Jak frci micina pises o probleme s akumulatorom ja tam mam obyc olov a nemam problem s prelievanim kys a to dost casto jazdim v bocnom naklone ze mi pipa alarm naklonu tak zatial velka spokojnost startnem a pracujem ziaden olej pod traktorom nic neriesim nie ako pri mt-8RoKur píše:Nad ochranným rámem jsi ještě neuvažoval?
Psal jsi, že je to u Vás samý kopec.
Iseki TA 255 F
Moderátor: DYK
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
Re: Iseki TA 255 F
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
Ahoj Stano,stanislavsnv píše: Jak frci micina pises o probleme s akumulatorom ja tam mam obyc olov a nemam problem s prelievanim kys a to dost casto jazdim v bocnom naklone ze mi pipa alarm naklonu tak zatial velka spokojnost startnem a pracujem ziaden olej pod traktorom nic neriesim nie ako pri mt-8
Nemusíš jezdit v takových kopcích, jako já.
U nás jsou také nejdříve louky, kde je svah, tak do 18°.
Ale pak začne les, kde je již jiný svah.
Sjiždím meze, které mají i přes 45°
I při bočním náklonu se mi už moc krát stalo, že jsem stál na stupačce a vyrovnával jsem boční náklon, aby se traktor nepřevrátil.
Zkus si vytáhnot akumulátor a nahni ho o 45°a uvidíš, co ti bude dělat elektrolyt.
Bohužel se mi kyselina dostala na chladič a ten mi začal prosakovat.
Už mám domluvenou opravu. V nejhorším případě se vymění celý vnitřek chladiče.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)
- stanislavsnv
- Kontaktovat uživatele:
momentálne až taký extrém nejazdím do lesa pôjdem až v jeseni ale tu batériu musím vyskúšať že sa vyhnem problémom.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;
No- nad ochranným rámem jsem uvažoval, mám to rozšířené na 160 a zatím je to dobré.Je to o tom, jak na tu mez najedeš. TK mně naučilo. Kdyby se tohle převrátilo, tak jedině včas vyskočit. Ale určitě něco na ochranu pořídím.
Obracák zatím plně postačí, mám tu jednu větší louku kterou obracím a zbytek kopců růčo.
Uvažuji o koupi štípačky- je to samo domo, ale od chlápka co železu rozumí.Dělal si to pro sebe. Je to ležatá -traverza I je snad 40 cm vysoká, pístnice jak z jeřábu. Má to vše až zbytečně předimenzované.
Tohle se určitě na špalku nezastaví. Chtěl jsem to udělat do závěsu tažený jako vlek.Jen mám problém jestli to hydraulický čerpadlo v Iseki utáhne. Mám udělaný vývod s rozvaděčem.Čerpadlo by mělo mít 40/l min.(asi),dále jestli se to nebude hřát a v převodovce která je společná s hydraulikou mám PP80.
Další možnost by byla dát čerpadlo na vyv. hřídel a udělat samostatný okruh.
Jinak děkuji za toto forum, je obrovským přínosem.
Obracák zatím plně postačí, mám tu jednu větší louku kterou obracím a zbytek kopců růčo.
Uvažuji o koupi štípačky- je to samo domo, ale od chlápka co železu rozumí.Dělal si to pro sebe. Je to ležatá -traverza I je snad 40 cm vysoká, pístnice jak z jeřábu. Má to vše až zbytečně předimenzované.
Tohle se určitě na špalku nezastaví. Chtěl jsem to udělat do závěsu tažený jako vlek.Jen mám problém jestli to hydraulický čerpadlo v Iseki utáhne. Mám udělaný vývod s rozvaděčem.Čerpadlo by mělo mít 40/l min.(asi),dále jestli se to nebude hřát a v převodovce která je společná s hydraulikou mám PP80.
Další možnost by byla dát čerpadlo na vyv. hřídel a udělat samostatný okruh.
Jinak děkuji za toto forum, je obrovským přínosem.
TAK NASTAL PRVNÍ VÁŽNÝ PROBLÉM!!!!poslední sběr letošního sena a traktor přestal fungovat.
Motor OK ale pravděpodobně spojka, nebo ložisko.Zařadit jde, ale jak se pustí spojka, tak to škrýme a nejede.
Mám ho tři měsíce a hned taková závada. Po telefonátu s prodejcem, kdy mě uklidnil, že si pro traktor příští týden přijedou a vše dají do pořádku v rámci záruky. Zrovna v nejméně vhodnou chvíli.Brambory ještě na poli, hnůj je potřeba vozit, připravit na česnek atd.
Jsem zvědav jak tohle dopadne.
Motor OK ale pravděpodobně spojka, nebo ložisko.Zařadit jde, ale jak se pustí spojka, tak to škrýme a nejede.
