YANMAR 1401D

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
danyx79

Re: YANMAR 1401D

#286 Nový příspěvek od danyx79 »

neviete nahodou niekto ...aky je priblizny prevodovy pomer prednej napravy na janmare 1401d ....pripadne ake su otacky hnacieho hriadela pri pohone prednej napravy ...pri cestnej jednotke .......dakujem

danyx79

#287 Nový příspěvek od danyx79 »

Minihansol píše:Objednané pneumatiky Mitas TS 06-6,5/80-12 niekde zamrzli na ceste, dva týždne blúdia po republike. Skúšal som, ako by sa yanmar vynímal s diskami z osobného auta. :shock:

z ktoreho auta pasuju disky do predu.....vdaka

Minihansol

#288 Nový příspěvek od Minihansol »

danyx79 píše:
Minihansol píše:Objednané pneumatiky Mitas TS 06-6,5/80-12 niekde zamrzli na ceste, dva týždne blúdia po republike. Skúšal som, ako by sa yanmar vynímal s diskami z osobného auta. :shock:
z ktoreho auta pasuju disky do predu.....vdaka
To som len potreboval traktor presúvať po garáži, orginál disky boli čerstvo natreté. Boli tam 13 disky z Golfa II, diery boli upravené na požadovanú rozteč.

danyx79

#289 Nový příspěvek od danyx79 »

zaujimalo by ma aku vahu by mala zniest predna naprava na yanmare 1401d v pripade cel nakladaca

cuch

#290 Nový příspěvek od cuch »

danyx79 píše:zaujimalo by ma aku vahu by mala zniest predna naprava na yanmare 1401d v pripade cel nakladaca
1401 jsem koupil už i s nakladačem. Dle prodejce by měl nakladač vážit cca. 150 Kg. Přední náprava tam byla původní, uvnitř zrezavělé ložiska, jako asi na každém bývalém rýžovém traktůrku, kde je náprava částečně při práci ponořená ve vodě. Já jí měl ještě navíc bez oleje a místo toho tam byla nacpaná vazelina. Měla poměrně velké vůle na těch dvou posledních ložiscích u kola. Udělal jsem si generálku a zatím necelý rok od ní žádné vůle nemá. Ale zase s tím nedělám denně. Jen nějaké práce jako úprava terénu na baráku a zemědělské práce na poli. Orám i s nakladačem, vždycky když dojíždím k plotu, tak nakladač zvednu nad plot, takže ani nepřekáží. Ve chvíli, kdy uvidím, že mi teče olej na vnitřek kola, tak je vůle v ložiscích, ale zatím je sucho. Dělají se i originální nakladače na 1401, takže si myslím, že zase takový problém nakladač na nápravu nebude. Chce to nepřetěžovat, jen aby to zvedlo a převezlo plnou lžíci materiálu a nedělat s tím pokusy typu trhání pařezu nakladačem apod. Jako první by měly asi odejít právě ty dvě ložiska co jsou hned u kola, ale ty jdou zase celkem jednoduše vyměnit.
Mě by zase zajímalo, která přední náprava je, co se týče výdrže a pevnosti lepší, jestli ta, kde vůbec nejsou klouby a vše se přenáší svislým ozubením jako třeba na Yanmaru 1401, nebo co jsou na novějších traktorech s kloubem jako třeba u auta. Na údržbu bych řekl, že je lepší ta na 1401, protože pár ložisek se sežene v pohodě, ale kdyby u kloubové nápravy se vymlátil právě ten kloub, tak by bylo složité ho někde shánět. Ale to je jen můj názor. Zase z nějakého důvodu se používá teď skoro všude jen s kloubem, tak asi by měla být s kloubem lepší, pokud to tedy není jen kvůli ušetření při výrobě.

trikko

#291 Nový příspěvek od trikko »

chcelo by to nové fotky yanmarka ;-)
Šibaj, furman, kone bičom, ak si dobrým pohoničom...

