Kubota B6000

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Merlin102

Re: Kubota B6000

#46 Nový příspěvek od Merlin102 »

Tom píše:Super, děkuji moc 8) 8) Ještě dotaz, můžu zapojit nářadí, které je udělané tak, že mezi ramanama by bylo 400 mm? Troufnu si říct že ano, ale radši si to ověřím...
zdravím ťa, ja mám ten záves na svojej B 1500 mám na šírku cca 50 cm, ale je to moc (sadzač zemiakov má málo miesta na doladenie v riadku) takže to budem musieť zužovať, no na koľko to je zatiaľ vo hviezdach lebo na to prerábanie nie je čas. nech sa ti darí
Kubota ZB 1500 DT

Tom

#47 Nový příspěvek od Tom »

Díky. No v prvé řadě musím zjistit jestli to vůbec bude moct být, protože ta spodní ramena jsou o 150 mm delší než původní, což je dost... Zase to beru tak, že ten závěs na TK není kategorizovaný, a ještě se do něho dává ten rámový závěs, který to prodlouží. Čekám ještě na vyjádření kluků kteří mají na TK závěs kategorie N1, jak jsou ramena dlouhá a pak se uvidí, jestli se do toho vůbec budu pouštět.
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

Tom

#48 Nový příspěvek od Tom »

Mohli byste mi prosím ještě změřit vzdálenost středů těch dvou děr co jsou na ramenech? V jedné díře jsou namontovány špnováky, v druhé třmeny k horním ramenům hydrauliky. Díky ;-)
Sháním veškeré možné i nemožné materiály týkající se Agrostroje Prostějov, jeho předchůdců i následovníků. Prospekty, ročenky, dobové fotky, informace, příručky,...
TomAgro@seznam.cz

kladyvo

#49 Nový příspěvek od kladyvo »

Caute chlapi,chcem sa spytat na zhavice na b6000-ku,existuje nejaka alternativa napr. od inych vyrobcov alebo to musia byt tie origo ?

mirec

#50 Nový příspěvek od mirec »

Tom: vzdialenosť stredov dier je 8 cm. Ja som si diery na strmene k horným ramenám prevŕtal bližšie k traktoru, ešte pred diery na španováky. Dosiahol som tým väčší zdvih ramien.

kladyvo: tiež som za tým pred časom pátral, ale nenašiel som žiadnu náhradu, ktorá by sa dala kúpiť bežne v autosúčiastkach. Treba pozháňať originál.
Kubota Aste A-19
Kubota B6000 4WD

Tom

#51 Nový příspěvek od Tom »

Mirec, díky. Já právě šponováky i ty třmeny dám do té zadní dír (dál od traktoru), a ramena směrem od předu o nějakých těch 8 - 10 cm zkrátím.
TomAgro@seznam.cz

Merlin102

#52 Nový příspěvek od Merlin102 »

Kubota ZB 1500 DT

Tom

#53 Nový příspěvek od Tom »

Super, díky 8)
TomAgro@seznam.cz

Kubotman

#54 Nový příspěvek od Kubotman »

Ahoj Kuboťáci majitelé dědečků B6000.
Jistě jste si stáhli manuál z Kubotabooks. Mně ho jeden vykuk nabízel za 800 Kč. Nevím jak zvládáte překlady z angličtiny, já moc ne. Byl by zájem o český překlad ? Zatím ale nic neslibuji. Mám známého, který se tím baví a snad bych ho ukecal za nějakou symbolickou odměnu. Přece je to jen pár stránek textu. Pokud má někdo zájem, prosím o SZ, ať nezatěžujeme forum.

kladyvo

#55 Nový příspěvek od kladyvo »

mirec píše:Tom: vzdialenosť stredov dier je 8 cm. Ja som si diery na strmene k horným ramenám prevŕtal bližšie k traktoru, ešte pred diery na španováky. Dosiahol som tým väčší zdvih ramien.

kladyvo: tiež som za tým pred časom pátral, ale nenašiel som žiadnu náhradu, ktorá by sa dala kúpiť bežne v autosúčiastkach. Treba pozháňať originál.
Dakujem,no skusil som 8)

ladiki

#56 Nový příspěvek od ladiki »

Kubotman píše:Ahoj Kuboťáci majitelé dědečků B6000.
Jistě jste si stáhli manuál z Kubotabooks. Mně ho jeden vykuk nabízel za 800 Kč. Nevím jak zvládáte překlady z angličtiny, já moc ne. Byl by zájem o český překlad ? Zatím ale nic neslibuji. Mám známého, který se tím baví a snad bych ho ukecal za nějakou symbolickou odměnu. Přece je to jen pár stránek textu. Pokud má někdo zájem, prosím o SZ, ať nezatěžujeme forum.

