Vas nazor na japonske malotraktory
Moderátor: DYK
Re: Vas nazor na japonske malotraktory
Ahoj chlapy,
potřebuji poradit, jakou naftu dáváte přes zimu do svých miláčků a co do té nafty navíc dáváte?
Bohužel s tím nemám žádnou zkušenost a na vojně jsme sice měli letní a zimní naftu, ale jak se teplota dostala pod -25°C, tak nafta dostala konzistenci medu. Ředili jsme to tenkrát technickým benzínem, protože aditiva tenkrát nebyla volně k sehnání.
Momentálně jsem koupil naftu Verva diesel a na pumpě mi říkali, že do toho již nemusím nic dávat.
Mého miláčka mám zatím pod plachtou a bohužel to tak zůstane celou zimu, protože jsem nestačil postavit nějaký přístřešek.
Takže když bude chumelenice a budu potřebovat odhrnout sníh, tak bych ho potřeboval nastartovat a nechtěl bych k vůli naftě něco zničit v palivové soustavě.
Děkuji Vám za Vaše rady.
potřebuji poradit, jakou naftu dáváte přes zimu do svých miláčků a co do té nafty navíc dáváte?
Bohužel s tím nemám žádnou zkušenost a na vojně jsme sice měli letní a zimní naftu, ale jak se teplota dostala pod -25°C, tak nafta dostala konzistenci medu. Ředili jsme to tenkrát technickým benzínem, protože aditiva tenkrát nebyla volně k sehnání.
Momentálně jsem koupil naftu Verva diesel a na pumpě mi říkali, že do toho již nemusím nic dávat.
Mého miláčka mám zatím pod plachtou a bohužel to tak zůstane celou zimu, protože jsem nestačil postavit nějaký přístřešek.
Takže když bude chumelenice a budu potřebovat odhrnout sníh, tak bych ho potřeboval nastartovat a nechtěl bych k vůli naftě něco zničit v palivové soustavě.
Děkuji Vám za Vaše rady.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Nazdarek. Na každej pumpe je zimna nafta od 1.11.2015 aspon na slovensku ja garazujem v drevenej stodole a nemam problem do nafty pridavam len 2x rocne add na precistenie palivovej sustavy nic ine. Na pumpe ma pumpar flasku od kompotu s naftou v mraziaku na ukazku.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
To co děláš dvakrát do roka je blbost. Tak to nefunguje. Sice máš asi dobrý pocit ale efekt skoro žádný, pokud teda nevyjedeš za rok dvě nádrže.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Stano dík za odpověď. Jaké add do nafty dáváš a kolik?
Dyku proč je to blbost dávat aditivum pouze 2x do roka. Jak jsem psal, nic moc o tom nevím. Četl jsem, že aditiva odstraňuji vodu z paliva, rozpouštějí usazeniny, jsou antikorozní a zvyšují mazivost nafty. (Údajně snižuji spotřebu, to jsem dal raději do závorek).
Včera, když jsem kupoval naftu, tak mi pumpařka řekla, že ta Verva už obsahuje aditivum a je garantována do -21°C
Ale už mi neřekla, jestli se něco stane, když budu startovat a jezdit pod -25°C.
Pánové, jak je to u Vás s provozem japonců při tak nízkých teplotách. Má cenu vůbec startovat, když teplota spadne pod -20°C?
Díky za Vaše odpovědi.
Dyku proč je to blbost dávat aditivum pouze 2x do roka. Jak jsem psal, nic moc o tom nevím. Četl jsem, že aditiva odstraňuji vodu z paliva, rozpouštějí usazeniny, jsou antikorozní a zvyšují mazivost nafty. (Údajně snižuji spotřebu, to jsem dal raději do závorek).
Včera, když jsem kupoval naftu, tak mi pumpařka řekla, že ta Verva už obsahuje aditivum a je garantována do -21°C
Ale už mi neřekla, jestli se něco stane, když budu startovat a jezdit pod -25°C.
Pánové, jak je to u Vás s provozem japonců při tak nízkých teplotách. Má cenu vůbec startovat, když teplota spadne pod -20°C?
Díky za Vaše odpovědi.
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Pozriem ake davam. Neviem preco by to mala byt blbost ked vyrobca pise ze dalsiu davku po 4500km tak neviem ci tolko najazdim za cely zivot a spalim za rok 3 nadrze a to jazdim zima- leto. v lete seno 2,5ha a zemiaky 0,25ha ten traktor ma tak malu spotrebu ze kym vyjazdim nadrz zabudnem co mam natankovat
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
to stanislavsnv: to bude asi proto, že dáváš aditivum na jednorázové vyčištění soustavy. Daleko lepší je koupit např. Diesel zimní aditiv od VIF a máš to krásně ošetřené po célý rok.
to Rokur: důležité je asi mít fridex, baterku doma, hlavně mít natankovanou nádrž do plna+aditivum-předcházení koroze, nebylo by špatné zkontrolovat funkci žhavičů, a palivový filtr. Do japonců jde namotovat i předehřev. Je zde i vlákno...
Při startu v mrazu napřed motor protočit s dekopmresorem. Na youtube startují kuboty i v mrazech pod -30°C a chytají dobře...
to Rokur: důležité je asi mít fridex, baterku doma, hlavně mít natankovanou nádrž do plna+aditivum-předcházení koroze, nebylo by špatné zkontrolovat funkci žhavičů, a palivový filtr. Do japonců jde namotovat i předehřev. Je zde i vlákno...