Mám ho tři měsíce a hned taková závada. Po telefonátu s prodejcem, kdy mě uklidnil, že si pro traktor příští týden přijedou a vše dají do pořádku v rámci záruky. Zrovna v nejméně vhodnou chvíli.Brambory ještě na poli, hnůj je potřeba vozit, připravit na česnek atd.
ono u staršich japoncov treba počitat s takymto problemom su to predsa staršie stroje treba och dat trocha do kopy a ono to vydrži zase nejaky ten rok ja som daval teraz vyrabat kardan do prednej napravy od prevodovky lebo my zodralo vnutorne dražky na kardane od prevodovkyKMEL píše:TAK NASTAL PRVNÍ VÁŽNÝ PROBLÉM!!!!poslední sběr letošního sena a traktor přestal fungovat.
Idú dve stíhačky a jedna nestíha...
Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514
Rohr 24RA
Zetor 5611
Iseki tu 180f http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=63978
Zetor 7211
Fortschritt E512
Fortschritt E514
Rohr 24RA
Zetor 5611
To chápu! jen jsem myslel, že když kupuji celorepas tak závady tohoto typu budou odstraněny. Už kvůli tomu jsem chtěl traktor se zárukou. Lepší když se to projeví teď, než po ní. Podotýkám, že od prodeje mám najeto 5 mth.
Kamarád koupil nového Bělorusa, má tak 15mth. a už taky větší závada.
Kamarád koupil nového Bělorusa, má tak 15mth. a už taky větší závada.
Čuduješ sa? Už len tá značka hovorí za všetkoKMEL píše:Kamarád koupil nového Bělorusa, má tak 15mth. a už taky větší závada.
To je věc názoru.Ten malotraktor tuším typ 320 uveze na zadních ramenech 1500kg, vlek lze připojit 5 t a má to vzduch.O tom si japonci v stejné kategorii můžou nechat jen zdát. Nezdá se mi to jako špatná volba. Ale cena cca 300tis se mi zdá dost.
Tak traktor je po opravě. Příčinou bylo rozpadnuté obložení lamely spojky. Prodejce si pro traktor přijel, odvezl, opravil a přivezl zpět. Dána nová lamela spojky, ložisko, atd. Jediný nedostatek, že traktor měsíc nemohl pracovat. Doufám že už jsem si svou porci smůly vybral.
Pár foto s polním nářadím + doděláno přední závaží cca 70kg a zadní trojúhelník.
Vše samo domo dělané, jen brány jsou od sousedů z Německa.Jelikož jsem neměl Japonce (rozpadlá spojka¨), tak jsem musel na rychlo něco spíchnout k vyorávání brambor za TK. Vyorávalo to líp nežli čert.Letošní úroda brambor velice slušná.
Vše samo domo dělané, jen brány jsou od sousedů z Německa.Jelikož jsem neměl Japonce (rozpadlá spojka¨), tak jsem musel na rychlo něco spíchnout k vyorávání brambor za TK. Vyorávalo to líp nežli čert.Letošní úroda brambor velice slušná.
Je to pěkně vyrobeno . Muselo s tím být dost práce. Nejvíc mě zaujal ten vyorávač, je to takový neobvyklý typ. Docela by mě zajímalo, jakou to dělá práci. Před časem jsem o něčem takovém také uvažoval, ale nakonec jsem se spokojil se starou dobrou radličkou. Ta udělá také dobrou práci. Hodně záleží, jestli jsem brambory sázel ručně do řádku, nebo pomocí sazeče. Po sazeči i radlička vyorávala velmi dobře (brambory v ose, pěkně uprostřed hrůbku). Měl jsem i neseného čerta, ale byl pro moji techniku moc těžký a trošku poškozoval brambory. Než jsem to nasadil, zapojil bylo s tím dost práce, také zabral víc místa než radlička. Na ten můj kousek brambor se to nehodilo.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Dík. Ten vyorávač pracoval slušně, jediná nevýhoda bylo že se občas ucpával zbytky natí od brambor. Před vyoráváním jsem natě posekal. Letos jsem zkoušel sázet na 75 cm rozteč řádků. Bylo to dobré, ale hrobky byly široké a ne příliš vysoké a to zapříčinilo ucpávání vyorávače.Příští rok se vrátím k 65 cm.
Už se mi podařilo naléz podobný vyorávač jako má KMEL.
Jednoché a překvapivně funkční:
https://www.youtube.com/watch?v=GTrvM-vCW8w
Jednoché a překvapivně funkční:
https://www.youtube.com/watch?v=GTrvM-vCW8w
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
Je to pěkný, ale záleží hodně na půdě. Jinak to bude chodit v hlinitopísčitý a jinak v jílovačce. Letos jsem měl poprvé snad co pamatuji k vyorávání brambor suchou, drolivou půdu. U nás je těžká půda a v září bývá většinou už hodně namočená. Pamatuji že jsme brambory dolovali ručně, jelikož se nešlo do nich ničím dostat.
Proběhla příprava na česnek. Oral jsem, ale je takové sucho, že co pluh překlopil to spadalo zpět. Rotavátor to rozemlel na prach a už jen čekám na déšť. V našem regionu pršelo za 3 měsíce jeden den.
Tak čekám na déšť.
Proběhla příprava na česnek. Oral jsem, ale je takové sucho, že co pluh překlopil to spadalo zpět. Rotavátor to rozemlel na prach a už jen čekám na déšť. V našem regionu pršelo za 3 měsíce jeden den.
Tak čekám na déšť.