Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Bielan

Re: Kubota

#1276 Nový příspěvek od Bielan »

Terablick píše:Já neříkám že se nějakej ventil zasekl, jen že to je jedna z možností :) Jelikož bych tak jako tak doporučil ty hadice doplnit, udělej to jako první a uvidíš co se stane :)
Moc děkuji za rady. Bohužel tentýž den, kdy jsi mi, Terablicku, napsal svou obsáhlou odpověď, se mi stalo tolik špatných událostí, že se z toho dodneška vzpamatovávám. Nicméně život jde dál, a tak musím dořešit i svůj problém s nefunkční hydraulikou. Znovu se začtu do Tvého návodu a určitě dám vědět, jak jsem se s problémem vypořádal.
Ještě jednou děkuji.
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

Bielan

#1277 Nový příspěvek od Bielan »

Tak jsem zkusil překreslit schéma hydrauliky tak, jak si myslím, že by to mělo vypadat a předpokládám, že to bude správné:

Obrázek
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

RoKur

#1278 Nový příspěvek od RoKur »

Bielan píše:Tak jsem zkusil překreslit schéma hydrauliky tak, jak si myslím, že by to mělo vypadat a předpokládám, že to bude správné:
Asi je to špatně.
Nemáš tam nikde napojení do zadního závěsu.
Mělo by to dál pokračovat asi tím horním vývodem T do toho elektroventilu pro ramena zadního závěsu.
Spodní vývod T by měl jít do zpátečky hydrauliky.
Pokud ovšem soudruzi s polska nechali původní rozvaděč, tak jak byl.
Ale to by zase na tom obrázku nebyla pod sedačkou zpátečka, ale šlo by to do elektroventilu.
Mimochodem, odkud máš tedy elektroventil pro zadní ramena napojený na hydrauliku?

Obrázek
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Bielan

#1279 Nový příspěvek od Bielan »

To napojení elektroventilů pod sedačkou na hydrauliku jsem vůbec nepochopil. Mám pocit, že to vede přímo "traktorem", tj. v rámu. Je tam blbě vidět, ale třeba někdo znalý (zvláště pak někdo, kdo má Kubotu) koukne na fotky, které jsou na předchozí stránce a pozná, jak to tam je. Píst pro zvedání a spouštění ramen je zřejmě přímo pod deklem převodovky, protože nikde není vidět.
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1280 Nový příspěvek od Terablick »

Ahoj. Ať už se ti stalo cokoliv, moc mě to mrzí, a držím palce ať se všechno zase zlepší a srovná :friends:

Pokud jde o to schéma, tak výstup do elektroventilů je celkem rozpoznatelnej z těch fotek co jsi posílal. Tak jako tak je to špatně, a tak jako tak se to nesmí vyvést z výstupu T (ani jednoho), ale vždy z výstupu HPC (HPCO), někdy označeného jako N nebo něco jiného, ale nikdy ne T. Současně je potřeba ten výstup aktivovat, a to na obou těch ručních rozvaděčích. Z prvního půjde tlak do druhého a jedna vracečka, ze druhého půjde tlak do těch el. mag. ventilů a další vracečka (ty lze samozřejmě spojit dohromady, a klidně je pak spojit i s vracečkou z el.mag. ventilů. Takže zapojení bued vypadat zhruba takhle (písmenka se můžou lišit):

Obrázek

PS: omlouvám se že sem chodím tak málo. Nemám moc čas, mimo jiné i proto, že pro vás všechny chystám úplně novej web o hydraulice, kde bude všechno vysvětlené, budou tam kalkulátory, nákresy, tabulky, rady atd právě pro kutily a majitele domadělů (i sériových strojů samozřejmě):) Například včera jsem na tom strávil celkem asi 10 hodin. Jde to pomalu, jelikož tomu vůbec nerozumím, takže všechno objevuju za pochodu, hledám co jak udělat a vyřešit, kde se co nastaví, změní, upraví, jak vůbec udělat na webu kalkulátor atd... :-/ .
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

RoKur

#1281 Nový příspěvek od RoKur »

Ahoj Terablick. Vim,ze nelze vyvod T pripojovat do kaskady na xalsi ventil, ale vychazel jsem z oz a eni vystupu na maluvce.
S webem ti mohu poradit.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Terablick
Kontaktovat uživatele:

#1282 Nový příspěvek od Terablick »

Je mi to jasné, ale i tak by bylo potřeba to tam napsat, nebo označit jinak než T :) Na těch rozvaděčích z fotek je na jednom výstup N a na druhém HPC, takže vím, že tam jsou a lze je použít, a proto jsem je tak označil. Jen nevím kterej byl na kterém, ale to je nakonec fuk :)

