olej do převodovky
Moderátor: DYK
Re: olej do převodovky
Někdy to u toho Bonasu zkusím znova, třeba změknou a nebudou se tak zuřivě pídit do jakého traktoru to vlastně chci
-
Bonas vůbec neřeš Normálně zajdi nějakýmu jejich prodejci http://kubota.cz/prodejci.php, řekni, že chceš olej do převodovky Super UDT nebo UDT. Vezmi 20l kanystr a máš vyřešeno. Přece jim nemusíš vykládat, do čeho to budeš lejt, ne? Když tam kupuju ten olej, tak se mě nikdo nikdy neptal, na co to chci Protože cena oleje není zrovna lidová, hledal jsem nějakou náhradu u specializovaného prodejce (TOP OIL) a tam mi řekli, že olej s přesně těmi samými vlastnostmi mě bohužel nejsou schopni nabídnout
ono těch výrobcu na světě moc není dalo by se to spočítat na jedné ruce, pak jsou už jen firmi co to od nich berou a dávají tam určité příměsi, takže do kuboty bych nalel agrotech 10w30 lit stojí cca 70 kč
Ja mám Kioty ale v prevodovke mam Shell Donax TD. Aj na prvej servisnej mi tam taký naliali. Cena bola okolo 5,50E za liter. V manuali mam ešte povolené: BP Tractran UTH a Exxonmobil Exxon Hydraul 560. Ale v podstate keď som bol v mototechne vedia mi zohnať aj iné značky a hlavne aby to bol olej na spolučnú náplň(prevodovka aj hydraulika).
Taky mám v Mahindře olej Shell Donax. U nás v ČSAD se používá do hydrodynamických převodovek autobusů.kuko56 píše:Ja mám Kioty ale v prevodovke mam Shell Donax TD. Aj na prvej servisnej mi tam taký naliali. Cena bola okolo 5,50E za liter. V manuali mam ešte povolené: BP Tractran UTH a Exxonmobil Exxon Hydraul 560. Ale v podstate keď som bol v mototechne vedia mi zohnať aj iné značky a hlavne aby to bol olej na spolučnú náplň(prevodovka aj hydraulika).