MITSUBISHI MT16D
Moderátor: DYK
Re: MITSUBISHI MT16D
Ahoj, plánujem kúpu malotraktora a tento v inzercii ma zaujal http://dum.bazos.cz/inzerat/19311877/Ma ... -D-4x4.php chcel som od pána viac fotiek a viac info k stavu, napísal mi že stav veľmi slušný a rok 1987. keďže nemám žiadne skúsenosti s týmito strojmi, tak sa chcem spýtať či neviete poradiť ako je to s náhradnými dielami k takto starému stroju? lebo niekde som čítal, že je to u týchto japoncov problém, keď sú staršieho dáta, ďakujem za odpoveď
celkově je problém dostat díly na japonce ale v USA je prvovýroba a hodně firem co dělají díly na kuboty a Yanmary, zbytek japonských malotraktorů je už problém s tím rokem výroby to bude někde kolem 1970 v 87 se dělali jiné typy
preto tam má asi aj tak menšiu cenu.., to je potom bud alebo, kľudne ten stroj môže pár rokov slúžiť doma, alebo sa tam aj hneď môže vysypať prevodovka a bude to hodné tak do šrotu. radšej si priplatím za niečo novšieho dátumu
ono celkově mitshubishi, sibaura, hinomoto a Iseki jsou levněkší traktory, pak se dají sehnat za dobrou cenu jak Yanmar tak kubota ale jsou to šroty, ale když je někdo přestříka a tak kupující nic nepozná a traktor se koupí v japonsku do 30 000kč kterého japonci prodávají na díly a u nás je hned za 90 000 ale přestříkaný a v super stavu s upraveným počítadlem motohodin.
to mi je bohužiaľ jasné, že to takto funguje, preto sa radšej pýtam, lebo fakt o týchto strojoch nič neviem, len sa mi páčia a videl som ich tak na fotke. celkovo mi prišlo aj jednanie tohto pána podivné (dúfam že mu nekrivdím) ale má inzerát s jednou nedetailnou fotkou a keď mu napíšem aby mi poslal fotky a napísal o stave, tak mi odpíše len že nech mu dám číslo a on mi zavolá... až neskôr napísal aspoň ten rok a stav..
vozí to z polska http://traktorki.eu/, měl jsem tu před týdnem Yanmara YM 1300 D 4x4 původní stav, původní pneu, najeti cca 1600mth s rotavátorem za 65 000kč, včetně třibodového závěsu a závěsu na vlek, solidni traktor s manuální převodovkou, YM s powershiftem neberu nebo nejsou díly tedy powershift hřídele, jinak díly se řeší tak že se sem tam koupí něco na díly a je to skladem a když né tak se kupují takové modely aby se to dalo použit z jiného traktora. hodně jich je stejných co se týče převodovek rozdíly jsou v motorech ale na ty není problém sehnat díly.
aha tak už chápem, prečo mi neposlal ďalšie fotky, lebo to pravdepodobne ani fyzicky nemá u seba..
pro kopciatko a mitsu: podle katalogu dílu se do MT16 termostat nedával - asi nebyl potřeba.
Termostat do motoru L3E se dá koupit u firmy Kramp za 565kč, těsnění za 60kč.
Bohužel maj 270kč poštovné.
Možná by se dal sehnat i jinde, ale muselo by se vědět, kterej pracovní stroj má tenhle motor.
Termostat do motoru L3E se dá koupit u firmy Kramp za 565kč, těsnění za 60kč.
Bohužel maj 270kč poštovné.
Možná by se dal sehnat i jinde, ale muselo by se vědět, kterej pracovní stroj má tenhle motor.
Já se práce nebojim, klidně si vedle ní LEHNU.
Život je souhrn průserů nepravidelně po sobě jdoucích !
Pozdrav každého, když stoupáš vzhůru.Nevíš koho potkáš, až budeš padat dolů....
s pánem co nabízí ten traktor jsem několkrát jednal. Podle fotky co je na bazoši, to stojí u něj ve firmě na Praze5. Při jednání se zájemci o jeho zboží se nikdy netajil s tím že to vozí z venku. V maďarsku a v polsku je skladů dost. Z těchto skladů ale nakupuje většina menších překupníku v čechách a na slovensku. Málokdo si nechá poslat zásilku traktorů přímo z japonska.edo píše:aha tak už chápem, prečo mi neposlal ďalšie fotky, lebo to pravdepodobne ani fyzicky nemá u seba..