Ani Tě neznám, ale nějak se mi Tvé jednání nelíbí. Si tady novej a jenom sosáš, kdo co už udělal a co někdo vymyslel! Co si tak vzpomínám, hledáš dobrej pluh, závaží do kol, manuál a možná ještě víc.... Tak jestli je to známej, tak mu dej flašku slivovice a hoď sem ten překlad zadarmo, né?! A propo-ten anglickej manuál je tak přehledný, že se v něm vyzná i kdejakej jarda z horní dolní. A kdo se v něm nevyzná, tak stejně vozí traktor po servisech. Abys nebyl vykuk Ty? :tyty:

Kubotman

#57 Nový příspěvek od Kubotman »

ladiki píše:
Kubotman píše:Ahoj Kuboťáci majitelé dědečků B6000.

Ani Tě neznám, ale nějak se mi Tvé jednání nelíbí. Si tady novej a jenom sosáš, kdo co už udělal a co někdo vymyslel! Co si tak vzpomínám, hledáš dobrej pluh, závaží do kol, manuál a možná ještě víc.... Tak jestli je to známej, tak mu dej flašku slivovice a hoď sem ten překlad zadarmo, né?! A propo-ten anglickej manuál je tak přehledný, že se v něm vyzná i kdejakej jarda z horní dolní. A kdo se v něm nevyzná, tak stejně vozí traktor po servisech. Abys nebyl vykuk Ty? :tyty:
Dík i za tuto reakci, až na tu poslední větu. Jen Ferda Mravenec vše ví a všemu rozumí. Forum je i od toho, aby začátečnící z něho sosali a až něco dokážou sami, s ostatními se podělili. Snad se k tomu postupně dopracuji. Podle rad z fora mám již i závaží, chystám vylepšení pluhu o krojidlo, vyměnil jsem si vypínací vidličku spojky, mám vyměněné nové pneu, chystám se na zapojení nového usměrňovače. Za všechny rady jsem vděčný. Zde jsem se i dostal k anglickému manuálu a následně jsem zjistil, že tentýž mi byl nabízen za 800. Myslím, že je to cenná informace pro podobné začátečníky jako já i varování pro toho neznámého kšeftaře, který je možná i na tomto foru. Jestli sis všimnul, nenabízel jsem případný překlad za peníze. To by sem skutečně nepatřilo. Pokud se zrealizuje, což jsem nesliboval a zatím nemohu slíbit, bude k dispozici. Spolehni se. Stejně bych uvítal, kdybych majitele K6000 z Moravy poznal osobně, ale to spíš patří do SZ a snad se mi to podaří.

ladiki

#58 Nový příspěvek od ladiki »

Jj, jasný. Takže symbolická odměna je myšlena třeba v podobě plata vajíček, králíka?
Vím od čeho je fórum, to mi vykládat nemusíš. Prostě z Tebe mám jiný pocit než z ostatních začátečníků. The end.

mirec

#59 Nový příspěvek od mirec »

ladiki: tak sa obchodovalo kedysi, dnes máme peniaze :smich:
Kubota Aste A-19
Kubota B6000 4WD

Kubotman

#60 Nový příspěvek od Kubotman »

Při delším odstavení je stále pod proudem startér a spínací skříňka. Neměl jsem z toho dobrý pocit. Také máte doma kuny ? Namontoval jsem proto odpojovač akumulátoru za 225 Kč. Využil jsem volné otvory pro uchycení na šasi, 2 šrouby M8. Možná je to pro někoho zbytečnost, ale klidně spím.
Přílohy
Odpojovač K6000.jpg

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“