Minihansol

#292 Nový příspěvek od Minihansol »

Mám tu ešte z jesene, príprava paliva.
Přílohy
drevna hmota2.jpg
drevna hmota.jpg

LuboM

#293 Nový příspěvek od LuboM »

Minihansol píše:Mám tu ešte z jesene, príprava paliva.
Šikovný štiepkovač, čo je to za výroba ? A do akej hrúbky to spracuje?

Minihansol

#294 Nový příspěvek od Minihansol »

LuboM píše:
Minihansol píše:Mám tu ešte z jesene, príprava paliva.
Šikovný štiepkovač, čo je to za výroba ? A do akej hrúbky to spracuje?
Mám ho od "mufika", ak chceš bližšie info, prečítaj si jeho príspevky. http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 48&t=16659

danyx79

#295 Nový příspěvek od danyx79 »

zdravim vsetkych .... zaujimalo by ma ci na vasich japonskych malotraktoroch dycha motor.....cez odvetravanie ....po zahriati motora cez tu ciernu plastovu trubicku pri brzdovom pedaly....ked ju na chvilku zatkate. ....

Minihansol

#296 Nový příspěvek od Minihansol »

danyx79 píše:zdravim vsetkych .... zaujimalo by ma ci na vasich japonskych malotraktoroch dycha motor.....cez odvetravanie ....po zahriati motora cez tu ciernu plastovu trubicku pri brzdovom pedaly....ked ju na chvilku zatkate. ....

Bol som sadiť zemiaky, a po návrate ma napadla tvoja otázka. Tak prebehol test a výsledok - "dýcha". Naviem či je to dobre a aké množstvo vzduchu je v norme. Ak máš info napíš.

j.kubec

#297 Nový příspěvek od j.kubec »

Dýchání motorů je zcela běžné. Často dýchá i po GO. Samozřejmě větší průvan je už problém! Pokud však ucpeš trubičku prstem a tlak tě hned nepřetlačí tak se nic neděje, taková je alespoň moje zkušenost.

Přidám pár obrázků z navážení klád 4 a 5m na pásovku k rozřezání
Obrázek
Obrázek

A zde je obrázek nového regulátoru dobíjení. Dávat takové peníze za nový se mi nechtělo, tak jsem vyraboval pár vyhozených počítačových zdrojů a na chladič od procesoru sestavil toto dílko s výkonem cca 300w. Ještě to zaliju do plastu či něčeho podobného po důkladném odskoušení. Cena tohoto výtvoru je 0 :)
Obrázek

danyx79

#298 Nový příspěvek od danyx79 »

Minihansol píše:
danyx79 píše:zdravim vsetkych .... zaujimalo by ma ci na vasich japonskych malotraktoroch dycha motor.....cez odvetravanie ....po zahriati motora cez tu ciernu plastovu trubicku pri brzdovom pedaly....ked ju na chvilku zatkate. ....

Bol som sadiť zemiaky, a po návrate ma napadla tvoja otázka. Tak prebehol test a výsledok - "dýcha". Naviem či je to dobre a aké množstvo vzduchu je v norme. Ak máš info napíš.

na mojom yanmare tiez trochu dycha ale to bude asi zanedbatelne , pokial netlaci von olej....kolega ma zetor traktor , motor po go tak som skusil zatkat prstom aj jemu a dychal ovela viac...takze to bude zrejme odvetravanim motora...

cuch

#299 Nový příspěvek od cuch »

Ahoj, dával jsi do těch pneumatik co jsi kupoval na 1401 i duše? Nebo to jde i bezdušově? Díky.

j.kubec

#300 Nový příspěvek od j.kubec »

Sice to nebylo na mě, ale mohu odpovědět. V originále tam jsou duše a většinou jsou disky lehce orezlé tak by to jako bezdušák asi nešlo. Na traktoru jsem zatím bezdušáky zatím neviděl nikde.

Regulace dobíjení odzkoušená a funguje perfektně. Napětí na baterce drží na 13,6V.
Jak máte silnou hydrauliku na ramenech? Přijde mě, že mám docela malou zvedací sílu. Neví někdo kolik májí ramena zvednout než zareaguje přetlak? U sebe to odhaduji okolo 250-300kg.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“