Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Buggy

Re: Kubota B 5000 a spoustu hebel k tomu

#106 Nový příspěvek od Buggy »

Super, dík, já to pořád hledal někde nahoře.

microhummer

#107 Nový příspěvek od microhummer »

Tak další heblo doma :zapomel: teď jen vyřešit náhon, závěs a trošku zrychlit otáčky....
Přílohy
sekacka 033-800.jpg
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

pepa36

#108 Nový příspěvek od pepa36 »

dej tam uhlovou převodku

microhummer

#109 Nový příspěvek od microhummer »

jo jo, s úhlovkou se počítá, jednu mám doma je 1:2,5 s volnoběžkou, ale bohužel je opačná :pistol: , teď ji kuchám a přemýšlím jestli půjde předělat, či budu muset vyrobit novou skříň a střeva použít :zapomel:, zrychlení udělám řemenicí.
Na začátku bylo jen slovo boží a pár svařených trubek, to ostatní pochopí každý trouba!

pepa36

#110 Nový příspěvek od pepa36 »

některé uhlovky jsou otočit a nebo otočit sekačku

microhummer

#111 Nový příspěvek od microhummer »

Snad půjde otočit, sekačka je z nějakého Countaxu ze předu, tu bych neotáčel už proto, že má v zadu záslepku pro mulčování, tu variantu bych se nerad ztratil.Celková váha sekání je 55kg, takže docela poctivá, a za tu cenu bych ji nevyrobil, takže jsem rád, doufám, že se mi to podaří správně zbastlit :smich: Zítra se chystám za soustružníkem :zapomel:

microhummer

#112 Nový příspěvek od microhummer »

Dnes trošku pracovala- poprvé pod bagrem :smich:
Přílohy
IMG_0094-800.jpg
IMG_0092-800.jpg

microhummer

#113 Nový příspěvek od microhummer »

a další dvě hebla na obzoru, jedno příjde dovařit a nastříkat -úprava půdy a sběr šutrů, další díky Mufíkovi - polotovar navijáku dovařit a vymyslet osazení na štít, jde to ale pomalu, stavební činnost venku a blížící se zima to trošku brzdí :zapomel:

microhummer

#114 Nový příspěvek od microhummer »

Kubota zase v akci, jednou vozí suť, podruhé jako autobus a nakonec kombinovaný bladebox a kamenožrout v jednom:smich:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Stevo

#115 Nový příspěvek od Stevo »

Toto vlákno sa mi vždy páčilo a Microhummer opäť nesklamal, to príslušenstvo nemá chybu. Chvíľu som museľ študovať fotky, aby som pochopil, ako to funguje, ale je to špica :shock: 8)

kenybz

#116 Nový příspěvek od kenybz »

to je vynález takové hraběčky 8)
až budu velký tak si taky pořídíme kubotku :)

Kuba

#117 Nový příspěvek od Kuba »

Máš to opravdu pěkně uděláné

rastik156

#118 Nový příspěvek od rastik156 »

Klobuk dolu , zase si nesklamal s tvojimi vynalezmi . Uz som myslel ze je vsetko vymyslene ale vidim ze vyrobcovia naradia sa maju co ucit. Dufam ze ti to dlho vydrzi 8)

Ondras83
Kontaktovat uživatele:

#119 Nový příspěvek od Ondras83 »

Moc se mi to libi :) mam ted dilema, jestli delat domadela nebo koupit kubotu a predelat ji do svyho napadu :)

chci se zeptat, jak funguje ten 2valec s 9 konikama? neni to slaboucky? a dalsi vec, ktera me u TK a dalsich stroju stve, ma tohle rucni plyn nebo klasicky pedal?

az na ty kola se mi to moc libi :) pridelal bych ale predni blatniky :)

kolik to asi jede a s temahle pneumatikama, nehrka to moc po silnici? ... chci stavet barak a tahat vsechno v rukach nechci :)

microhummer

#120 Nový příspěvek od microhummer »

Ahoj, musíš zvážit sám, kolik máš času na stavbu stroje versus stavbu domku.
Pokud budeš stavit malý domaděl 4x4 s hydraulikou, vývoďákem, bez plnohodnotně vybavené dílny, každé soustružení, frézování zaplatíš, spočítáš cenu materiálu....(dle fotek tvého traktorku jsi šikovný), ale ikdyž nebudeš počítat svou práci, myslím že se moc pod cenu malé Kuboty ( B 5000 či 6000) nedostaneš, větší jsou dražší.
9 koní není moc, ale své si udělá, na velkou jedničku plně naložená vyjede opravdu velký kopec, navíc má redukce, a s nimi to leze po zdi- váží jen 408kg, takže s rozumem při nakládání velké vlečky.Já přidal závaží do předu i do kol a je to lepší.
Gumy jsou brutální a drkotají, ale ten záběr je super. Všichni Japonci tohoto typu a stáří pokud jsem správně vyčetl jsou dělaní do 15 km za hodinu- nepotřebují pro jízdu řidičák...
Lituji, že jsem ji nekoupil před stavbou domku, ušetřil bych si spoustu dřiny, hlavně pokud stavíš na kopci- to je všechno třikrát větší práce...
Kouzelná je spotřeba nafty- za necelý rok jsem vyjel asi 14 litrů, a že už práce a radosti udělala.
Hlavní náplň po všech hrubších pracích u domku a v lese bude sekání a sběr trávy, proto ta velikost zahradního traktoru, vše je stará poctivá práce, je robustní, jednoduchá a dobře vymyšlená, přitom má vše co dospělý traktor, včetně výborného rejdu.Pokud budeš potřebovat silnější stroj, kup si B 7000, nebo ještě lépe třívál B 7001.Ruční plyn a rozdíly jsem napsal do vlákna Rastíkovi.Domaděly jsou super, ale těch hodin v garáži :zapomel: a vhodně zvolené komponenty na stavbu jsou základ...jako koníček výborné

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“