Vas nazor na japonske malotraktory

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
mirototh

Re: Vas nazor na japonske malotraktory

#136 Nový příspěvek od mirototh »

Zdravím vás páni no v japonsku som nebol ale myslím si oni tam majú takýchto traktorov plnú onúúú tak že majú čo predávat
a nie aby sa niekto túlal po zamorenom priestore aby získal a predal jeden dva traktore pre nich určite smiešnu cenu
a ako tu píšete priekupníci prečo také oslovenie čo závidíš niekomu ved máte alebo máme nožnost obchodovat každý tak začni
a daj lacnejšie aby si viac predal čiže zarobil .Porovnávat nebudem čo by som mohol ale mám iseki zatial spokojný a komu sa
nepozdáva japonský kúpte si iný ved každý si kúpil načo mal a čo sa mu pozdávalo .Ale som zase rád že sa tu vedú debaty
a vymienajú skúsenosti medzi nami ospravedlnujem sa ak som sa niekoho dotkol mojim príspevkom .

mikiki

#137 Nový příspěvek od mikiki »

Jsem tu nový a tímto bych chtěl pozdravit všechny na tomto fóru.
Na starší kolena jsem se zbláznil a pořád dokola pročítám nejen toto vlákno až jsem dospěl do bodu, že bez "japončíka" už nemohu dál být :)
Proč jej potřebuji, když nevlastním žádné velké pozemky ani pole - jen zahradu a domek na Vysočině?
Traktůrkem bych sem tam přivezl nějaké to dříví z lesa a na práce okolo baráku a ..... pro potěšení.
Našel jsem tento inzerát, proto bych se chtěl zeptat zda neudělám s touto koupí u tohoto prodejce nějakou hloupost.
http://www.rvr-agro.cz/malotraktory/kub ... 000-detail

Buggy

#138 Nový příspěvek od Buggy »

Ahoj, typem určitě chybu neuděláš, nejspíš by Ti stačila i B 5000 - 5001, jenom pozor, v té Opavě fotky a cena nepatří k sobě, je tam nafocený celorepasovaný stroj, za tu cenu bude opršený kousek, jak jej dovezli. Nebál bych se ani toho, traktor na barvu nejezdí, a že je okyslý jak stál 30 let venku ještě neznamená, že je na odpis, ale chce si to pořádně prověřit a po koupi mu dát trošku péče, projít těsnění, všechny oleje. Opravit se dá vše, otázkou je cena, ale nějak zásadně se ty stroje nekazí.

mikiki

#139 Nový příspěvek od mikiki »

Díky za info.
Samozřejmě je to směs fotek :nene:
Chtěl jsem po nich bližší info i foto.
Určitě se tam ale zajedu nejdříve podívat, abych to viděl na vlastní oči.
Někde jsem tady četl, že je není špatné (když nepospíchám) kupovat v zimních měsících.

RoKur

#140 Nový příspěvek od RoKur »

mikiki píše:Díky za info.

Někde jsem tady četl, že je není špatné (když nepospíchám) kupovat v zimních měsících.
Ahoj,
U nás to neplatí.
Naši prodejci dovezou několik kontejneru za rok a ty nejlepší kousky jsou rozebrány hned ten den, kdy to vybalí.
Za celou zimu dovezou tak pouze jednou, protože je poptávka přeci jenom menší.
Proto počítej s tím, že v zimě tam bude ještě o trochu větší vrakoviště, než přes léto a proto jsou ty ceny nižší.
Ne proto, že je menší prodej, ale důvod je ten, že jsou to větší vraky.
Pokud si ho tedy budeš schopen dát přes zimu dohromady, tak se Ti to možná vyplatí.

V každém případě si ale zajeď na traktorky podívat, a hlavně si na něj sedni, aby jsi potom nebyl zklamaný velikosti.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

HONZAD

#141 Nový příspěvek od HONZAD »

mikiki píše: Někde jsem tady četl, že je není špatné (když nepospíchám) kupovat v zimních měsících.
Koupě v zimě má jednu výhodu, pokud má traktor horší startování, tak v zimě se to projeví daleko více než v létě.
V zimě by mohl prodejce více slyšet na nějakou tu slevu, traktory jdou méně na prodej, tak aby prodal alespoň něco. Ale zase traktor čtvrt roku stojí a běží záruka (pokud se jedná o celorepas nebo nový stroj).
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.

mikiki

#142 Nový příspěvek od mikiki »

Díky všem.
Na jaře 2016 se mrknu k prodejcům a snad si konečně koupím nějakého toho vysněného japončíka.
Nyní přes zimu trošku opráším ten svůj "domorobostroj" :)

other-side

#143 Nový příspěvek od other-side »

Trochu oživím toto téma. Víceméně jsem zavrhnul pořízení jednoosáku a moje rozhodování je nyní už jen v mezích:

1. ojetý japonec, cca 15-20HP, hmotnost ideálně 600-700kg, cena 100-130tis s DPH, sleduju nabídku českou, ale neoslovuje mě to, víc sleduju nabídku polskou, konkrétně BOSSe např http://aukro.cz/zahradni-traktor-shibau ... 53952.html

vím, že tu byl BOSS na foru poměrně dobře hodnocen, a tuším, že ojetý je vždy tak trochu loterie, byť u Bosse by to nemuselo být tak špatné (cenu za dopravu na západ čech jsem raději nepočítal)

nebo

2. přidat a koupit Solis 20, jenžto je kousek ode mě v DE za poměrně dobrou cenu (7tis EUR) a mít traktor nový, předpokládám i se zárukou, případně poptat u CZ Solis za kolik u nich

Chvíli jsem uvažoval i o nový Kubota B1220 případně lehce jetý z DE typ 1620, ale zatím mě odrazuje buď výkon, nebo cena, Čajna stroje jsem zavrhnul. Jako všichni chci stroj spolehlivý, co zvládne natočit cca 70-100mth/rok a na který můžu dát během násl pár let čelní nakladač. Líbí se mi spíš ty kompaktní alá Aste a pod, na velký věci mám Zetora, tento malý traktor by byl na malý věci, primárně sečení pár ha TTP a převoz materiálu. Traktor chci na furt, není v plánu ho za pár let vyměnit za silnější/větší.

Co se nabídky BOSSe týče, dost často narážím na to, že jejich stroje nenajdu na tractordata.com abych zjistil o stroji více, existuje ještě nějaký portál kde dohledám více info? Pak samozřejmě dotaz na dostupnost náhradních dílů na Mitsubishi/Shibaura/Iseki v ČR? Přiznám se, že jsem trochu rozmazlený z cen a dostupnosti Zetor dílů......

Díky předem za případné komentáře kolemjdoucích.

DYK

#144 Nový příspěvek od DYK »

Jestli je úvaha i nad novým strojem, vždy bych to upřednostnil. Svého času zde na foru vystupoval "Solis CZ" z Jindřichova Hradce a co kdyby zašmátral a nabídl cenu ala Německo? Ale toto všechno sám víš.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

other-side

#145 Nový příspěvek od other-side »

Jako všechno, i nový stroj má svá pro a proti - tj servisní zásahy. Když se něco potento, čekat den, dva na servis v záruce je pro mě samozřejmě problém, když se něco potento na Zetoru, sednu do auta a do hodiny mám díl, do půl dne opraveno a jede se dál. Zatím na mě nejvíc působí japonci, ti mladší, pravdou je, že malotraktor by prostě makal, někde spíš v profi kategorii než v hobby sem tam.

Ale na rovinu řeknu, že 150tis Kč za ojetýho japonce bych nedal, to bych šel zcela jistě do Solise. Tímhle jsem si prošel před dvěma roky při výberu novýho auta, nabídka bazarů byla šílená a tak jsem skončil u novýho. Já na ojetiny nemám štěstí ani čuch.

DYK

#146 Nový příspěvek od DYK »

No počkej počkej, co to meleš o Zetoru? Ten je snad mimo výčet dvou variant? Když jsi začal o poruchách - co uděláš, když se ti zastaví japonec? Seš na tom stejně a kdo ví, jestli né hůř.

other-side

#147 Nový příspěvek od other-side »

DYK píše:No počkej počkej, co to meleš o Zetoru? Ten je snad mimo výčet dvou variant? Když jsi začal o poruchách - co uděláš, když se ti zastaví japonec? Seš na tom stejně a kdo ví, jestli né hůř.
Zetor mě namlsal poměrně levným a hlavně dostupným servisem. Proto mám trochu "strach z nového" , protože u japonce či Solise bude servis asi krapet horší. A já jsem nerad závislý na někom dalším.

DYK

#148 Nový příspěvek od DYK »

No jo, ale sám jsi napsal, že uvažuješ o jetým japonci nebo novém solisu, tak co teda? Zetor bych z toho vynechal ve všech směrech, protože o něj vůbec nešlo i když co o něm píšeš je pravda pravdoucí. Tak já teda nevím o co ti vlastně jde. Já bych šel do nového koupeného v ČR.

other-side

#149 Nový příspěvek od other-side »

Poptám Solis 20 u Českého prodejce + servisní náklady garanček. Potřebuju to do jara rozseknout. Ale tak nějak tuším, že cena u českého prodejce mi nebude asi úplně vyhovovat.

other-side

#150 Nový příspěvek od other-side »

Solisu 20 je cenově velmi blízko Kubota B1220, předpokládám, i když tu jeden spokojený uživatel této Kuboty je, že na sekání/mulčování je tento traktůrek slaboučký. Asi se od té doby co jsem to tu před dávnem řešil nic nezměnilo. Když jsem řešil B1220 s prodejcem, tak se na příslušenství k sekání a výkonu Kuboty netvářil nijak pohoršeně.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“