil nove (zhodne nahrady filtrov aby mi pasovali)
-nejaky funkcny manual k yanmaru ym1401 , dakujem
-ako sa maju spravne radit rychlosti -s medziplinom alebo bez- pripadne len ked yanmar stoji /rozbieham na dvojku (cestnú) medziplyn a tri, ostatné keď yanmar stojí
-ake ma tento yanmar muchy :-/
-coho sa mam vyvarovat alebo na co mam dat pozor /ja som nemal upevnenú bateriu a v tréne mi rozbila chladič/
-ci musi byt v tej nadobke na chladiacu kapalinu ta kapalina alebo ta nadobka sluzi na to aby ta voda nevytekala po zemi (chladic je plny).......- na nádobke sú dve značky a v tom rozmedzí musí byť chladiaca kapalina
-aky filter ide do motora ,hydrauliky vzduchovy a aky je palivovy filter ...myslim typ čislo filtra vyrobca aby som si kupil nove (zhodne nahrady filtrov aby mi pasovali) pozriem pošlem neskoršie
-nejaky funkcny manual k yanmaru ym1401 - pošli tvoj mail
hodˇfoto tvojho stroja

cuch

#203 Nový příspěvek od cuch »

danyx79 píše: -aky filter ide do motora ,hydrauliky vzduchovy a aky je palivovy filter ...myslim typ čislo filtra vyrobca aby som si kupil nove (zhodne nahrady filtrov aby mi pasovali)
Zdarec,
filtry kupuji na http://www.c-filter.cz.
Olejový je Clean DO 328
Vzduchový WIX 46270
palivový nevím, protože jsem si koupil dle návodu co je volně ke stažení na http://www.kpmalotraktory.cz palivový WIX 33264, ale nepasuje. Nemá těsnění.

Cuch

Minihansol

#204 Nový příspěvek od Minihansol »

Ja mám vzduchový filter - AF-167K, a olejový PH 3593A, palivový filter opisujem z krabičky, pasuje na Yanmar:104500-55710, ISEKI:1415-102-0110-0 a ešte JOHN DEERE:CH 15553. Hydraulický filter je kovové sitko, ktoré stačí opatrne vyčistiť.

Minihansol

#205 Nový příspěvek od Minihansol »

Prepáč pri palivovom som napísal, kde sa môže použiť. Upresňujem jeho označenie je SN 21587 a výrobca "HIFI".

hombre

#206 Nový příspěvek od hombre »

Ja mam na iseki TU 1500 HIFI SO-6105 a SN-21585

danyx79

#207 Nový příspěvek od danyx79 »

priatelia vdaka za odpovede.....zatial este nemam pofoteny svoj stroj ale ak sa k tomu dostanem pofotim a foto pridam......mam v plane do buducna vyrobit aj nejake prislusenstvo plecku dvojriadkovu vyoravac zemiakov kosacku atd....zatial je to len v stadiu uvah....

cuch

#208 Nový příspěvek od cuch »

CHtěl bych Vás poprosit o radu. Koupil jsem před 14-ti dnyYanmar 1401D s nakladačem. Vypadá velice zachovale, vše šlape jak hodinky, nekouří, nikde nic neteče, vyměnil jsem olej v motoru, filtry, ale když jsem odvíčkoval nalevku oleje do přední nápravy, tak byla zarovnaná nějakou vazelínou. Možná tak někdo řeší "generálky", že to nacpe vazelínou, aby netekl olej z nápravy místo opravy těsnění. Setkali jste se s tím u nějakého traktoru už někdo? Mám strach, když to budu používat, aby neodešla náprava. Díky.

Mikas004

#209 Nový příspěvek od Mikas004 »

Ano, takto se levně, rychle a jednoduše "řeší" poměrně drahá generálka přední nápravy, kde jsou zrezlé dosedací plochy břitů gufer.
Vezme se vazelína A00, nahřeje se a nalije dovnitř.

Já osobně to takto neudělal, ale asi bych se toho vůbec nebál. Mazivost vazelíny je na pomalu se otáčející prvky přední nápravy dostačující. Navíc stačí malé zahřátí a stává se tekutou. Takže pokud do není smíchané s blátem a vodou, tak jak to bylo u mé nápravy, tak bych to tak nechal.

S takto provedenou generálkou bych ale asi moc v zimě ven nejezdil. Nevím, jak to maže při nízkých teplotách, protože pak vazelíma zhoustne a možná nezateče tam, kam má.

cuch

#210 Nový příspěvek od cuch »

Díky za radu. Časem nápravu raději opravím. Ještě mě napadlo, jestli tam třeba není i olej a tu vazelinu tam někdo jen nepřidal později kvůli drobným průsakům. To ale zjistím až to začnu vypouštět a čistit.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“