Zdravím, aj ja vlastním Mitsubishi MT16, motor L3E, termostat tam nie je. Pozrel som na stránke Kramp, sú tam 8 druhov, ktorý termostat treba do motoru L3E? Myslím katalógové číslo.
podle toho co mě tvrdily zaměstnanci Krampu tak je to termostat MM433548bt66 píše:Zdravím, aj ja vlastním Mitsubishi MT16, motor L3E, termostat tam nie je. Pozrel som na stránke Kramp, sú tam 8 druhov, ktorý termostat treba do motoru L3E? Myslím katalógové číslo.
Naposledy upravil(a) Ali.Bubu dne stř lis 21, 2012 5:28 pm, celkem upraveno 1 x.
Ďakujem!
Prikladám ešte aj ja nejaké fotky, moja tohtoročná jesenná orba v záhrade , a priorávanie vo vinohrade.
Zhanal som nejaku nahradu toho orginal termostatu, ale bohuzial taky malicky na trhu nieje, teda nenasniel som v tej lacnejsej kategorii. Som pozeral dost siroku ponuku od Wahler. nakoniec som sa rozhodol ze som kupil termostat do hadice z Renaulta 5 http://www.okazje.info.pl/okazja/motory ... ult-5.html
taketo nieco, a natlacil som ho do hadice, ktora ide zhora do chladica. povodnu hadicu som odlozil a nasiel som si podobnu v autosrote s nejakeho motora tusim ford 1,8tddi a do tejto som po nahriati teplovzduskou pistolou natlacil tento termostat. zohnal som 83C. Este otazne je ze ci do neho urobit dierku alebo nie. ja som neurobil.Termostat stal 6 eur, cize bolo to skoro zadarmo. Mimochodom mam to takto riesene na svojom aute fiat stilo, uz 2 roky, kde povodny orginal stoji 100eur. Zatial je to v pohode motor sa krasne zachvilku zohreje,rucicka vystupa, predtym sa ani nepohla, ked nebol traktorcek pod zatazou. Uz sa skusalo aj orat aj mulcovat zatial to je dobre, neprehrieva sa to.
Mimochodom ked niekto zhana palivovy filter, tak sa da zohnat aj u nas za celkom v pohode peniaz od firmy ALCO MD 467
http://www.olejweb.sk/detail-filtra/6036/produkt-md-467
taketo nieco, a natlacil som ho do hadice, ktora ide zhora do chladica. povodnu hadicu som odlozil a nasiel som si podobnu v autosrote s nejakeho motora tusim ford 1,8tddi a do tejto som po nahriati teplovzduskou pistolou natlacil tento termostat. zohnal som 83C. Este otazne je ze ci do neho urobit dierku alebo nie. ja som neurobil.Termostat stal 6 eur, cize bolo to skoro zadarmo. Mimochodom mam to takto riesene na svojom aute fiat stilo, uz 2 roky, kde povodny orginal stoji 100eur. Zatial je to v pohode motor sa krasne zachvilku zohreje,rucicka vystupa, predtym sa ani nepohla, ked nebol traktorcek pod zatazou. Uz sa skusalo aj orat aj mulcovat zatial to je dobre, neprehrieva sa to.
Mimochodom ked niekto zhana palivovy filter, tak sa da zohnat aj u nas za celkom v pohode peniaz od firmy ALCO MD 467
http://www.olejweb.sk/detail-filtra/6036/produkt-md-467
Ked som pred casom zhanal termostat do MT16, tak mi z Krampu poslali rucne robeny rozmerovy nacrt toho MM433548, vdaka ktoremu som si bol isty ze musi pasovat - z obrazku to nebolo tak jednoznacne.
Rozmerovo rovnaky termostat (37mm priruba) som nasiel aj pri klimatizacnych veciach, ale tam bola cena co si pametam tak 2x vyssia ako z Krampu. Vyhodou Krampu je rychlost - na druhy den to prislo.
Kazdopadne vidiet, ze z termostatom motor dosiahne skor prac. teplotu, uz po chvili stichne ostry klepot motora predpokladam ze s mokrymi vlozkami, v zime bez termostatu by to asi bolo trapenie...
Rozmerovo rovnaky termostat (37mm priruba) som nasiel aj pri klimatizacnych veciach, ale tam bola cena co si pametam tak 2x vyssia ako z Krampu. Vyhodou Krampu je rychlost - na druhy den to prislo.
Kazdopadne vidiet, ze z termostatom motor dosiahne skor prac. teplotu, uz po chvili stichne ostry klepot motora predpokladam ze s mokrymi vlozkami, v zime bez termostatu by to asi bolo trapenie...
Ali.Bubu píše:
podle toho co mě tvrdily zaměstnanci Krampu tak je to termostat MM433548