Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Zelí

Re: Kubota

#1561 Nový příspěvek od Zelí »

Přesně tak,japončíci mají na naše potřeby špatný rozchod kol,což se ví.Řádky a nářadí na brambory jsem upravoval podle rozchodu kol.

Mira80
Kontaktovat uživatele:

#1562 Nový příspěvek od Mira80 »

Zelí píše:Přesně tak,japončíci mají na naše potřeby špatný rozchod kol,což se ví.Řádky a nářadí na brambory jsem upravoval podle rozchodu kol.
kubota oproti pfce ma o 10 cm vetsi rozchod, nestaci vyosit ramena sponovakama ?
PF61, r.v. 1955, vyrobni cislo 0139
Rudla (brumla), r.v. neznamy,
Kubota B1402

ladiki

#1563 Nový příspěvek od ladiki »

pokusím se orbu s japončíkem objasnit ikdyž se nepovažuji za odborníka na orbu. Ono je orba a orba. Po kvalitní orbě prahnu od doby co Kubotu mám. Nejvíce info o nastavení pluhu je ve vlákně polní stroje/ nastavení pluhu na orání.

Co se týká japonců do 20koní. Rozchod není primární problém. Je třeba k tomu vybrat vhodný pluh. Pokud 1 radliční, tak musí být posunovatelný do stran ( ke kolu) tak se nastaví ideální záběr vzhledem k velikosti orebího tělesa-ostří. Ostří musí zasahovat svou vnější částí na vnitřní okraj kola (nejlépe ještě přesah cca 3 cm). Pluh nesmí být napevno se závěsem. Musí být umožněno boční štelování v podélné ose, tím se koriguje opírání plazu o stěnu brázdy a tím přímo na jízdu traktor pěkně rovně v brázdě. Při správném seřízení jede traktor opravdu rovně sám a nemusí se směr korigovat volantem-potažmo vytočení kol přední nápravy.

U 2-3 radličních pluhů se nastavuje záběr první radlice stejný jako je záběr mezi tělesy pluhu.

Další podmínkou je poloha 3. bodu, který musí jít z pluhu šikmo dolů k traktoru. Přímka (3.bodu) by měla končit před přední nápravou. Tady toto má Zelí přesně naopak. Zde dochází k tomu, že výsledné síly z pluhu se nepřenáší na traktor a ten tímto prokluzuje-nemá potřebnou trakci z pluhu.
Ramena musí jít zase s traktoru šikmo dolů na pluh.

U jednostran. pluhů musí být špónváky na ramenou volná. U otočných pluhů z nepatrnou vůlí.

Kolem pluhů je toho opravdu hodně. K tomu přidejme ostré ostří, ideální vlhkost půdy apd....

tady je vlákno: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... f=51&t=572

Zelí

#1564 Nový příspěvek od Zelí »

Děkuji Ladiki za hodnotné rady.Ten závěs třetího bodu jsem dělal tak,aby byl co nejkratší a vlastně je to špatně.Příští rok ho o kousek protáhnu a na traktoru ho zapojím do spodní díry závěsu.Ještě se mi objevil jeden neduh,při přejetí nerovnosti pluh vyskakoval ze země,je možné že to bylo také tím třetím bodem?Máme doma ještě jeden pluh dvoják jednostranný,polské výroby.Tam to s tím třetím bodem taky nebylo idealní.

CB750

#1565 Nový příspěvek od CB750 »

to vyskakovanie pluhu z brázdy má na svedomí to že je pluh na pevno v ramenách voči traktoru
, dobrý pluh má koliesko a ramená sú povolené. Potom traktor pri prejazde predným kolom do kopca nezaryje pluh pol metra do zeme a ak ide traktor zadným kolom do kopca tak sa pluh nevytiahne
Keď ste už neúspešne vyskúšali všetky možnosti, prišiel čas prečítať si návod.

ladiki

#1566 Nový příspěvek od ladiki »

to Zelí: na videu je vidět, že je pluh nakloněn na přední radlici. To je špatně.Pluh musí být vodorovně. TZN ubrat výšku na zadním kolečku a také nastavit 3. bod. Ovše někdy je třeba i pluh dotížit. Nebál bych se na něj dát 30 kg závaží........

Zelí

#1567 Nový příspěvek od Zelí »

to Ladiki:Pluh do země leze v pohodě i bez závaží.Na špic jsem to postavil na radu kamaráda,že mi to nebude vyskakovat ze země (vidím že o tom ví stejně jako já kulový :) ). Příští rok to zkusím víc poštelovat.

DYK

#1568 Nový příspěvek od DYK »

To ne to ne Ten zaoraný pluh ti Ladiki popsanou polohu zaujímá díky třetímu bodu. I na videu je vidět, jak za ten pluh třetí bod tahá do šikmé polohy - na špici a přitom zadní radlice víš, protože je špatně třetí bod umístěn, jak jsi sám uznal a pochopil.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Mira80
Kontaktovat uživatele:

#1569 Nový příspěvek od Mira80 »

Mira80 píše:čus Miro80: čerpadlo má Kubota 1. TeĎ se ukáže, jestli máš hydrauliku dobře zapojenou.........mám trochu strach , že to budeš mít blbě.....Poznáš to tak, že pokud pracuješ s čelňákem, tak to nesmí mít vliv na zadní ramena. Uvidíš..
Tak jsem to dnes zkusil a zapojeni se zda, ze je udelane tak, ze olej z cerpadla (bocni sroub) jde do rozvadece pro lzici a z nej potom vracecka jde k rozvadeci pro ramena (dolni sroub na prevodovce). ramena jdou nastavovat, lzice take funguje.
PF61, r.v. 1955, vyrobni cislo 0139
Rudla (brumla), r.v. neznamy,
Kubota B1402

ladiki

#1570 Nový příspěvek od ladiki »

letošní orba:

Obrázek Obrázek

s pomocníkem :-)
https://www.youtube.com/watch?v=Dyl3mD30BgE

123

#1571 Nový příspěvek od 123 »

Zelí SZ

duckyrobert

#1572 Nový příspěvek od duckyrobert »

ahojte,
az mozem pripojim sa do vaseho diskusneho fora....
bol som sice v priecinku kubota aste A 15, ale tam sa mi to zda akesi nezivé....

duckyrobert

#1573 Nový příspěvek od duckyrobert »

Obrázek
Obrázek

trosku ma prekvapilo ze v japonsku nenužno zadné osvetlenie, ale sudruhovia v cine vyrobia a poslu za par supek led svetla ktore svietia nad moje ocakavanie...tak som si poradil ...

duckyrobert

#1574 Nový příspěvek od duckyrobert »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

niekedy sa desim toho, ked tu mnohi ukazuju bezne tazne zariadenia za kubotu, dodavane predajcom,uchytene na 2,3 skrutky M8,M10...a tahaju za tym násobok váhy traktora...ja uz som vyskakoval , sice len z PF-ky , nalozenej drevom ,ale zostalo mi to v hlave a teraz vlecka jedine brzdená, a tazné zazichrované...

duckyrobert

#1575 Nový příspěvek od duckyrobert »

Obrázek

Obrázek

mozno niekoho inspirujem, zuzena naprava z ducata, brzdena nohou , alebo snekom - klukou, ...
objemovo cca 2,2 m3,
váhovo k pomeru traktor - vlecka :Podľa prepočtu v tabuľke 1 m3 tvrdého listnatého dreva váži cca 860 kg, ..
takze s kopca traktor bez brzdenej vlecky =neriadena strela...

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“