Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
brigadnik
Kontaktovat uživatele:

Re: Kubota

#1411 Nový příspěvek od brigadnik »

Můžu poprosti o detail, jak máte na kubotách uchycenej ochranej rám? Přeci jenom kolem ramen a mezi blatníkama moc místa není.

JardaCNC

#1412 Nový příspěvek od JardaCNC »

Je to tu v tomto tematu jiz popsane i fotky staci jit tak o 8-10 stranek naspet.

dukon

#1413 Nový příspěvek od dukon »

Dobrý den pánové.
Prosím o radu ohledně obutí Kuboty 1400 pneu 5-12 a 8-16. Nějak se nemůžu dopočítat obvodu na těch rýžových pneu. Hledám nějaké trávníkové případně jemnější šípy než jsou ty rýžaky. Dík za rady.

pql

#1414 Nový příspěvek od pql »

já sem se dopočítal v mitaskách na předek 6,5/80-12 a zadek 7,5-16.

Nevím jestli si to dobře pamatuju, ale když sem točil kolama na špalkách, tak to bylo 24 otáček předku na 17 zadku, ale je potřeba to zkusit, mám Kubotu B2420

milanhb1

#1415 Nový příspěvek od milanhb1 »

Na své B6000 jsem to udělal trochu jednodušeji-prostě změřil průměr kola
a nahradil to stejným.Pokud nejezdím po asfaltu se zapnutým předkem a plnou
lžicí čeláku (nemám žádná další závaží),tak by neměl být problém.
Milan

quikshjare

#1416 Nový příspěvek od quikshjare »

dukon obvod 5-12 je 1665mm, obvod 8-16 je 2319mm, z toho mas prepocet na pomer. Mitas ma na svých strankach uvedene rozmery i BKT.

dukon

#1417 Nový příspěvek od dukon »

Dík všem za reakci.
Momentálně mám nazuty rýžáky a ty mají obvod větší cca 12-1760, 16-2360. Trošku dotaz pozměním - jaké pneu obouváte aby neničily trávník. Potřebuji něco co mě udrží i ve svahu a nenadělá na trávě paseku tak jako ty rýžáky. Jinak předpokládám, že velikost obvodu je třeba udržet v nějakých přibližných tolerancích. Úplně stejné obvody nenabízí žádný výrobce. Je nějaký klíč k poměru předek vs. zadek u Kuboty B 1400. Dík za trpělivost.

Schimi

#1418 Nový příspěvek od Schimi »

Rozměry:
předek: 5-12 nebo 20*8-10 travní
zadek: 8-16 nebo 221/80D-15 travní
viz: https://drive.google.com/file/d/0Byb0Du ... yODdi/view

Podle těch rozměru dohledáš u výrobců, anebo spočítej obvody, ale nových né jetých :zapomel:
Já mám větší kola ale vpředu mitas šípové a vzadu už zmíněné BKT a binec to nědělá, samozřejmě je to o rozumné manipulaci a suchu.
KUBOTA B1600 + Podkop GEO + Čelní nakladač RVR
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 72&t=72524
Domácí třídič DT 1250 - poloprofi betaverze
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 87&t=67355

quikshjare

#1419 Nový příspěvek od quikshjare »

Přední kola musí být rychlejší. Jinak přesně to zjistíš, když zapneš 4x4 a při zvednutém traktoru pootočíš o jednu otáčku zadních kol a sleduješ o kolik se ti pootočila přední náprava otáček. Travní gumy mám BKT vzorek 306 a co s nimi jezdím není problém na trávě ani ve svahu na zahradě.

kladyvo

#1420 Nový příspěvek od kladyvo »

Caute chlapi,prosim Vas nemal niekto rozobranu prednu napravu na 6001 ? Tecie mi z oboch reduktorov olej,chystam a to rozobrat no chcel som vediet ci si niekto nepoznacil cisla lozisk a simeringov,prip. nej foto.
Dakujem

brigadnik
Kontaktovat uživatele:

#1421 Nový příspěvek od brigadnik »

Nezkoušel jste někdo na předek tyhle?
https://www.pneukomplet.cz/pneumatiky/z ... 1aff7c5ff0
vzadu mám mitas 7,5-16, kubota B7000

Minihansol

#1422 Nový příspěvek od Minihansol »

kladyvo píše:Caute chlapi,prosim Vas nemal niekto rozobranu prednu napravu na 6001 ? Tecie mi z oboch reduktorov olej,chystam a to rozobrat no chcel som vediet ci si niekto nepoznacil cisla lozisk a simeringov,prip. nej foto.
Dakujem
Tu je zoznam na B6000 http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 8&start=90 nápravy by mali byť rovnaké.

kladyvo

#1423 Nový příspěvek od kladyvo »

Pani dakujem,priznam sa mam problem pohybovat sa v tych vlaknach,no napravu som urobil. Stacilo len pretesnit a vymenit na kazdej strane jeden semering. Loziska su vsetky ok a tak som ich tam nechal,kedze viacero ludi mi hovorilo ze take kvalitne uz mozno nezozeniem. No a ak by aj niektore klaklo,neni to az taky problem rozhadzat to a vymenit. Takze traktor pripraveny na sezonu,naprava ok,filtre plus olej vymenene,vycistil som chladiacu sustavu a dal novu nemrznucu a vcera som namontoval novy klakson aj s tlacitkom a trochu prerobil ten silenblok pod sedanou (sedana sa mi prevazovala a opierala u paku hydrauliky. Este dorabam zavazie do predu,mozno zajtra dokoncim. Ak sa podari hodim aj nej foto.

boker

#1424 Nový příspěvek od boker »

Dobry den. Vlastníme 15 000 metru pozemku v 650 mnm. Jde o 8000 louky, potom docela svah (ktery je kolem lesa mírnější) a nad svahem zbytek pozemku. Na pozemku stara roubenka k budoucí demolici. Nadherné místo, ktere chceme uz konecne zacít kultivovat a v budoucnu se i snad usadit. Farmaříme v míste bydliste, víme do ceho jdeme. Ale finance nam nedovoluji řešit vse najednou, chceme nejprve začít pracovat a vytvářet silnejší pouto k místu. Také tři male deti cloveka brzdí k rychlým rozhodnutím typu prodeje soucasneho bydlení a demolice + stavby.

Nutne potrebuji v tomto clenitem pozemku mulčovat tyto kvanta trávy. To vidím jako primární, pokud tam mame co delat. Minulý rok jsem se neuspesne snazil ziskat nejakeho místního traktoristu. Dnes uz si lide moc nepomahají, nikdo není ochoten. A uz me to s..e. Nechci být zavislý, resim vlastní moznosti. Bubnovkou bych se asi zblaznil.Tak vybírám malotraktor s mulcovacem, a pokud by nekdy byly zvířata, dokoupil bych bubnovku
Problem je, ze kdyz ctu Vase prispevky, je to pro mne mluva v jinem jazyce. Nerozumim autum, natoz traktorum, kridele, kardan (ten jsem dnes dily googlu nastudoval) Je mi to az trapné, potreboval bych k nekomu do učení... Prosím o radu, co by bylo na mé potreby nejlepsí. Hlavne tedy trava, orba vyjímecne, jeste tahat nejaky vlek (odvoz bordelu, privezení materiálu)

Matúš

#1425 Nový příspěvek od Matúš »

1,5 ha mini Kubotou? :shock:

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“