Tak to neni možné aby to nedělalo pokud se to neblátilo tak to musí dělat a tupý v tom vašem písku ! a fakt to nebylo zmrzlé ? toto traktorky dělají s rotavátorem hezkou práciJet píše:Jo Vracov.
Japonský rotavator
Moderátor: DYK
- milstav1
Re: Japonský rotavator
co to znamená "přiškrcené spouštění pro pomalý náběh " já ho roztočím a pak spustím do země musím nabrousit nože a uvidímPřema píše:Mám Yanmar 1401 s originál rotavátorem záběr myslím 120 cm. Jak to spouštíš zvednuté n. spuštěné? Já zvednuté a napomalu vývodovku a přiškrcené spouštění pro pomalý náběh a alespoň půl plynu.
Asi má na mysli přiškrcení kolečka na spouštění hydrauliky, aby to nespadlo rychle. Myslím si, že tupé nože na tvůj problém nemají vliv . 14 koní by si mělo se 120 cm rotíkem jenom hrát. Spíš ber v potaz, že potřebuješ motor trochu víc točit. Na 540 vývod otáček, píšou cca 2500 otáček motora. Což znamená, že ten motor musíš docela točit v otáčkách.
já měl 3tis otáček a dusilo se to, a ty nože se ti zdají že jsou dány dobře? kolik jdeš zhruba do země? Musím to vyzkoušet až bude teplo a dát tam ty kolečka , ted jsem to chtěl jenom zkusit však víš když je něco nového tak se to musí vyzkoušet
Jemu to jede pěkně
Jemu to jede pěkně
Popravdě řečeno, já to ještě nezkoušel . Když to vezmu podle mého, nože tam máš dobře. Za předpokladu, že je tam mám dobře aj já .
Takhle jezdím já, nemohu si stěžovat
čau,
nemohl bys vyfotit jak máš naskládané ty nože, jakou máš nastavenou hloubku? Dík
nemohl bys vyfotit jak máš naskládané ty nože, jakou máš nastavenou hloubku? Dík
-
presne tento rotavator som mal za Hinomotom N189.Okrem skratenia rozvodovej retaze,čo bola maličkost, s nim nebol absolutne žiadny problem.Vykonostne ho traktorík zvladal vyborne.honzauta píše:Takhle jezdím já, nemohu si stěžovat
Bohužel, rotavátor je zarovnaný v seně, vyprostím ho až na jaře, jinak si myslím, že nože máte správně, na kapotě rotavátoru mám tabulku umístění nožů a jedna z možností byla tak, jak máte Vy.
Jet píše:čau,
Tak děkuji vyzkouším až bude teplo, děkuji za rady.
Pod sedačkou je u japonců škrtící šroub na spouštění ramen. Nastav si hloubku záběru (podle hlíny) v těžší radši víckrát přejedu. Motor alespoň 1/2 ale i 3/4 plynu a v pojezdu 2-3 redukce. Funguje mi to i v těžší hlíně. Trávník rozebírám jenom lehce a potom zaorám (ne za sucha).Jet píše:co to znamená "přiškrcené spouštění pro pomalý náběh " já ho roztočím a pak spustím do země musím nabrousit nože a uvidímPřema píše:Mám Yanmar 1401 s originál rotavátorem záběr myslím 120 cm. Jak to spouštíš zvednuté n. spuštěné? Já zvednuté a napomalu vývodovku a přiškrcené spouštění pro pomalý náběh a alespoň půl plynu.
Vyzkouším dík .
-
- Kontaktovat uživatele:
máš slabej trakturek hele a ty kolečka tam nemusíš mít hidraulika unese 600kg respektive svoji vahu traktoru hravě jinak kluci mam na prodej sazec 2 radek AKPIL dobra cena 15000 automatek
proč myslíš že je slabý traktůrek? Rotavátor byl na traktůrku tak to asi spolu někdy pracovalo.MiguelB6 píše:máš slabej trakturek hele a ty kolečka tam nemusíš mít hidraulika unese 600kg respektive svoji vahu traktoru hravě jinak kluci mam na prodej sazec 2 radek AKPIL dobra cena 15000 automatek
-
- Kontaktovat uživatele:
mam ten samej broblem rotavatory se delali stejny ale jine prevody kdyz je zrepasovali tak menili zuby z mensiho na vetsi takze si zacal vytacet traktor a mel silu a kdyz to mas na malo tak tocis motorem a silu nema protoze je to blbe z prevodovane vis repas 6000 vyplati se ti to prodat a koupit ISEKI protoze ten to ma uplne perfektne udelane tak pokud chce tak ja ho od nej koupim delam repasi a mam tady jeden traktor na prodej tak bych udělal kompletni repas vymenil vsechny ozubena kola iseki seženeš kolem 3 4 táci nerepasované ale to je kvalita toho se nebát tahám to mitshu mt15 a ta si stim hraje jezdim normál 1 a pul plinu ale zase v písku to jako nevadí kdyby to bylo tvrdší to víš že bych ho neníčil já tam dávám kardanovou prokluzovaci spojku jistota aby mi to neroztrhlo převodovku bych se rozbrecel