Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Davecz-fm

Re: Kubota

#1666 Nový příspěvek od Davecz-fm »

Mozna mas pravdu, ale proc by mely pro Evropu nabizet mensi kola a jen 2rychlostni PTO? ja si spis myslim, ze to je dobou, osekat co to jde a vyryzovat co nejvic.
A co to znaceni vykonu, je to na PTO nebo na motoru?

Davecz-fm

#1667 Nový příspěvek od Davecz-fm »

u tech tech. udaju vychazi ten tvuj model na nejakych 19.7hp a ten novy na 24hp, coz pokud maji stejne motory by odpovidalo zhruba vykonu na PTO a u tech novych na motoru.

ladiki

#1668 Nový příspěvek od ladiki »

Dnes se uvádějí výkony motoru. Protože to jsou holt vyšší čísla a to se dnes "nosí". TA menší zadní kola jsou hlavně pro nižžší těžiště a také v evropě není potřeba vysoká světlá výška. Pro evropu stačí 2rychlosti PTO. Jasně, že by se šiklo třeba 540 ECO a reverz, ale to není standart ani u velkých traktorů.
I nové Kuboty pro japan trh se pořád dost orientují jen na rotavátory a podobné stroje pro rýžoviště. Zase Kuboty pro indický trh mají také jiná specifika......

Tady mrkni na japonský trh........
http://www.jnouki.kubota.co.jp/product/tractor/

Davecz-fm

#1669 Nový příspěvek od Davecz-fm »

dik za link mrknu. jeste k tem kolum, jo zadni mensi, ale predni vetsi, no ale jak se to nosi tak proc ne :-/

mentes

#1670 Nový příspěvek od mentes »

Zdravím všechny ,
jsem už asi 3 roky majitelem stroje Kubota GL23, a musím říct, že velice spokojeným majitelem :-) Doposud jsem měl na stroji jednu jedinou závadu - spálený Shut-Off elektromagnetický aktuátor následkem stále sepnutého časového relé DENSO. Závadu jsem opravil noname aktuátorem za 300,- Kč a relé DENSO mělo proraženou diodu - cena opravy 2,50 ,- Kč :-)
Potřeboval bych poradit od znalců, zda někdo nemá nějaký bližší popis k automatice Monroematic. Zatím jsem přišel jen na funkci automatického vyrovnávání trojbodového závěsu na podélných nerovnostech .
Další záhadou je pro mne kontrolka s japonskými nápisy - ta zelená na palubovce úplně vpravo :-)
Díky
Vladan
Přílohy
resized_IMG_3594.jpg
resized_IMG_3594.jpg (7.22 KiB) Zobrazeno 3088 x
resized_IMG_3606 (1).jpg
resized_IMG_3606 (1).jpg (8.11 KiB) Zobrazeno 3088 x
KUBOTA GL23 s nakladačem, rotavátor, mulčovač a spouta daších potřebných hraček :-)

ladiki

#1671 Nový příspěvek od ladiki »

zelená kontrolka souvisí se zadními rameny v manuálním režimu monroematicu. Může i blikat...........

ladiki

#1672 Nový příspěvek od ladiki »

4 mentes: něco nového? Při čem využíváš hydraulicky stavitelné táhlo ramena? Díky.

mentes

#1673 Nový příspěvek od mentes »

ladiki píše:4 mentes: něco nového? Při čem využíváš hydraulicky stavitelné táhlo ramena? Díky.
Hydraulicky stavěné rameno používám s originál Kubota rotavátorem, ale nějak pořád nejsem schopen zcela porozumět ovládání té elektroniky, holt japonština nepatří mezi mé schopnosti :-)
A zatím jsem žádné bližší info nenašel, jen k Aste a tam je to jiné.
Vladan
KUBOTA GL23 s nakladačem, rotavátor, mulčovač a spouta daších potřebných hraček :-)

ladiki

#1674 Nový příspěvek od ladiki »

mám japan manuál přímo pro tvůj stroj. S trochou snahy a pomocí ggole translate se dá dost věcí pochopit.......jestli máš zájem pošli mi email do SZ....

ladiki

#1675 Nový příspěvek od ladiki »

poslal jsem email.
Já teda nevím, ale to hydraulické rameno je použitelné pouze v manuálním režimu pro nastavení roviny nářadí. Použití v automatu mi nějak nedává smysl v našich podmínkách. V rýžovišti, kde rovinu dělá samotná vodní hladina a rýže musí být rovnoměrně zatopena...........tam to smysl má.

FilipMajcher

#1676 Nový příspěvek od FilipMajcher »

Nemeli byste nejdo zajem o jednoradlicny pluh za kubotu ? Prodam nebo vymenim za radlici na snih

duckyrobert

#1677 Nový příspěvek od duckyrobert »

duckyrobert

#1678 Nový příspěvek od duckyrobert »

Naposledy upravil(a) duckyrobert dne ned úno 18, 2018 7:19 pm, celkem upraveno 1 x.

duckyrobert

#1679 Nový příspěvek od duckyrobert »

Obrázek

duckyrobert

#1680 Nový příspěvek od duckyrobert »

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“