Pomoc s webem by se asi i hodila :) Zatím to jakž takž zvládám sám, ale některé věci prostě neumím, tak je zatím neřeším (hlavně pokud jde o vzhed a jeho úpravy). Protože jsem v podstatě laik, zvolil jsem jeden z nejrozšířenějších a nejjednodušších redakčních systémů WordPress, na kterém je dokonce dostupnej i jakejsi plugin na tvorbu kalkulátorů (je to samozřejmě nadsázka, jde o jednoduchej nástroj na naklikání kolonek a přiřazení nějakých parametrů pro každou z nich, a jejich vzájemných vztahů), což mi ale hodně pomohlo, dá se říct, že to bylo skoro klíčové, i když se to zatím nechová úplně jak bych potřeboval, protože jinak nevím jak bych to udělal. Vytvořit si vlastní script neumím. Nějak se s tím peru, a zatím jsem vyřešil asi 80% problémů u prvního kalkulátoru). Stránky jako takové (vzhled) nejspíš ještě překopu (nejspíš změním celý template, ale musím se podřídit tomu co je dostupné zdarma a hlavně co je kompatibilní s tím pluginem). Vím že WordPress není ideální, ale pro mě je to asi jediná možnost... Nějaké zabezpečení tam je, vypl jsem komentáře, nebude tam forum atd, a zapl jsem v administraci ochanu proti přístupu ze zahraničí (stejně bude celej česky). Nevím jak se to přesně jmenuje, ale mělo by to automaticky filtrovat IP adresy z ciziny (mimo ČR a SR) už na úrovni poskytovatele hostingu. Samozřejmě co by člověk nechtěl od freehostingu, ale doufám že to trochu pomůže :)

PS: omlouvám se za spam ve vlákně o Kubotě :) Asi příště zvolím raději SZ :)
Rád poradím s hydraulikou. Pište ale vždy na email hydraulika@post.cz

Moje stránky o HYDRAULICE (klik). Kalkulátory (řízení, naviják, štípačka, hadice, ...), návody, katalogy, vychytávky...

Farming Simulator a další hry levně

Leo

#1284 Nový příspěvek od Leo »

callom píše:Moje verna a spolehliva Kubota. Mozna bude volna info f SZ..
Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.

peter2201

#1285 Nový příspěvek od peter2201 »

neviem kam to zaradit ale necchel som novu temu vytvarat .. chcel by som kupit tento mulcovac za kubotu l 2201dt mate nejake skusensoti prosim ?? http://www.rvr-agro.cz/prislusenstvi/tr ... e-y-detail

Bielan

#1286 Nový příspěvek od Bielan »

Ahoj, tento mulčovač (šířky 105 cm) mám už téměř rok a jsem nadmíru spokojený. Mám ho od RVR-AGRO. Před pár týdny jsem si koupil i dva páry náhradních nožů - jsou ovšem dost drahé. Ale i když mám v součtu pomulčováno cca 5 ha, tak jsou nože stále plně funkční (lze je otočit a prodloužit tak dvojnásobně jejich životnost). Mulčovač jde pěkně nastavovat, je poměrně tichý a zvládá i hodně vysoký porost (přes 1 metr) a terénní nerovnosti.
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

Bielan

#1287 Nový příspěvek od Bielan »

Terablick píše:Ahoj. Ať už se ti stalo cokoliv, moc mě to mrzí, a držím palce ať se všechno zase zlepší a srovná :friends:

Pokud jde o to schéma, tak výstup do elektroventilů je celkem rozpoznatelnej z těch fotek co jsi posílal. Tak jako tak je to špatně, a tak jako tak se to nesmí vyvést z výstupu T (ani jednoho), ale vždy z výstupu HPC (HPCO), někdy označeného jako N nebo něco jiného, ale nikdy ne T. Současně je potřeba ten výstup aktivovat, a to na obou těch ručních rozvaděčích. Z prvního půjde tlak do druhého a jedna vracečka, ze druhého půjde tlak do těch el. mag. ventilů a další vracečka (ty lze samozřejmě spojit dohromady, a klidně je pak spojit i s vracečkou z el.mag. ventilů. Takže zapojení bued vypadat zhruba takhle (písmenka se můžou lišit):

Obrázek
Ahoj, všem moc děkuji za dosavadní rady a snahu o pomoc. Nakonec to dopadlo tak, že jsem si v RVR-AGRO nechal na svou Kubotu namontovat mechanické pákové ovládání zadních ramen a zvedání pravého ramene (namísto původního elektromagnetického systému). A vše nyní funguje. Ale v zimě mám v plánu vše opravit tak, jak má být (tj. použít vývod N z HPC rozvaděče). Nakladač nepoužívám denně, ale o víkendu jsem dělal skrývku cca 50 m2 do hloubky 20 cm a až na rychlost výsuvu/zasouvání pístnic to je bomba.
ISEKI TA247F
ex KUBOTA Bulltra B1-17
Karosa ŠD11
Karosa LC735
Neoplan Tourliner
ex Karosa LC936XE

strnkap

#1288 Nový příspěvek od strnkap »

čau, chci se zeptat, nevíte někdo kde se dá sehnat gufero od vývodové hřídele na kubotu aste a 14 . díky

quikshjare

#1289 Nový příspěvek od quikshjare »

Gufero koupis na PTO koupis, všude, kde se prodavaji, vnitrni je 35mm a vnejsi podle toho jaka je dira, normalne od 47 do 62 vnejsi prumer gufera

peter2201

#1290 Nový příspěvek od peter2201 »

Bielan píše:Ahoj, tento mulčovač (šířky 105 cm) mám už téměř rok a jsem nadmíru spokojený. Mám ho od RVR-AGRO. Před pár týdny jsem si koupil i dva páry náhradních nožů - jsou ovšem dost drahé. Ale i když mám v součtu pomulčováno cca 5 ha, tak jsou nože stále plně funkční (lze je otočit a prodloužit tak dvojnásobně jejich životnost). Mulčovač jde pěkně nastavovat, je poměrně tichý a zvládá i hodně vysoký porost (přes 1 metr) a terénní nerovnosti.
dakujem, to som potreboval vediet :)

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“