Při startu v mrazu napřed motor protočit s dekopmresorem. Na youtube startují kuboty i v mrazech pod -30°C a chytají dobře...
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Dyku můžeš mi prosím poradit, jak mohu smazat tento příspěvek.
Nemohu na to přijít a přitom na konci stránky je uvedeno.
Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Můžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Můžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Můžete přikládat soubory v tomto fóru
Naposledy upravil(a) RoKur dne sob pro 05, 2015 8:13 am, celkem upraveno 3 x.
Ahoj Ladiki,ladiki píše:to Rokur: důležité je asi mít fridex, baterku doma, hlavně mít natankovanou nádrž do plna+aditivum-předcházení koroze, nebylo by špatné zkontrolovat funkci žhavičů, a palivový filtr. Do japonců jde namotovat i předehřev. Je zde i vlákno...
Děkuji Ti za Tvoji odpověď, která je ale jiná, než na co jsem se ptal.
Nezlob se, ale dotaz byl: jakou používáte naftu v zimě.
Dá se polemizovat o naftě do plna, protože při dnešním poviném přidávání bio složky do nafty se začne po měsíci usazovat takový bordel (něco jak parafin na stěnách), že to musí být pro palivovou soustavu horší, než že ti může začít reznout nádrž (i když si to moc nedovedu představit, protože od nafty je vnitřní stěna nádrže mastná).
Pro mě plná nádrž znamená, že budu jezdit tak do července 2016 a dolívat po pár deci do plna po každé jízdě je z mého pohledu nesmysl.
Co se týče studených startů v zimě, tak mám osobní zkušenosti se startováním Praga V3S, takže si myslím, že vím, jak nastartovat své Mitsubishi, ale na to jsem se neptal.
Ladiky, pokud si myslíš, že moje reakce na Tvoji odpověď byla nepřiměřená, tak se Ti omlouvám.
euro oil má naftu bez biosraček, uvádí to přímo na stojanu a na účtence
to Rokur:
reagoval jsem na tuto větu:
"Pánové, jak je to u Vás s provozem japonců při tak nízkých teplotách. Má cenu vůbec startovat, když teplota spadne pod -20°C?"
Mě se žádný bordel neusazuje. Každý máme své ověřené metody
"Pánové, jak je to u Vás s provozem japonců při tak nízkých teplotách. Má cenu vůbec startovat, když teplota spadne pod -20°C?"
Kubota parking only :-)
Ahoj Ladiky,ladiki píše:to Rokur:
Já bohužel žádnou ověřenou metodu nemám a proto se ptám Vás zkušenějších
Můžeš mi prosím Tě napsat, jakou používáš naftu, jaké aditivum, v jakém poměru ho přidáváš do nafty a přidáváš ho tam vždy?
V zimě dolíváš naftu po každé jízdě?
Děkuji Ti moc za Tvoji odpověď.
V půlce ledna se jedu podívat k Lacinům. V hledáčku je jedna Honda Mighty 13R co mají skladem. Nejsem si úplně jistý otáčkami PTO, ale pan Lacina mě ubezpečil, že otáčky PTO jsou cca 480 a 960 což mi vůbec nekoresponduje s tím co píše japonská Honda na svém webu ta uvádí otáčky 995 a 1840. Tak nevím......asi různé verze.....
Tohle malý prdítko hlavně kvůli jeho hmotnosti, protože o moc těžší stroj nemůžu tahat na kouli a lepší přívěs je dalších 40tis kč za něj. Spíš nevím co by na tunu na kouli (B1400 + přívěs) říkalo naše auto (55kW), asi by to nebyla žádná hitparáda. Hospodařím na několika lokalitách s potřebuju stroj který jednoduše převezu.
Takže Hondu beru jako stroj místo jednoosáku co jsem chtěl DAKR FD-3.
Nepředpokládám, že tu je nějaký majitel podobné Hondy, ale pokud ano, rád bych se dověděl něco víc než z videí na youtube.
Tož tak moje hledání, nevylučuju ovšem, že jednoho krásnýho dne všechny drobné stroje vyměním za jeden pořádný nový.
Tohle malý prdítko hlavně kvůli jeho hmotnosti, protože o moc těžší stroj nemůžu tahat na kouli a lepší přívěs je dalších 40tis kč za něj. Spíš nevím co by na tunu na kouli (B1400 + přívěs) říkalo naše auto (55kW), asi by to nebyla žádná hitparáda. Hospodařím na několika lokalitách s potřebuju stroj který jednoduše převezu.
Takže Hondu beru jako stroj místo jednoosáku co jsem chtěl DAKR FD-3.
Nepředpokládám, že tu je nějaký majitel podobné Hondy, ale pokud ano, rád bych se dověděl něco víc než z videí na youtube.
Tož tak moje hledání, nevylučuju ovšem, že jednoho krásnýho dne všechny drobné stroje vyměním za jeden pořádný nový.
No a chceš teda ten příspěvek smazat? Jestli ano, není problém. Ty můžeš svoje příspěvky mazat prvních třicet minut po vložení.RoKur píše:Dyku můžeš mi prosím poradit, jak mohu smazat tento příspěvek.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
nemate niekto skusenosti s predajcom http://www.malo-traktory.sk/ ? dakujem
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Ja som tam kupoval rotavátor